Σάββατο 6 Απριλίου 2019

Ποιος κρατάει κλειστό το Σταθμό Λαρίσης;



Τα ΜΜΕ παίζουν την “είδηση” της κατάληψης του σταθμού από τους πρόσφυγες, που τους εμποδίζουν να ταξιδέψουν ενώ αγόρασαν κανονικά εισιτήριο, ενώ τα ΜΑΤ κρατάνε χωρίς λόγο αποκλεισμένο το σταθμό για το επιβατικό κοινό.



Χτες βράδυ, οι αστυνομικές δυνάμεις εμφανίστηκαν στο Σταθμό Λαρίσης. Στόχος τους να εμποδίσουν μετανάστες και πρόσφυγες που είχαν αγοράσει κανονικά εισιτήρια για να μεταβούν με το νυχτερινό δρομολόγιο στα Διαβατά Θεσσαλονίκης και από εκεί στα σύνορα με τη Β. Μακεδονία. Κάποιοι πρόσφυγες, απελπισμένοι, κατέβηκαν στις σιδηροδρομικές ράγες, ως μορφή αντίδρασης στην αναίτια απαγόρευση. Από το πρωί ο Σταθμός Λαρίσης παραμένει κλειστός, προφανώς σε συνεννόηση με την κυβέρνηση, ενώ η αστυνομία εκκένωσε τις ράγες, τις πλατφόρμες και το σταθμό συνολικά, παρατάσσοντας τα ΜΑΤ στην είσοδό του. Αυτήν την ώρα, οι περισσότεροι πρόσφυγες και μετανάστες έχουν πάρει πίσω το αντίτιμο των εισιτηρίων τους και έχουν απομακρυνθεί από το σταθμό, ο οποίος παραμένει κλειστός με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης και της αστυνομίας.


Κάθε μορφή αντικειμενικής ενημέρωσης που θα υπηρετούσε σχετικά πιστά την αλήθεια, θα προέβαλλε ως ζήτημα πρώτης γραμμής το απαράδεκτο γεγονός της αστυνομικής απαγόρευσης με το “έτσι θέλω” της μετακίνησης ομάδας ατόμων με εισιτήρια και του αποκλεισμού του σταθμού για το επιβατικό κοινό.

Αντ’ αυτού, τα περισσότερα ΜΜΕ πήραν γραμμή από την κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για κατάληψη του σιδηροδρομικού σταθμού από τους πρόσφυγες… Το αποτέλεσμα είναι να κάνει την εμφάνισή του στο σταθμό το γνωστό είδος του “αγανακτισμένου πολίτη” που δεν τα βάζει με το κράτος και τους πραγματικούς υπεύθυνους, αλλά με τους πρόσφυγες-μετανάστες, τους αριστερούς που τους προστατεύουν (εντός ή εκτός εισαγωγικών, καθώς κάποιοι εννοούν και την κυβέρνηση) ακόμα και με τους δημόσιους υπαλλήλους της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία φυσικά έχει ιδιωτικοποιηθεί, αλλά αν τα γεγονότα δε συμφωνούν με τις αγανακτισμένες ιδεοληψίες τους, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα.

Σύμφωνα με αυτό το αήττητο σκεπτικό βέβαια, η αστυνομία ήταν εκεί προφανώς για να παράσχει προστασία στους… “καταληψίες” -κάτι που θα γινόταν για πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά- και όχι για να απαγορεύσει στους μετανάστες να ταξιδέψουν…

Γιατί διάλεξαν όμως να ταξιδέψουν μαζικά οι πρόσφυγες; Διότι ακολούθησαν ένα μαζικό ανώνυμο διαδικτυακό κάλεσμα, που διαδόθηκε και μεταξύ τους, και έλεγε πως τα σύνορα θα παραμείνουν ανοιχτά για δύο μέρες. Παραμένει ανοιχτό προς διερεύνηση το ερώτημα, αν αυτό το κάλεσμα έγινε αυθόρμητα από τις δικές τους τάξεις ή ξεκίνησε από “αυθόρμητους” ενδιάμεσους καλοθελητές, που πίσω τους κρύβονται οι ΜΚΟ.

Αυτό που είναι βέβαιο ωστόσο και πρέπει να σημειωθεί είναι το εξής:

-Οι ΜΚΟ παίζουν χοντρό παιχνίδι στην πλάτη των προσφύγων, χρηματοδοτούνται αδρά για το… “κοινωφελές έργο τους”, κερδοσκοπούν και χρησιμοποιούν διάφορα μέσα για να ανανεώσουν την “πελατεία” τους, κι έχουν ελεύθερο πεδίο να αλωνίσουν, υποκαθιστώωντας το κράτος και τη δουλειά έπρεπε να κάνει το ίδιο και οι δομές του, σχετικά με τη φιλοξενία και την εγκατάσταση των προσφύγων.

-Οι ίδιοι οι πρόσφυγες είναι απελπισμένοι, εγκλωβισμένοι σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης, πρόθυμοι να πιστέψουν οποιονδήποτε τους υποσχεθεί μια χαραμάδα διεξόδου. Θέλουν όσο κανείς να φύγουν από τη χώρα μας, αλλά η κυβέρνηση τους εμποδίζει και τους κρατά ως ομήρους, αφήνοντάς τους έρμαιο στις… αγανακτισμένες διαθέσεις και τα άθλια αντανακλαστικά του κοινωνικού αυτοματισμού που καλλιεργούνται μεθοδικά.

Και να τι θέλω τώρα να σας πω, μες στην Ελλάδα, μες στην πόλη της Αθήνας…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου