Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022

ΚΟΒ ΠΟΛΙΧΝΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ Να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα και να δοθούν αποζημιώσεις στους πλημμυροπαθείς στο ύψος των αναγκών

 

 

Τις εγκληματικές ευθύνες κυβέρνησης, Περιφέρειας και δημοτικής διοίκησης για την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων και τις καταστροφές και ζημιές σε κατοίκους και επαγγελματίες, καταγγέλλει η ΚΟΒ Πολίχνης του ΚΚΕ με αφορμή τα πλημμυρικά φαινόμενα των προηγούμενων ημερών. 

Στην ανακοίνωσή της σημειώνει πως «τη στιγμή που δίνονται πακτωλοί χρημάτων από το κράτος και την ΕΕ σε επενδύσεις που εντάσσονται σε σχέδια μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, την ίδια στιγμή έργα και υποδομές που μπορούν να θωρακίσουν τη ζωή του λαού μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα».

Καταλήγοντας η Οργάνωση υπογραμμίζει πως «η συγκρότηση Επιτροπής Πλημμυροπαθών στον δήμο δίνει το αγωνιστικό στίγμα της επόμενης μέρας και στέλνει αισιόδοξο μήνυμα για τη συνέχεια. Χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερος συντονισμός και οργάνωση ώστε να υψωθεί η μεγάλη δύναμη της λαϊκής πρωτοβουλίας. Το ΚΚΕ με όλες τις δυνάμεις του στήριξε τον δίκαιο αγώνα των πληγέντων, έδειξε την έμπρακτη αλληλεγγύη του. Κυβέρνηση, Περιφέρεια και δήμος έχουν ευθύνη να υλοποιήσουν τα αιτήματα των πληγέντων που αφορούν την άμεση υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή, την άμεση εφαρμογή των μελετών που υπάρχουν στα συρτάρια με ευθύνη του κράτους και την απόδοση αποζημιώσεων στο ύψος των αναγκών χωρίς όρους και προϋποθέσεις».

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου