Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021

Στα καλύτερά τους

 

  Πηγή: Eurokinissi

 

Ούτε... μία στους 32. Τόση είναι η αναλογία των γυναικών στο υπουργικό συμβούλιο της Σαουδικής Αραβίας, που παρεμπιπτόντως έχει βασιλιά - μονάρχη, κληρονομικώ δικαίω - ενώ για πρώτη φορά επιτράπηκε στις γυναίκες να ψηφίσουν για Δημοτικά Συμβούλια το... 2015.

Εκεί βρίσκεται από χτες ο πρωθυπουργός, χωρίς πάντως τα κυβερνητικά επιτελεία να δείχνουν την ίδια ευαισθησία, όπως έδειχναν, για παράδειγμα, προ εβδομάδων για την παρομοίως τραγική κατάσταση των γυναικών και των δικαιωμάτων τους στο Αφγανιστάν.

Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι με τη Σαουδική Αραβία, όπου πριν από έναν περίπου μήνα στάλθηκε και μια ελληνική συστοιχία «Πάτριοτ», τα πράγματα είναι... τελείως αλλιώς: Μαζί της, και παρέα με μερικές ακόμα πετρελαιομοναρχίες της περιοχής, το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ, τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα δηλώνουν τη δέσμευσή τους να ...πολεμήσουν για την «ελευθερία», τη «δημοκρατία» και τις «κοινές αξίες» που τους ενώνουν, ενάντια στον... σκοταδισμό, στον απολυταρχισμό και την καταπίεση.

Η υποκρισία και τα προσχήματα που πάντα συνοδεύουν «σαν τη σκιά» τα ιμπεριαλιστικά σχέδια... στα καλύτερά τους.

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου