Κυριακή 12 Απριλίου 2020

«Ποιος θα πληρώσει γι’ αυτό»: Οι τραγικές τελευταίες λέξεις ενός ασθενούς με κοροναϊό


Η ανάρτηση αναισθησιολόγου που συγκλονίζει. 

 
«Ποιος θα πληρώσει γι’ αυτό»: Οι τραγικές τελευταίες λέξεις ενός ασθενούς με κοροναϊό | in.gr
 
O αναισθησιολόγος Ντέρικ Σμιθ δυστυχώς έχει πει το τελευταίο αντίο σε αρκετούς ανθρώπους που έχασαν την μάχη με κάποια ασθένεια, ωστόσο ο ίδιος πλέον βρίσκεται αντιμέτωπος με μια νέα πρωτόγνωρη και σκληρή πραγματικότητα εξαιτίας του κοροναϊού.

Ο Σμιθ, ο οποίος έχει αναλάβει κατά κύριο λόγο τους ασθενείς με Covid-19 σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης, αποκάλυψε τα τραγικά τελευταία λόγια ενός ασθενούς λίγο πριν πεθάνει. 

«Ποιος θα πληρώσει γι ‘αυτό;» ρώτησε ο ασθενής με κοροναϊό τον Σμιθ την ώρα που πάσχιζε να αναπνεύσει.


«Ήταν τα τελευταία του  λόγια και δεν θα ξεχάσω ποτέ»  είπε ο γιατρός στο CNN.
(Αυτός ο ασθενής)  είχε σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, έπρεπε να μπει στη ΜΕΘ και να διασωληνωθεί με αναπνευστήρα κι όμως η βασική ανησυχία του ήταν το ποιος θα πληρώσει ώστε ο ίδιος να ζήσει.

«Καλέσαμε τη σύζυγό του ώστε να τον μεταπείσει λέγοντάς του πως αυτή είναι η μοναδική ευκαιρία ίσως να αναρρώσει, ωστόσο τελικά ο άνδρας δεν τα κατάφερε», ανέφερε σε ανάρτησή του στο facebook ο αναισθησιολόγος.

«Αυτό που συνέβη ήταν μακράν το χειρότερο πράγμα που έχω ζήσει στα 12 χρόνια συλλογικής φροντίδας και εργασίας μου. Αυτή η χώρα είναι αληθινά μια αποτυχημένη πολιτεία και αυτό που συνέβη το αποδεικνύει από πρώτο χέρι», σχολίασε ο Ντέρικ Σμιθ τονίζοντας πόσο απαράδεκτο είναι ένας ασθενής να σκέφτεται τα οικονομικά όταν βρίσκεται σε μία τέτοια κατάσταση επειδή δεν μπορεί να έχει το αγαθό της δωρεάν νοσηλείας.




 


“Who’s going to pay for it?”

Last words I’ll never forget // the response my patient gasped out (between labored breaths) to me and my team, after we explained that he needed to be intubated and placed on a ventilator. We then called his wife to have him speak to her for what was likely his last opportunity, as many patients do not recover once tubed. 

This situation is by far the worst thing I’ve witnessed in my collective 12 years of critical care & anesthesia. Next-level h...
Δείτε περισσότερα
 

Πηγή:  in.gr

1 σχόλιο:

  1. ΌΛΟΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ "ΑΜΕΡΙΚΗ"!

    .... Αμερική-Αμερική χώρα τραγική... (Τραγούδι!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή