Πέμπτη 27 Απριλίου 2023

Θα αλλάξει κάτι αν το ΚΚΕ εκλέξει περισσότερους βουλευτές;

 

Σε αυτές τις εκλογές, το πραγματικό ζητούμενο είναι να βγει πιο δυνατός ο λαός απέναντι στην επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση, που με βεβαιότητα θα σχηματιστεί, στο έδαφος των στρατηγικών συγκλίσεων όλων των άλλων κομμάτων. Εγγύηση γι' αυτό είναι ένα πιο δυνατό ΚΚΕ και μέσα στη Βουλή.

Οσο πιο ισχυρό είναι το ΚΚΕ, τόσο περισσότεροι θα είναι οι βουλευτές που θα βρίσκουν καθημερινά στο πλευρό τους οι εργαζόμενοι, η νεολαία, οι άλλοι βιοπαλαιστές, στους καθημερινούς αγώνες και τις διεκδικήσεις τους.

Αυτό το ζει από πρώτο χέρι ο λαός. Οι βουλευτές του ΚΚΕ είναι οι πρώτοι που φτάνουν εκεί που απολύεται ένας εργαζόμενος, εκεί που σακατεύεται την ώρα του μεροκάματου.

Εκεί που το συνδικάτο διεκδικεί αυξήσεις στους μισθούς, καλύτερες συνθήκες δουλειάς, μέτρα υγείας και ασφάλειας, σε σύγκρουση με την εργοδοσία και τους μηχανισμούς του κράτους.

Εκεί που οι νέοι φοιτητές παλεύουν για μόρφωση και πτυχία με αξία, οι μαθητές και οι γονείς για σύγχρονα και ασφαλή σχολεία. Εκεί που οι αγρότες διεκδικούν να ζουν από το εισόδημά τους και ο λαός να απολαμβάνει φτηνά τα προϊόντα τους, να μην συνθλίβουν οι τράπεζες και οι βιομήχανοι και τους μεν και τους δε.

Εκεί που μεροκαματιάρηδες προσπαθούν να σώσουν τα σπίτια τους από τους πλειστηριασμούς, έχουν απέναντί τους βουλευτές της ΝΔ και των άλλων κομμάτων και μαζί τους βουλευτές, στελέχη και μέλη του ΚΚΕ, που δίνουν τη μάχη απέναντι στα κοράκια των funds και την αστυνομία.

Οι βουλευτές όλων των άλλων κομμάτων φέρνουν στη Βουλή ή ψηφίζουν όλοι μαζί αντιλαϊκούς νόμους, που μόνο το ΚΚΕ καταψηφίζει. Ολη την περασμένη τετραετία, ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση ψήφισε το 50% των νομοσχεδίων της κυβέρνησης και το ΠΑΣΟΚ πάνω από το 70%.

Το ΚΚΕ θα αφιερώσει όλες τις δυνάμεις του για να δυναμώσουν οι αγώνες του λαού και για να ακούγονται πιο δυνατά οι διεκδικήσεις του και μέσα στη Βουλή, όταν όλοι οι άλλοι φροντίζουν να ακούγονται οι φωνές των εφοπλιστών, των βιομηχάνων, του ΝΑΤΟ, ακόμα και των ναζί του Τάγματος των Αζόφ.

Περισσότεροι κομμουνιστές βουλευτές σημαίνει μεγαλύτερες δυνατότητες για αποκάλυψη των αντιλαϊκών πολιτικών και μέτρων που θα πάρουν οι επόμενες κυβερνήσεις. Για ενημέρωση των εργαζομένων του λαού για να προετοιμάζει τη δικιά του αγωνιστική απάντηση.

Για ανάδειξη και μέσα στη Βουλή όλων των ζητημάτων που «καίνε» τη λαϊκή οικογένεια. Με Ερωτήσεις, Επερωτήσεις, τροπολογίες και προτάσεις νόμου, που στηρίζουν τα δίκαια εργατικά - λαϊκά αιτήματα, είναι συμβολή στον αγώνα που δίνουν συνδικάτα και φορείς.

Τροπολογίες και προτάσεις νόμου σαν αυτές που έφερε το ΚΚΕ και τα προηγούμενα χρόνια και απορρίφθηκαν εν χορώ από όλα τα άλλα κόμματα, ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, αποκαλύπτοντας έτσι τη στρατηγική τους σύγκλιση υπέρ των συμφερόντων των ομίλων και ενάντια στις ανάγκες του λαού και των εργαζομένων.

Πιο ισχυρό ΚΚΕ σημαίνει να αισθάνεται η οποιαδήποτε κυβέρνηση την ανάσα του λαού στον σβέρκο της, κάθε φορά που φέρνει στη Βουλή έναν αντιλαϊκό νόμο, όταν παζαρεύει με τα άλλα κόμματα μια αντιλαϊκή διάταξη.

Τους βουλευτές του ΚΚΕ θα τους βρίσκει καθημερινά ο λαός στα ίδια ακριβώς έδρανα που τους έστειλε τη μέρα των εκλογών και όχι να κάνουν βόλτες «από πτέρυγα σε πτέρυγα», ανάλογα με το πού φυσάει ο άνεμος των συμφερόντων του κεφαλαίου, στο όνομα της «κυβερνητικής σταθερότητας», που στόχο έχει να τσακίζει τον λαό.

Το ΚΚΕ δεν το έχει κανείς «στο χέρι», δεν έχει δεσμεύσεις απέναντι στους επιχειρηματικούς ομίλους, στο κράτος, στις ιμπεριαλιστικές ενώσεις. Γι' αυτό μπορεί να βρίσκεται σταθερά στο στρατόπεδο των «πολλών», να καταθέτει όλες του τις δυνάμεις στους αγώνες του λαού και της νεολαίας μας. Να φωτίζει με τη δράση του την πραγματική προοπτική, της ρήξης και της σύγκρουσης με τη στρατηγική και την εξουσία του κεφαλαίου, με στόχο τη λαϊκή ευημερία και την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών.

 

Ριζοσπάστης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου