Τρίτη 21 Ιουνίου 2022

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ Αντιδραστικοποιείται το νομοθετικό πλαίσιο για την τρομοκρατία σε βάρος των δικαιωμάτων (VIDEO)

 

 
 

Την ολοένα και μεγαλύτερη αντιδραστικοποίηση του νομοθετικού πλαισίου της ΕΕ σε βάρος των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, ακόμα και αυτών του αστικού συστήματος, επεσήμανε ο Θανάσης Παφίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής επί της συζήτησης για την ενσωμάτωση ευρωπαϊκής οδηγίας στην ελληνική νομοθεσία για την ψηφιακή οικονομία και τη δήθεν αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. 

Ο Θ. Παφίλης επεσήμανε πως όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα έχουν πιστά εφαρμόσει και ενσωματώσει τις ευρωπαϊκές οδηγίες που ουσιαστικά καταργούν τους όρους ελευθερία, ασφάλεια και δικαιοσύνη, των οποίων την προστασία επικαλούνται κάθε φορά. «Κοροϊδεύετε τον λαό» επεσήμανε απευθυνόμενος προς τα αστικά κόμματα που τώρα εμφανίζονται να κάνουν κριτική στις ευρωπαϊκές οδηγίες, ενώ ως κυβερνήσεις εφάρμοζαν απαρέγκλιτα την αντιδραστική ευρωπαϊκή πολιτική, που στόχο έχει και με αυτές τις παρεμβάσεις να διασφαλίσει τα δικαιώματα και τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου και όχι των λαών. 

Αυτό αποδείχθηκε περίτρανα στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, υπογράμμισε, όταν η  ΕΕ προστάτεψε τα δικαιώματα και τα κέρδη των ευρωπαϊκών ομίλων στον ανταγωνισμό της με τα άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα, ενώ συνέτριψε τα δικαιώματα των λαών. 

Επεσήμανε ότι διάταξη της συγκεκριμένης οδηγίας επιβάλλει την ισχύ της ευρωπαϊκής οδηγίας στην εκτέλεση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, ακόμα κι αν η εθνική νομοθεσία είναι καλύτερη από την Ευρωπαϊκή, κάτι για το οποίο δεν αντιδρά κανένα ελληνικό αστικό κόμμα. 

Όσον αφορά την τρομοκρατία και τις διατάξεις που προβλέπει, σημείωσε πως πρόκειται για επιπλέον εμπλουτισμό και διεύρυνση των εννοιών που περιλαμβάνονται, υπογραμμίζοντας πως το κύριο είναι το τι θεωρεί "τρομοκρατία" η ΕΕ. Αυτό που αναφέρει σε επίσημα έγγραφά της κι έχουν ψηφίσει και όλα τα ελληνικά αστικά κόμματα στο Ευρωκοινοβούλιο είναι μεταξύ άλλων η "ακροαριστερή σκέψη που κάνει λόγο για ισότητα και ανακατανομή του εισοδήματος", σημείωσε. Η ΕΕ θεωρεί τρομοκράτη όποιον αντιτίθενται στις καθιερωμένες οικονομικές και κοινωνικές ελίτ, στην ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης, των μεταφορών, στις συμφωνίες του ελεύθερου εμπορίου, δηλαδή όποιον αμφισβητεί το άδικο και βάρβαρο κοινωνικο-οικονομικό σύστημα που ζούμε. 

Έφερε ως παραδείγματα το κατέβασμα αναρτήσεων στο διαδίκτυο, που θα ενταθούν με την ευρωπαϊκή οδηγία, όπως ήταν ανάρτηση της Σ. Διγενή με την υπόδειξη ότι υποκινεί την τρομοκρατία,  άρθρο για την 9η Μάη και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, συνέντευξη του Νίκου Σοφιανού στελέχους του ΚΚΕ, καταγγέλλοντας τη λογοκρισία που εφαρμόζεται στο ίντερνετ.  

Τέλος, επεσήμανε ότι δεν ισχύει η προστασία του ηλεκτρονικού απορρήτου που επικαλείται η κυβέρνηση με τη συγκεκριμένη οδηγία, υπενθυμίζοντας τις καταγγελίες του ΚΚΕ για τις υποκλοπές στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας του στον Περισσό, όπου οι αρμόδιες αρχές δεν έκαναν τίποτα.   

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου