Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019

Θα έπρεπε να σε ενοχλεί, Αλέκο...


Θα έπρεπε να σε ενοχλεί, Αλέκο...

Ο Θάνος Σαρρής καταγράφει κάποια από τα πράγματα που θα έπρεπε να ενοχλούν πραγματικά τον Αλέκο Αλεξανδρή. 
Μοιάζει ίσως μάταιο να σχολιάσει κανείς τον ρατσιστικό οχετό του Αλέκου Αλεξανδρή στο facebook, πόσω μάλλον αν αναλογιστεί ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο που έχει περάσει μια ζωή στο ποδόσφαιρο. Έχει συνυπάρξει με ξένους συμπαίκτες και έχει πανηγυρίσει μαζί τους χωρίς να τον ενδιαφέρει το χρώμα και η θρησκεία, έχει παραστάσεις από χώρες που έχουν ζήσει φτώχεια και πόλεμο. 
Παρόλα αυτά, Αλέκο, άλλα είναι εκείνα που αν το καλοσκεφτείς θα έπρεπε να σε ενοχλούν.

Θα έπρεπε να σε ενοχλούν, Αλέκο, οι πραγματικοί λόγοι που κάποιοι άνθρωποι αναγκάζονται να ξεριζωθούν, όπως έκαναν παλιότερα οι συμπατριώτες σου. Ίσως και κάποιοι φίλοι σου. Σίγουρα κάποιοι πρώην συμπαίκτες σου.


Θα έπρεπε να σε ενοχλεί, Αλέκο, ως άνθρωπο και πατέρα, να βλέπεις παιδιά να πνίγονται στη Μεσόγειο για να γλιτώσουν από τον πόλεμο, παιδιά να ξεβράζονται στην ακτή, να κοιμούνται στο χώμα και στα χαρτόκουτα, να χάνουν το ενδιαφέρον τους για τη ζωή. Κι αντί να τα αντιμετωπίσεις ως παιδιά, να τα βλέπεις ως εισβολείς.

Θα έπρεπε να σε ενοχλεί Αλέκο, το να ψήνεις προκλητικά κρέατα ή οποιουδήποτε είδους τροφή, έξω από τα παραπήγματα που στεγάζουν πεινασμένους ανθρώπους. Να γλεντάς και να πίνεις όταν σε χωρίζει ένα τοιχίο από ανθρώπους που δεν ξέρουν αν θα ζουν την επόμενη μέρα.

Θα έπρεπε να σε ενοχλεί Αλέκο, αφού σε νοιάζει η εκκλησία σου, ότι τα λόγια που γράφεις δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που κηρύττει, καθώς και οι φρικτές πράξεις που κατά καιρούς διαπράττουν οι εκπρόσωποί της.

Αλήθεια, Αλέκο, τα κρεμμύδια με το τσουβάλι δεν σε ενοχλούσαν όταν ετοιμαζόσουν να πάρεις μεταγραφή στην Κίνα, εκεί που για τον περιορισμό της αύξησης του πληθυσμού κατέφευγαν σε ωμότητες, πριν φας το «πιστόλι»; Όταν ο ξένος έχει λεφτά, το πράγμα αλλάζει; Σε ενοχλεί ο «εισβολέας» μόνο όταν πεινάει ή και όταν έρχεται να επενδύσει τα ματωμένα του χρήματα;

Θα έπρεπε να σε ενοχλεί, Αλέκο, που συναναστρέφεσαι παιδιά και μιλάς για «fairplay και μαλακίες», νιώθοντας μάλιστα περήφανος γι' αυτό.

Θα έπρεπε να σε ενοχλεί, Αλέκο, που δηλώνεις ότι κλέβεις ακόμα και το παιδί σου για να νικήσεις. Που λες ξεκάθαρα, δηλαδή, ότι έχεις μάθει να επικρατείς με όπλα την ψευτιά, την απατεωνιά και την μπαμπεσιά. Θα έπρεπε να σε ενοχλεί, ακόμα περισσότερο, που θέλεις όλα αυτά να διαιωνιστούν.

Θα έπρεπε να σε ενοχλεί, Αλέκο, ο πραγματικός λόγος που κινδυνεύεις η τράπεζα να σου πάρει το σπίτι.

Θα έπρεπε να σε ενοχλεί, Αλέκο, που έπαιξες ποδόσφαιρο με παιδιά από τόσες και τόσες χώρες, που ταξίδεψες τόσο πολύ και δεν κατάλαβες τίποτα από το πραγματικό νόημα του παιχνιδιού. Ψάξε τους πραγματικά μεγάλους του ποδοσφαίρου, να δεις τι έχουν να σου πουν γι' αυτό.

Θα έπρεπε να σε ενοχλεί, Αλέκο, που μοιράστηκες αποδυτήρια με ορφανά από τις φαβέλες, με ανθρώπους που οι ίδιοι ή οικογένειές τους έζησαν τη φρίκη του πολέμου, με παιδιά που σκλήρυναν πολύ νωρίς από τις συνθήκες και τώρα βρίζεις τα «αδέρφια» ή τα «παιδιά» τους.

Θα έπρεπε να σε ενοχλούν, Αλέκο, αυτοί που πραγματικά παίρνουν 500, 1.000, 10.0000 ευρώ χωρίς να κάνουν τίποτα. Δεν χρειάζεται να κοιτάξεις και πολύ μακριά για να τους δεις.

Αν σε ενοχλούν, Αλέκο, οι γυναικοκτονίες, οι βιασμοί και η ενδοοικογενειακή βία, επίσης δεν χρειάζεται να κοιτάξεις πολύ μακριά.

Θα έπρεπε να σε ενοχλεί, Αλέκο, που κάποιοι περήφανοι Έλληνες βγάζουν λεφτά από τον πόνο των ανθρώπων.

Θα πρέπει να σε ενοχλεί, Αλέκο, που ένα από τα παιδιά αυτά κάποια στιγμή νομοτελειακά θα βρεθεί στην ομάδα σου, θα τρέξει να σε αγκαλιάσει, θα σε αισθανθεί ως ό,τι κοντινότερο είχε ποτέ σε πατέρα. 

Θα έπρεπε να σε ενοχλεί, Αλέκο, που αναπαράγεις fake news και στην ίδια ανάρτηση μιλάς για βεληνεκές νοημοσύνης.

Θα έπρεπε να σε ενοχλεί, Αλέκο, που δεν αναδύεσαι στον αφρό λόγω της δουλειάς σου, αλλά καταφεύγεις σε copy paste γελοιοτήτων για να το κάνεις.

Θα έπρεπε να σε ενοχλεί, Αλέκο, που ακόμα και τον εμετό που ξερνάς στα Social Media τον αντιγράφεις από αλλού.

Εγώ, Αλέκο, τα μοναδικά περιττώματα που βρίσκω στο δρόμο είναι από τα κατοικίδια των συμπατριωτών μου που δεν τα μαζεύουν.

Βρίσκω κι αρκετά στα Social Media.

Πηγή: gazzetta.gr

1 σχόλιο:

  1. ΕΣΕΙΣ ΟΛΟΙ ΕΧΕΤΑΙ ΧΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ... ΤΟΠΙ!

    Όλοι βρισκόσασται σε ένα πλαίσιο που σας όρισαν και μέσα σας ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΑΝ!

    ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΤΥΠΗΘΕΙ Η ΡΊΖΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ ΠΟΥ ΝΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΓΙΑ 99 ΧΡΟΝΙΑ (2009/10 έως 2110) που ΥΠΟΓΡΑΨΑΝ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟΚΡΑΤΙΚΟΠΡΟΔΟΤΙΚΑ ΤΟΣΟ Η "ΔΕΞΙΑ" ΌΣΟ ΚΑΙ Η "ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΒΡΟΜΙΚΗ ΒΡΟΜΙΑ/ΜΚΟ-ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΑ" ...Καθόμαστε και ασχολούμαστε με τις παρενέργειες των Μνημονίων! Και ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΗΣ ΠΑΡΕΝΈΡΓΕΙΕΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΟΙΩΣΗ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΝΝΟΙΩΝ ΤΗΣ: Δεν χρειάζεται να πάμε χιλιάδες χρόνια πίσω! ΌΣΟΙ ΤΑΥΤΙΖΟΥΝ τους Έλληνες Μετανάστες π.χ. τα τελευταία 70 χρόνια με τους Σημερινούς "Λαθρομετανάστες/Μετανάστες/Παράτυπους/Πρόσφυγες" ... ΚΑΝΟΥΝ ΕΣΚΕΜΕΝΗ ΑΛΟΙΩΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ! .... μάλλον τους ταΐζουν/χρηματοδοτούν ΜΚΟ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΚΑΙ ΝΤΟΠΙΩΝ ΛΑΚΕΔΟΡΑΓΙΑΔΩΝ!!!

    Η ΤΑΥΤΗΣΗ ΑΥΤΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΒΡΙΣΙΜΟ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ .... που παράλληλα ζητάται την ... ψήφο τους από το εξωτερικό! Ο ΓΚΑΙΜΠΕΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ!!!

    Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ!!!

    ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ!

    ΕΜΕΙΣ/Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΆΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ .... ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΟΡΑ!!!

    ΈΞΩ ΟΙ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΥΠΟΓΡΑΨΑΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΓΙΑ 99 ΧΡΟΝΙΑ!!!

    Να πάρει ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ!!!

    ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΔΙΑΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ... ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ!!!

    Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ! ΈΞΩ ΟΙ ΑΓΓΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ/ΚΥΠΡΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή