Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020

ΚΑΤΕΡΙΝΗ : ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΤΟΝ ΦΙΛΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΑΕΚ - ΠΙΕΡΙΚΟΥ ΣΕ ΑΓΩΝΑ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑΣ !!!


 
ΤΑ BLOG « ΠΙΕΡΙΚΗ» ΚΑΙ «ΛΕΥΤΕΡΙΑ» ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΜΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΟΥΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΞΕΝΟΦΟΒΙΚΗ ΡΗΤΟΡΕΙΑ ΤΟΥΣ. Την ώρα που ο Σύνδεσμος Φιλάθλων ΑΕΚ Κατερίνης προχωράει σε άλλη μια αξιέπαινη πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης, διοργανώνοντας φιλικό φιλανθρωπικό ποδοσφαιρικό αγώνα φίλων της ΑΕΚ - Παλαίμαχοι του Πιερικού για να βοηθήσουν την Μυρτώ που κακοποιήθηκε βάναυσα και δίνει αγώνα ζωής, τα γνωστά μισαλλόδοξα blog του νομού «ΠΙΕΡΙΚΗ» και «ΛΕΥΤΕΡΙΑ» εκμεταλλεύονται ένα τέτοιο γεγονός για να προωθήσουν την ρατσιστική και ξενοφοβική ρητορεία τους. Η ανακοίνωση του Συνδέσμου φίλων της ΑΕΚ Κατερίνης καλεί τους φιλάθλους όλου του νομού την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου και ώρα 3 το μεσημέρι στο Δημοτικό στάδιο Κατερίνης να παρακολουθήσουν τον φιλανθρωπικό ποδοσφαιρικό αγώνα Φίλων της ΑΕΚ με τους παλαίμαχους του Πιερικού. Μια ανακοίνωση που δεν παίρνει άλλες ερμηνείες για έναν πολύ καλό σκοπό βοηθώντας την Μυρτώ, την μητέρα και την οικογένεια της σε αυτόν τον τιτάνιο και δύσκολο αγώνα που δίνουν. Ποια είναι η λαθροχειρία που κάνουν τα blog « ΠΙΕΡΙΚΗ» και «ΛΕΥΤΕΡΙΑ» ? Αφού αναρτούν το κάλεσμα για αυτόν τον συγκεκριμένο αγώνα, συμπληρώνουν από πάνω αυθαίρετα «Φιλανθρωπικός αγώνας ποδοσφαίρου για την Μυρτώ αθώο θύμα επίθεσης λαθρομετανάστη Πακιστανού». 
 
  
 
Αλήθεια αν δεν ήταν Πακιστανός λαθρομετανάστης πάλι αθώο θύμα δεν θα ήταν η Μυρτώ ? Θα άλλαζε κάτι αν ο δράστης ήταν ημεδαπός ή άλλης εθνότητας? θα το έκανε λιγότερο βάρβαρο η αποτρόπαιο? Το έγκλημα είναι θέμα ράτσας, εθνότητας, φυλής? Ο Δουρής πριν 20 χρόνια που ασέλγησε πάνω στο ίδιο του το παιδί και εν τέλει το δολοφόνησε τι φυλή, ράτσα και εθνότητας ήταν? Οι δολοφόνοι της Ελένης Τοπαλούδης στην Ρόδο τι εθνοτική καταγωγή είχαν ? Ρητορικά τα ερωτήματα και ενδεικτικά χωρίς να μπαίνουμε σε λογικές συμψηφισμών γιατί τα εγκλήματα κατά κόρον έχουν κοινωνικό υπόβαθρο που τα γεννάνε και τα αναπαράγουν και δεν είναι θέμα κουλτούρας, ράτσας, εθνότητας και φυλής όπως προπαγανδίζουν δυνάμεις του ρατσιστικού μίσους και της μισαλλοδοξίας. Αυτά τα σαθρά, κίβδηλα και αντεπιστημονικά επιχειρήματα που ακούγονται κυρίως τα τελευταία χρόνια με αφορμή την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση προβάλλονται ύπουλα και στα μουλωχτά. Προβάλλονται από εκείνες τις δυνάμεις που προωθούν έναν στρεβλό πατριωτισμό στα πλαίσια του συστήματος με ρατσιστικό, εθνικιστικό και φασιστικό υπόβαθρο, αθωώνοντας όλους αυτούς που ευθύνονται για τις αιματοχυσίες και την εξαθλίωση των λαών. Αυτούς που όταν δεν βομβαρδίζουν λαούς και χώρες τους γονατίζουν από την φτώχεια, την ανέχεια, την πείνα, για να διαιωνίζονται τα υπερκέρδη μιας χούφτας μονοπωλίων, επιχειρηματικών ομίλων, σε συνθήκες ισχυρού ανταγωνισμού. 
 
 
 Το μήνυμα του Συνδέσμου φίλων ΑΕΚ Κατερίνης δεν είναι ότι οι πρόσφυγες - μετανάστες Πακιστανής ή άλλης Ασιατικής καταγωγής είναι από την φύση τους εγκληματίες όπως πάνε αυθαίρετα να περάσουν τα blog «ΠΙΕΡΙΚΗ» και «ΛΕΥΤΕΡΙΑ» εκμεταλλεύοντας την πρωτοβουλία των φίλων της ΑΕΚ Κατερίνης. Το μήνυμα των φίλων της ΑΕΚ είναι η αλληλεγγύη, η αγάπη, η κοινωνική πρόσφορα, κανένας μόνος του και το δείχνουν καθαρά οι ανακοινώσεις τους. Να ξέρουν οι παραχαράκτες περιεχομένων εκδηλώσεων ότι ο ρατσισμός, η ξενοφοβία, ο φασισμός δεν έχει θέση στις κερκίδες των φίλων της ΑΕΚ όπως και σε καμιά κερκίδα. Η ΑΕΚ είναι η μόνη ομάδα που καθιέρωσε σαν ένδειξη αλληλεγγύης και συμπαράστασης την κερκίδα για πρόσφυγες και μετανάστες για να μπορέσουν αυτοί οι άνθρωπου να ξεχάσουν λίγο τα βάσανα τους και να ψυχαγωγηθούν παρακολουθώντας παιχνίδια της ΑΕΚ. Μόνο άφθονη αγάπη για την δικιά μας Μυρτώ γιατί ανήκει στην οικογένεια των φίλων της ΑΕΚ και τις ευχόμαστε τα καλυτέρα για αυτήν, την μητέρα και την οικογένεια της. Ένα μεγάλο μπράβο στον Σύνδεσμο Φίλων ΑΕΚ Κατερίνης που αναδεικνύει για άλλη μια φορά ζητήματα αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς και δείχνει ότι είναι ένας πρωτοπόρος σύνδεσμος στα οπαδικά δρώμενα στον χώρο της ΑΕΚ και όχι μόνο. Οι πατριδοκάπηλοι φασίστες, οι ρατσιστές και οι ξενοφοβικές φωνές θα βρουν τοίχος γιατί ΑΕΚ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ.  
 
Σαββίδης Παναγιώτης
 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου