Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024

ΒΕΛΓΙΟ Οι αγρότες έσπασαν τα κιγκλιδώματα της αστυνομίας - Φωτιές στο κέντρο των Βρυξελλών (VIDEO-ΦΩΤΟ)

 

Πηγή: Associated Press

Οι αγρότες που είχαν συγκεντρωθεί στο κέντρο των Βρυξελλών για να διαμαρτυρηθούν, επιχείρησαν να σπάσουν τα κιγκλιδώματα της αστυνομίας, έξω από την έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου συνεδριάζουν οι υπουργοί Γεωργίας.

Στη διαδήλωση συμμετέχουν αγροτικά συνδικάτα από τη Βαλονία και τη Φλάνδρα (νότιο και βόρειο τμήμα του Βελγίου), καθώς και αγρότες από τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γερμανία και το Λουξεμβούργο.

 
 
 
 
 
 Chaos in Brussels this morning as the farmers return to the de facto EU capital and storm through police roadblocks near to the European Commission HQ. #AgriculteurEnColere #Bruxelles #FarmersProtests #FarmersProtest2024

0:25 / 1:00

Οι αγρότες, που έχουν καταφθάσει στο κέντρο των Βρυξελλών με καρότσες γεμάτες χώματα, άχυρα και κοπριά βάζουν φωτιές σε λάστιχα με την αστυνομία να απαντά με ρίψεις νερού.

Περίπου 100 τρακτέρ είναι σταθμευμένα γύρω από την έδρα των θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης το πρωί της Δευτέρας, σε μικρή απόσταση από το σημείο όπου επρόκειτο να συναντηθούν οι υπουργοί.

 




902gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου