Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021

Στην Αττική η συγκέντρωση θα γίνει στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 10.30 π.μ.

 

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ Αντίδωρο η εξαγγελία του πρωθυπουργού - Νέες συγκεντρώσεις στις 14 Δεκέμβρη

 




Από την πανελλαδική κινητοποίηση των συνταξιούχων στην Αθήνα στις 8/10/2021
Από την πανελλαδική κινητοποίηση των συνταξιούχων στην Αθήνα στις 8/10/2021


«Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός τη στιγμή που όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή που έφθασαν την μεγάλη πλειοψηφία των συνταξιούχων να παίρνει συντάξεις που δεν φθάνουν για τις 15 ημέρες του μήνα, να έρχονται και να πετούν στη χάση και τη φέξη κάποιο αντίδωρο όπως αυτό των 250 ευρώ που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός», τονίζει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων, καλώντας όλους τους συνταξιούχους «σε συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα, με νέες συγκεντρώσεις σε όλους τους νομούς της χώρας στις 14 Δεκέμβρη από τον Έβρο μέχρι και την Κρήτη».

Όπως αναφέρει η ΣΕΑ, «στην Αττική η συγκέντρωση θα γίνει στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 10.30 π.μ. Θα ακολουθήσει για μια ακόμη φορά πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου για συνάντηση με τον πρωθυπουργό που ακόμη περιμένουμε το ραντεβού που μας έχουν υποσχεθεί».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε στο ακέραιο όσα αδίκως μας έχουν αφαιρεθεί, με τη δουλειά μας τα έχουμε πληρώσει και σήμερα είναι αναγκαία για να ζήσουμε με βάση τις πραγματικές μας ανάγκες», σημειώνει η ΣΕΑ.

Απαιτούμε άμεσες λύσεις:

- Προσλήψεις γιατρών - νοσηλευτών, δημιουργία ΜΕΘ και επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας.

- Να αποδοθεί σε όλους τους συνταξιούχους η 13η και 14η σύνταξη, με αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, με ταυτόχρονη μείωση των τιμών στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης,  

- Να μας αποδοθεί το 0,5% του τακτικού προϋπολογισμού που είναι νομοθετημένο για τα έτη 2020-2021.

- Να μας αποδοθούν τα αναδρομικά για τις κύριες, επικουρικές συντάξεις και για την 13η και 14η σύνταξη αφορολόγητα αφού αυτά αποδίδονται  μετά από χρόνια άτοκα.

Συνάδελφοι - συναδέλφισσες,

Καμία επανάπαυση! Ετοιμάζουν νέα αντιλαϊκά μέτρα για εμάς, για τα παιδιά μας, που τα ντύνουν με ωραία λόγια. Ήδη έχουμε γίνει μάρτυρες των αντεργατικών, αντιλαϊκών νόμων που ψηφίσθηκαν μέσα στην πανδημία από την κυβέρνηση για να προστεθούν σε αυτούς που είχαν ψηφίσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Οι εντολές των επιχειρηματικών ομίλων είναι να συνεχίσουν σε αυτή την πορεία και δεν θα σταματήσουν αν εμείς δεν τους σταματήσουμε. Γι' αυτό με κάθε τρόπο προσπαθούν να εμποδίσουν και να πνίξουν κάθε διεκδικητική  και αγωνιστική φωνή.

Θεωρούμε επίσης απαράδεκτο το γεγονός τη στιγμή που όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή που έφθασαν τη μεγάλη πλειοψηφία των συνταξιούχων να παίρνει συντάξεις που δεν φθάνουν για τις 15 ημέρες του μήνα, να έρχονται και να πετούν στη χάση και τη φέξη κάποιο αντίδωρο όπως αυτό των 250 ευρώ που πρόσφατα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός. Κάνουμε καθαρό στους πάντες ότι με φιλοδωρήματα δεν μας κοροϊδεύετε, αγωνιζόμαστε, απαιτούμε και διεκδικούμε ό,τι άδικα μας έχετε αφαιρέσει.

Παίρνουν όμως τις απαντήσεις που τους αξίζουν από τους συνταξιούχους, αλλά και από τους αγώνες που έδωσαν τα παιδιά μας, η νέα βάρδια της εργατικής τάξης απέναντι σε επιχειρηματικούς κολοσσούς παγκοσμίου μεγέθους με θετικό αποτέλεσμα.

Οι απόμαχοι της δουλειάς, αλλά όχι της ζωής και του αγώνα, δίνουμε για μια ακόμη φορά το αγωνιστικό μας "παρών" και θα συνεχίσουμε σε αυτό τον δρόμο, αφού γνωρίζουμε πως ό,τι μέχρι σήμερα καταφέραμε να αποκρούσουμε, να καθυστερήσουμε, αλλά και να κερδίσουμε, είναι αποτέλεσμα των αγώνων μας. Θα κερδίσουμε  και θα λύσουμε προβλήματα μόνο με μαζική συμμετοχή και την πύκνωση των γραμμών μας στους αγώνες.

Όλοι λοιπόν ξανά και ξανά στο ιερό πεζοδρόμιο, στις αγωνιστικές  συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που τα Σωματεία μας θα οργανώσουν σε κάθε γωνιά της χώρα μας στις 14 του Δεκέμβρη και στη μεγάλη συγκέντρωση της Αττικής στην Αθήνα, στην πλατεία Κλαυθμώνος και στην πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου στον πρωθυπουργό.

Η πανδημία δεν σημαίνει αμνησία - απραξία των συνταξιούχων, ούτε κοροϊδία και πεδίο για συνεχή αντιλαϊκά κυβερνητικά μέτρα.  Δεν ξεχνάμε - Μας πήρατε πολλά. Με οργάνωση - αγώνα διεκδικούμε ό,τι άδικα μας έχετε αφαιρέσει».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου