Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Με κινητοποίηση αποτράπηκε ο πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας (VIDEO - ΦΩΤΟ)

 

Ανάλογη κινητοποίηση και στην Καβάλα

 

 
 

Τον προγραμματισμένο για σήμερα πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας ενός αυτοαπασχολούμενου απέτρεψαν με την κινητοποίησή τους, στο κεντρικό κατάστημα της τράπεζας Πειραιώς, στη Θεσσαλονίκη, ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Συκεών (μέλος της ΟΓΕ) και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

Με παράσταση διαμαρτυρίας στην είσοδο της Τράπεζας, όπου οι συγκεντρωμένοι φώναζαν το σύνθημα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», απαίτησαν τη διακοπή της διαδικασίας του πλειστηριασμού.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης πραγματοποιήθηκε συνάντηση με εκπρόσωπο της τράπεζας, και κάτω από την πίεση του κινήματος διακόπηκε η διαδικασία και η τράπεζα δεσμεύτηκε να προχωρήσει σε νέο διακανονισμό.

 
 

«Όσο θα πληθαίνουν οι προσπάθειες από τα κοράκια των τραπεζών να αρπάξουν τα σπίτια που με κόπο και ιδρώτα έκαναν οι άνθρωποι του μόχθου στις γειτονιές μας, τόσο θα υψώνουμε τείχος προστασίας με την αλληλεγγύη μας», αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Συκεών.

Κινητοποίηση στην Καβάλα

Κινητοποίηση διαμαρτυρίας έξω από το κατάστημα της τράπεζας για τον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας ηλικιωμένου ζευγαριού της πόλης, που ήταν σε εξέλιξη, πραγματοποίησαν σήμερα σωματεία της Καβάλας.

«Η συλλογική δράση, ο συλλογικός αγώνας είναι η μοναδική διέξοδος για την διεκδίκηση λύσεων. Η απόγνωση και τα αδιέξοδα μεγαλώνουν όσο ο καθένας παλεύει από μόνος του», τονίστηκε στην διάρκεια της κινητοποίησης.

Συμμετείχαν τα σωματεία Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Καβάλας, το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού Καβάλας-Θάσου, το σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Καβάλας, το Σωματείου Συνταξιούχων στα Λιπάσματα Καβάλας και ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων Καβάλας.

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου