Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020

Το πιο αποκρουστικό πρόσωπο αυτού του συστήματος είναι η ναζιστική Χρυσή Αυγή


  Πηγή: Eurokinissi

Με την αγόρευση του Μάνου Μαλαγάρη εκ των συνηγόρων της Πολιτικής Αγωγής των κομμουνιστών και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, συνεχίστηκε σήμερα, η δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

«Η Χρυσή Αυγή δε συγκροτήθηκε με τρόπο ευκαιριακό αλλά αποδείχτηκε ότι είχε διαρκή δράση. Αποδείχτηκε ότι έχει εσωτερική διάρθρωση και ιεραρχική δομή με την έννοια ότι τα κατώτερα μέλη της υπέτασσαν τη βούλησή τους στα ανώτερα και όλοι μαζί ασπαζόμενοι τη ναζιστική ιδεολογία, διαμόρφωσαν μια ενιαία βούληση που κατευθυνόταν στην επίτευξη του ίδιου σκοπού: στην επικράτηση της ιδεολογίας τους μέσω κακουργηματικών πράξεων κατά των ιδεολογικών και πολιτικών τους αντιπάλων.

Η διάρθρωση και η ιεραρχική δομή της εγκληματικής οργάνωσης της ΧΑ όπως αυτή περιγράφεται από τους μάρτυρες τα έγγραφα αλλά και τις απολογίες των κατηγορουμένων, αποδεικνύει με σαφήνεια ότι ο Μιχαλολιάκος και οι βουλευτές της ΧΑ ήταν αυτοί που διηύθυναν και κατηύθυναν τα μέλη της οργάνωσης στη διάπραξη κακουργηματικών πράξεων. Οι δράστες των υπό εξέταση εγκλημάτων ήταν ενταγμένοι στην εγκληματική οργάνωση και δεν ήταν άγνωστα σε αυτούς πρόσωπα. Μόνο ως κακόγουστο αστείο ακούγονται οι ισχυρισμοί των κατηγορουμένων ότι δεν γνώριζαν τίποτα για το φόνο», υπογράμμισε ο συνήγορος της Πολιτικής Αγωγής.


Διασυνδέσεις με τμήματα του κρατικού μηχανισμού


Στην αγόρευσή του ο συνήγορος επιβεβαίωσε μεταξύ πολλών στοιχείων και επιχειρημάτων τις διασυνδέσεις της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης με τμήματα του κρατικού μηχανισμού.Τόνισε ότι «η ΧΑ, όπως κάθε γνήσια εθνικοσοσιαλιστική και εγκληματική οργάνωση, διατηρεί αγαστές σχέσεις με διάφορα τμήματα του κρατικού μηχανισμού, γεγονός που συμπυκνώνεται στην εμβληματική δήλωση του Ρουπακιά που απηύθηνε στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν: "ΕΙΜΑΙ ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ"».

Ο συνήγορος σημείωσε ενδεικτικά στοιχεία όπου αποτυπώθηκε το αίσθημα ασυλίας των μελών: Η δολοφονία του Π. Φύσσα από το Ρουπακιά, παρουσία των αστυνομικών και με ακάλυπτο το πρόσωπο του. Η δολοφονία του Λουκμάν, σε κοινή θέα, στη μέση του δρόμου με ακάλυπτα τα πρόσωπα των δραστών και η συνέχιση της βόλτας τους στο Σύνταγμα. Ομοίως, η απόπειρα δολοφονίας του Κουσουρή απέναντι ακριβώς από το χώρο των δικαστηρίων -με ότι αυτό μπορεί να συμβολίζε- και η επί χρόνια φυγοδικία του Περίανδρου. Επίσης, η απόπειρα δολοφονίας του Εμπουζίντ από τον Πανταζή και τους υπόλοιπους δράστες η οποία έγινε ομοίως, με ακάλυπτα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους.

«Μετά την επιβολή περιοριστικών όρων στον Πανταζή για την απόπειρα δολοφονίας του Εμπάρακ φυσικά και δεν φαντάζει παράλογη η εκ νέου δολοφονική επίθεση του Πανταζή και των υπολοίπων ενάντια στα μέλη του ΠΑΜΕ, με ακάλυπτο πρόσωπο. Επίσης, δεν προξενεί καμία εντύπωση η απροκάλυπτη επίθεση και το ξυλοφόρτωμα του Δριμυλή, μέρα μεσημέρι στο Συνεργείο, με ακάλυπτα πρόσωπα, παρουσία αστυνομικών ΔΙΑΣ. Μετά απ' όλα αυτά, δε χρειάζεται να διαθέτουμε μαντικές ικανότητες για να αντιληφθούμε την επίδραση που έχει η απαλλακτική πρόταση της κ. εισαγγελέα στο Ρουπακιά, στο Πατέλη, στον Καζαντζόγλου, τον Πανταζή και τους λοιπούς κατηγορούμενους;», πρόσθεσε χαρακτηριστικά

Οι... «αντισυστημικοί» Ναζί


Επιπρόσθετα, ο συνήγορος επισήμανε: «(...) αποδείχτηκε ότι η Χ.Α. παρά τις κορώνες της περί δήθεν αντισυστημικής δύναμης, διατηρούσε άριστες σχέσεις με στελέχη της κυβέρνησης, ακόμη και με τον ίδιο τον γραμματέα της, τον κ. Μπαλτάκο, όπως προέκυψε από το βίντεο που εισεφέρθη στη διαδικασία. Εξ' άλλου, αναγνώσαμε στο κινητό του Κασιδιάρη sms από το οποίο προκύπτει ότι ο Μπαλτάκος συνεργάζεται με τη ΧΑ για την στάση που πρέπει να κρατήσει η ΧΑ σε ψηφοφορίες εντός της Βουλής».

«Η ΧΑ ως γνήσια ναζιστική οργάνωση, όχι απλά δεν είναι αντισυστημική αλλά είναι κομμάτι αυτού του συστήματος. Ήταν εκείνη που έδωσε χείρα βοηθείας στο σύστημα, την περίοδο που είχε περισσότερη ανάγκη από ποτέ άλλοτε: την περίοδο της κρίσης. Την περίοδο δηλαδή που ο κόσμος αγανακτεί, αφυπνίζεται και αρχίζει να κοιτάει ψηλά για να βρει το "φταίχτη" για τα προβλήματα του, η ΧΑ είναι εκεί και του δείχνει ως βασικό υπαίτιο της κρίσης το διπλανό του. Στην αρχή υπεδείκνυε ως ενόχους αυτούς που τύχαινε να έχουν άλλο χρώμα δέρματος και σταδιακά όλους όσοι τολμούσαν να σηκώσουν ψηλά το κεφάλι. Αυτός ήταν ανέκαθεν ο ρόλος των ναζιστών. Ούτε αντισυστημικοί είναι, ούτε ονειρεύονται κάποιο άλλο σύστημα. Είναι το πιο αποκρουστικό πρόσωπο αυτού του συστήματος: Είναι το μαστίγιο του συστήματος όταν σταματάει να πιάνει το "καρότο"» ανέφερε.

Και πρόσθεσε: «Αποδείχτηκε ότι οι θέσεις και οι δηλώσεις των στελεχών και συνδικαλιστών της ΧΑ ταυτίζονται πλήρως με αυτές των εργοδοτών. Συγκεκριμένα, ακούσαμε τους Παναγιώταρο, Λαγό, Μίχο και το Χρυσαυγίτη συνδικαλιστή Κυριτσόπουλο να ζητάνε να μειωθεί το μεροκάματο των εργαζόμενων στη Ζώνη και να μην γίνονται απεργίες, ταυτιζόμενοι έτσι πλήρως με τους εργοδότες της Ζώνης(...) Επιστέγασμα των εργοδοτικών θέσεων της ΧΑ και του μίσους της για τους κομμουνιστές, ήταν η δολοφονική επίθεση στους πρωτοπόρους κομμουνιστές συνδικαλιστές εργάτες στη Ζώνη του Περάματος. Επιβράβευση για την επίθεση αυτή ήταν η πρόσληψη της ομάδας των Χρυσαυγιτών από τον εργοδότη Πυρινή μετά από λίγες μέρες».

Σε άλλο σημείο είπε: «Δεν είναι αληθής ο ισχυρισμός της υπεράσπισης ότι οι δολοφονικές επιθέσεις δεν θα μπορούσαν να είναι στους σκοπούς της οργάνωσης, γιατί θα την έβλαπταν εκλογικά. Η αλήθεια, βέβαια είναι εντελώς διαφορετική, καθώς τέτοιου είδους επιθέσεις είναι ακριβώς το βασικό "πολιτικό" εργαλείο, μιας ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης όπως η ΧΑ. Οι ναζιστικές οργανώσεις μαζικοποιούνται σπάζοντας κεφάλια. Το γεγονός αυτό συνομολογεί, άλλωστε και ο ίδιος ο Αρχηγός της ΧΑ σε κλειστή ομιλία του στα γραφεία της οργάνωσης, στις 26-5-2012, εν μέσω δηλαδή των διπλών εκλογών του Μάη - Ιούνη 2012.

Μάλιστα σημείωσε ότι τα παραπάνω δεν είναι απλά κάποια προσωπική άποψη του Αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης αλλά «διαπνέει και τα υπόλοιπα μέλη της, όπως προκύπτει από τη δήλωση του Αποστόλου στην τηλεφωνική συνομιλία που είχε στις 23-9-2013 όπου ανέφερε χαρακτηριστικά: "Μη σου πω θα 'μαστε και κυβέρνηση τώρα μετά το Φύσσα", ενώ σε άλλη συνομιλία του ανέφερε για το Ρουπακιά ότι "έκανε κάτι καλό για το κόμμα και πήρε πόντους"».

Χαρακτήρισε επίσης απλά μια φούσκα την «αντισυστημικότητα» της ΧΑ σημειώνοντας ότι «ακόμα και οι κορώνες της οργάνωσης για "Δουλειά στον Έλληνα εργάτη", για πάταξη της εγκληματικότητας, για συσσίτια και αιμοδοσίες μόνο για Έλληνες αποδείχτηκε ότι αξιοποιούνταν αποκλειστικά ως μέσο διάχυσης του ρατσιστικού μίσους στην κοινωνία. Αποτελούσαν δε σκέτα φληναφήματα, καθ΄ όσον οι ίδιοι ούτε εφάρμοζαν αυτά που διακήρυσσαν αλλά ούτε και τα υπερασπίστηκαν ενώπιον σας π.χ. περίπτωση της Σκορδέλη η οποία, ενόσω «καθάριζε» τον Αγ. Παντελεήμονα από τους αλλοδαπούς, το δικό της σπίτι το καθάριζε αλλοδαπή κτλ».

Το «πάνω» και το «κάτω» επίπεδο


Για την ιεραρχία και τη στρατιωτική πειθαρχία στη ναζιστική οργάνωση ο συνήγορος ανέφερε την ομιλία Πατέλη στη Σαλαμίνα «(..) κάθε επίπεδο της ιεραρχίας έχει ένα ακριβώς "από πάνω" επίπεδο και ένα ακριβώς "από κάτω" επίπεδο.. Σε κάθε τοπική και πυρήνα υπάρχουν εκλεγμένοι συναγωνιστές, στους οποίους έχουν δοθεί οι ανάλογες θέσεις(...) συγκεκριμένοι συναγωνιστές δεν είναι τυχαία στη θέση τους, είναι ορισμένοι από την κεντρική διοίκηση, δηλαδή από τους περιφερειάρχες μας και τον αρχηγό μας, όπως βλέπετε και πάλι ιεραρχικά (...) Ένας υποστηριχτής, δόκιμο μέλος, ή ακόμα και μέλος πρέπει να σέβεται την ιεραρχία και να αναφέρεται στους πιο πάνω από αυτόν. Για παράδειγμα, στην τοπική σας, ο αμέσως από πάνω σας είναι κάθε υπεύθυνος τομέα και αμέσως μετά βέβαια ο πυρηνάρχης σας, εκεί πρέπει να αναφέρεστε σε κάθε πρόβλημα που σας απασχολεί και έπειτα ο πυρηνάρχης στον εκάστοτε περιφερειάρχη του, όπως εν συνεχεία ο περιφερειάρχης στον αρχηγό μας(..) όποιος δεν μπορεί να κατανοήσει τη σοβαρότητα της λέξεως πειθαρχία δυστυχώς δεν κάνει για την ΧΑ.(...) Κάθε χρυσαυγίτης ή χρυσαυγίτισσα οφείλει να υπακούει στους ανωτέρους του και να εκτελεί τις καθορισμένες ή άλλες διαταγές που του δίνονται και αφορούν τους κανονισμούς και τις υπηρεσίες μας, χωρίς κανένα μορφασμό η αντιλογία...».

Αναφέρθηκε επίσης στις υποχρεωτικές κατασκηνώσεις που διοργάνωνε η ναζιστική οργάνωση σε διάφορα μέρη στην Ελλάδα με σκοπό τη στρατιωτική εκπαίδευση των μελών της.

Για το μηχανισμό συγκάλυψης είπε ότι «προκύπτει και αποδεικνύεται ότι η εγκληματική οργάνωση παρείχε πλήρη κάλυψη στα μέλη της. Ουδέποτε προχώρησε σε πειθαρχικές ποινές ή διαγραφές μελών και ουδέποτε απομάκρυνε από την οργάνωση κάποιο από τα μέλη της. Επικορωνίδα φυσικά της στάσης αυτής αποτελεί η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης της δολοφονίας του Π. Φύσσα από τον Αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης».

«Μπορεί η υπεράσπιση να αντιλέξει και να μας πει "Μα καλά, γιατί να τούς διαγράψουμε όλους αυτούς; Εδώ η κυρία εισαγγελέας ουσιαστικά μας είπε ότι δεν έπρεπε να είχαμε καν απολύσει τους Πατέλη - Καζαντζόγλου. Εμείς γιατί να διαγράφαμε όλους τους εμπλεκόμενους;" Αν θέσει αυτό το ερώτημα η υπεράσπιση τότε μάλλον είναι εκτός τόπου και χρόνου. Όχι μόνο γιατί δεν μας προσκόμισε καμία έρευνα εκ μέρους της ΧΑ και από τις απολογίες τους φαίνεται ότι έκαναν τους Κινέζους, αλλά κυρίως γιατί νομίζει ότι έχει περάσει στο ντούκου ότι δεν διέγραψαν ποτέ το Ρουπακιά. Εκτός αν πιστεύουν ότι έχουμε φάει το παραμύθι του περαστικού. Από την ακροαματική διαδικασία αποδείχτηκε πέρα για πέρα ότι ο Ρουπακιάς δεν ήταν περαστικός» αλλά μέλος της ΧΑ και μέλος του πενταμελούς της Νίκαιας. Άρα το βασικό ερώτημα είναι ένα και παραμένει: Το Ρουπακιά γιατί δεν το διέγραψαν ποτέ;».

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου