Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022

H Καϊλή αποθεώνει το Κατάρ του ματωμένου Μουντιάλ: Είναι «πρωτοπόρο» στα εργασιακά δικαιώματα!

 


 
 
 

Ιδού τι είπε η Καϊλή χωρίς ίχνος ντροπής για τη χώρα που καταγγέλλεται ότι χιλιάδες εργάτες έχασαν τη ζωή τους για τη «χρυσή» διοργάνωση του Κατάρ: 

«Σήμερα, το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ είναι μια απόδειξη του πώς η αθλητική διπλωματία μπορεί να επιτύχει τον ιστορικό μετασχηματισμό μιας χώρας, με μεταρρυθμίσεις που ενέπνευσαν τον αραβικό κόσμο» είπε και συνέχισε:  «Το Κατάρ είναι πρωτοπόρο στα εργασιακά δικαιώματα». Επικαλέστηκε, μάλιστα, και τον Διεθνή Οργανισμό Εργασίας (ILO) επειδή η αραβική χώρα αναγκάστηκε να καταργήσει την Kafala, το σύγχρονο δουλεμπόριο με βάση το οποίο οι εταιρείες του Κατάρ επιχορηγούσαν ξένους εργάτες για να έρθουν στη χώρα, τους έθεταν υπό την «κηδεμονία» τους  και στη συνέχεια τους εμπόδιζαν να εγκαταλείψουν τις δουλειές τους. 

«Αφοσιώθηκαν σε ένα όραμα από επιλογή και άνοιξαν στον κόσμο» ισχυρίστηκε και συμπλήρωσε:  «Ωστόσο, κάποιοι εδώ καλούν να κάνουμε διακρίσεις σε βάρος τους. Τους κάνουν μπούλινγκ, κατηγορούν όλους όσους τους μιλάνε ή εμπλέκονται μ’ αυτούς για διαφθορά. Ωστόσο πάλι παίρνουν το φυσικό αέριό τους. Πάλι, έχουν εταιρείες που κερδίζουν δισεκατομμύρια εκεί».

Για να έχει κι άλλα… επιχειρήματα έμπλεξε στην ομιλία τους τους χιλιάδες θανάτους προσφύγων και μεταναστών «διότι έχουν αποτύχει οι νόμιμες οδοί μετανάστευσης στην Ευρώπη» για να συμπληρώσει: ««Μπορούμε να προωθήσουμε τις αξίες μας. Αλλά δεν έχουμε το ηθικό δικαίωμα για επιπλήξεις με στόχο την φτηνή προσοχή των μέσων ενημέρωσης. Και δεν επιβάλλουμε τον τρόπο μας. Τους σεβόμαστε και χωρίς το φυσικό αέριο».

«Είναι μια νέα γενιά ευφυών ανθρώπων υψηλής μόρφωσης. Μας βοήθησαν να μειώσουμε την ένταση με την Τουρκία. Μας βοήθησαν με το Αφγανιστάν να σώσουμε ακτιβιστές, παιδιά, γυναίκες. Μας βοήθησαν και είναι ειρηνευτικοί διαπραγματευτές, είναι καλοί γείτονες και εταίροι. Μπορούμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον για να ξεπεράσουμε τις ελλείψεις. Πέτυχαν ήδη το αδύνατον» κατέληξε.

Σημείωση: Φυσικά όταν μιλάμε για την κυρία Καϊλή ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για πολιτικό ογκόλιθο. Χαρακτηριστική στιγμή της πολιτικής σπιρτάδας αυτού του πολιτικού αστρίτη, τότε που διαλαλούσε ότι “κομμουνιστές εγκληματίες” είχαν “σκοτώσει τον παππού της”Θυμηθείτε ΕΔΩ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου