Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019

Νίκη των απεργών υφαντουργών στη Σμύρνη – Γιόρτασαν στην τοπική έδρα του Τουρκικού Κομμουνιστικού Κόμματος



Μετά από απεργιακό αγώνα 11 ημερών, και την ενεργή συμπαράσταση του ΤΚΡ και του κλαδικού συνδικάτου, οι εργάτες της Inter Tekstil πέτυχαν την καταβολή δεδουλευμένων δύο μηνών, συνεχίζοντας τις διεκδικήσεις τους σε μια σειρά άλλα ζητήματα. 

Η οργάνωση και η αλληλεγγύη αποδείχτηκαν αποτελεσματικά όπλα στον αγώνα των υφαντουργών της ΤΡ Inter Tekstil στη Σμύρνη, υπεργολάβου της μεγάλης εταιρείας Uniteks, που προμηθεύει με ρούχα μερικές από τις μεγαλύτερες αλυσίδες έτοιμων ενδυμάτων του κόσμου. Μετά από 11 μέρες κινητοποιήσεων, οι εργάτες τελικά έλαβαν τα δεδουλευμένα του, που η εταιρεία καθυστερούσε να καταβάλει για διάστημα που κυμαίνονταν από ενάμιση έως δύο μήνες.


Στο πλευρό τους καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα τους, είχαν το ΤΚΡ, που δημιούργησε πλατφόρμα αλληλεγγύης με τίτλο «Τα αφεντικά θα νιώσουν την καυτή ανάσα μας». Οι απεργοί ήρθαν σε επαφή με το συνδικάτο Deriteks, το οποίο στήριξε τον αγώνα τους κι αρκετοί έγιναν μέλη. Η ανυποχώρητη στάση των εργατών οδήγησε σε συμφωνία με τους δικηγόρους της επιχείρησης, με αποτέλεσμα να καταβληθούν τα δεδουλευμένα Ιούνη και Ιούλη, όπως και η μισθοδοσία ως το 15Αύγουστο.

Οι εργάτες δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν να διεκδικούν σε νομικό επίπεδο την κατοχύρωση άλλων δικαιωμάτων τους, όπως τη χορήγηση αποζημιώσεων και ασφαλιστικών μπόνους.

Μετά τη νίκη τους, οι εργάτες γιόρτασαν με χορό και τραγούδι στην έδρα του ΤΚΡ στο Κουρουτσεσμέ, ενώ δεν έλειψαν και όσοι οργανώθηκαν στο κόμμα την ίδια μέρα.

Με πληροφορίες από news.sol.org.tr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου