Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΜΠΟΥΡΗ ΣΤΟ «ONE CHANNEL»


Και στην περίοδο της κρίσης και της λεγόμενης ανάπτυξης ευνοούνται τα μεγάλα συμφέροντα (VIDEO)

 Μέσω του λεγόμενου αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου η κυβέρνηση επιχειρεί να αφαιρέσει δικαιώματα των εργαζομένων στο να συνδικαλίζονται, να έχουν ζωντανές διαδικασίες στις συνελεύσεις τους, στο να αποφασίζουν από κοινού και μέσα από ηλεκτρονικές διαδικασίες και το πάτημα ενός κουμπιού να αποφασίζουν αν θα γίνει ή όχι μια απεργία, γεγονός που θα το μαθαίνει ο εργοδότης, τόνισε ο Δήμος Κουμπούρης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στα νέα συλλαλητήρια των Ομοσπονδιών, των Εργατικών Κέντρων και των Συνδικάτων το απόγευμα της Πέμπτης 24 Οκτώβρη.


Μιλώντας τα απόγευμα της Δευτέρας 21 Οκτώβρη σε εκπομπή στο «ONE Channel», ο Δ. Κουμπούρης επισήμανε ότι όλα όσα εμπεριέχονται στο επίμαχο πολυνομοσχέδιο οδηγούν στο να εκμεταλλεύονται το μεγάλο κεφάλαιο και οι πολυεθνικοί όμιλοι τους εργαζόμενους σε όλα τους τα δικαιώματα και στα δικαιώματα που έχουν σχέση με τα ωράρια, να καταργήσουν τις ΣΣΕ και να μην έχουν το δικαίωμα να συνέρχονται οι εργαζόμενοι, συζητώντας και αποφασίζοντας για τα ζητήματά τους.

Ανάπτυξη σε αυτό το άδικο σύστημα που ζούμε δεν μπορεί να υπάρξει, πρόσθεσε ο Δ. Κουμπούρης, υπογραμμίζοντας ότι αυτό επιβεβαιώθηκε καθώς η καπιταλιστική «ανάπτυξη» και στην περίοδο της κρίσης, αλλά και της λεγόμενης ανάπτυξης ευνόησε και ευνοεί τα μεγάλα συμφέροντα.

Αναφορικά με τις αποφάσεις του ΣτΕ για τις επικουρικές συντάξεις τόνισε, ότι εμείς ζητάμε να αποδοθούν εκείνα που περικόπηκαν άδικα στις επικουρικές συντάξεις και να δοθούν και αναδρομικά από τότε που έγινε η περικοπή. Οι περικοπές που έγιναν είναι πάρα πολύ μεγάλες και πρέπει να αποδοθούν, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο Δ. Κουμπούρης αναφέρθηκε στην πρόταση του ΚΚΕ για την ψήφο των αποδήμων αναπτύσσοντας διεξοδικά τα κριτήρια που θέτει το ΚΚΕ.

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου