Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ Ανεξέλεγκτα τα μέτωπα στην Ηλεία – Νεκρός άνδρας στη Μυρτιά (ΦΩΤΟ)

 

Ανεξέλεγκτα μαίνονται τα πύρινα μέτωπα στην Ηλεία, καθώς η έλλειψη μέτρων αντιπυρικής προστασίας σε συνδυασμό με τους δυνατούς ανέμους, δημιουργούν ένα επικίνδυνο σκηνικό, εντός των ορίων του Δήμου Πύργου.

Χωρίς τις αισθήσεις του διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, στο νοσοκομείο του Πύργου, ένας άνδρας ο οποίος βρισκόταν στο χωριό Μυρτιά, όπου μαίνεται η πυρκαγιά, που ξεκίνησε νωρίτερα στο Αλποχώρι Πύργου. Σύμφωνα με όσα στοιχεία έγιναν γνωστά από την περιοχή, πρόκειται για 55χρονο από το χωριό, που εντοπίστηκε να έχει και εγκαύματα στο σώμα του. 

Στο μεταξύ, ένας άνδρας τραυματίστηκε ελαφρά στο πύρινο μέτωπο και διακομίζεται με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, στο Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας.

Τεράστιο το μέτωπο

Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις πέντε το απόγευμα και καίει σε διάσπαρτες εστίες με κάποιες από αυτές να είναι κοντά σε σπίτια στα χωριά Μυρτιά, Αλποχώρι και Άγιο Ηλία.

Το μέτωπο της πυρκαγιάς είναι τεράστιο, ενώ οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή κάνουν την κατάσταση ακόμη πιο δύσκολη.

Λόγω της φωτιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στη νέα εθνική οδό Πατρών – Πύργου από Χανάκια μέχρι Δουνέικα. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης η εθνική έκλεισε στη διασταύρωση των Δουνέικω, καθώς φωτιά έχει περάσει το Μεσολογγάκι.

Παράλληλα έχει δοθεί εντολή εκκένωσης για τα χωριά Μυρτιά, Σκουροχώρι, Χανάκια, Αλεποχώρι και Πόρτες.

Στην Ηλεία «πέρασε» η φωτιά από την Αχαΐα

Παράλληλα, στην Ηλεία έχει «περάσει» η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα στα όρια του Δ. Ερυμάνθου της Αχαΐας καιγοντας μεγάλη έκταση δάσους και καλλιεργειών.

Όπως έγινε γνωστό, οι φλόγες φαίνεται να πέρασαν μέσα από τον οικισμό Απιδούλα και οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι προκλήθηκαν ζημιές και σε σπίτια.

Με νέο μήνυμα του 112 καλούνται οι κάτοικοι των περιοχών Πετραίικα, Απιδούλα και Μαζαράκι να απομακρυνθούν προς το Σιμόπουλο.

Πιο δύσκολο το μέτωπο στο Κρανίδι

Ενώ μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στην Αργολίδα, το μεγαλύτερο πρόβλημα παρουσιάζει η φωτιά στο Κρανίδι, όπου ήχησε το 112 για εκκενώσεις οικισμών.

Οι δυνατοί άνεμοι έστρεψαν τις φλόγες πολύ γρήγορα προς τον οικισμό, με συνέπεια να σημειωθεί συναγερμός και να δοθεί εντολή για άμεση εκκένωση της περιοχής προς Πόρτο Χέλι και Ερμιόνη. 

Χωρίς καν νερό στο δίκτυο της ύδρευσης έδωσαν τη μάχη κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε στην περιοχή τους κάτοικοι του Κρανιδίου. Όπως καταγγέλθηκε, το δίκτυο… στέρεψε και πολλοί προσπαθούσαν ακόμη και με μπουκάλια εμφιαλωμένων νερών να σβήσουν ό,τι μπορούσαν. Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, αφού έφτασε ως τις πρώτες αυλές των σπιτιών, «γλύφοντας» και τοίχους. 

Κάηκαν σπίτια στη Χωρέμη Μεγαλόπολης

Ελαφρώς καλύτερη εικόνα παρουσιάζει από το απόγευμα η φωτιά που ξέσπασε στη Μεγαλόπολη, λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι σε περιοχή κοντά στο ορυχείο της ΔΕΗ, κοντά στον οικισμό Χωρέμη, σε χαμηλή βλάστηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες στον οικισμό Χωρέμη, η φωτιά έχει περάσει μέσα από το χωριό, με αποτέλεσμα να καούν σπίτια. 

 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου