Τετάρτη 27 Απριλίου 2022

«Γαλάζια Πατρίδα 2022»: Ολοκληρώθηκε με πρόβα κατάληψης νησιού, υπό το βλέμμα των ΗΠΑ!

 ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ


Τόσο... «εγγυητές απέναντι στον αναθεωρητισμό» είναι οι Αμερικανοί και το ΝΑΤΟ

Με σενάρια που «βάλλουν» ευθέως κατά της κυριαρχίας της Ελλάδας στο Αιγαίο και υπό τα «βλέμματα» αξιωματούχων των ΗΠΑ - που κατά την κυβέρνηση και τα άλλα ευρωατλαντικά κόμματα αποτελούν... εγγυητές απέναντι στην επιθετικότητα της τουρκικής αστικής τάξης - ολοκληρώθηκε τις προηγούμενες μέρες η άσκηση των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων «Γαλάζια Πατρίδα 2022» («Μαβί Βατάν»).τω

Την άσκηση σχεδίασε η Διοίκηση Ναυτικών Δυνάμεων της Τουρκίας και υλοποιήθηκε στον Εύξεινο Πόντο, στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, με τη συμμετοχή 122 πλοίων (ανάμεσά τους 25 αποβατικών), 41 αεροσκαφών και 12 χιλιάδων προσωπικού (ανάμεσά τους μονάδες πεζοναυτών και τμήματα αμφίβιας επίθεσης).

Στην τελική φάση της άσκησης, που έγινε στον κόλπο του Ακσάζ, απέναντι από τη Ρόδο, στις 21/4, συμμετείχαν ως τ παρατηρητές Ακόλουθοι Αμυνας ή Ναυτικοί Ακόλουθοι από: ΗΠΑ, Αυστραλία, Αζερμπαϊτζάν, Τσεχία, Φιλιππίνες, Γεωργία, Ιράν, Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Λετονία, Μεξικό, Πακιστάν, Σενεγάλη και Νιγηρία. Συμμετείχε επίσης και ο «Ακόλουθος Αμυνας» του ψευδοκράτους.

Διαβάστε εδώ το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του «Ριζοσπάστη»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου