Τρίτη 27 Αυγούστου 2024

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ Ερώτηση για την περιοδεία των φασιστών του Τάγματος Αζόφ στην Ευρώπη

 

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου

 

Την περιοδεία που κάνουν στην Ευρώπη οι φασίστες του Τάγματος Αζόφ καταγγέλλει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με Ερώτηση που υπέβαλαν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης και Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος.

Η περιοδεία γίνεται για να συγκεντρώσουν οι φασίστες κεφάλαια και να στρατολογήσουν «μέλη και εθελοντές», Ουκρανούς που έχουν φύγει στο εξωτερικό και άλλους, σύμφωνα με δημοσιεύματα. Σε λιγότερο από 15 μέρες, 4 στελέχη του ναζιστικού τάγματος που αποτελεί τμήμα των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων έχουν προγραμματίσει εκδηλώσεις σε 9 ευρωπαϊκές πόλεις σε Πολωνία, Γερμανία, Βέλγιο, Ολλανδία, Τσεχία και Λιθουανία, προφανώς με την έγκριση ή την ανοχή των κυβερνήσεων των χωρών που επισκέπτονται.

Κι  όλα αυτά ενώ η ΕΕ έχει συμπεριλάβει σε λίστα κυρώσεων νεοναζιστικές ένοπλες ομάδες της Ρωσίας, όπως η «Ρούσιτς», που έχουν ενσωματωθεί τα τελευταία 2 χρόνια στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, οι Ουκρανοί ναζί αντιμετωπίζονται από την ίδια εντελώς διαφορετικά, με ανοχή έως και απροκάλυπτη στήριξη.

Η ευρωπαϊκή περιοδεία των υποστηριχτών του Μπαντέρα, συνεργάτη των Ναζί, που στη σημερινή Ουκρανία τιμάται προκλητικά σαν ήρωας, οδηγεί ήδη σε αντιδράσεις από οργανώσεις του εργατικού - λαϊκού κινήματος, με αποτέλεσμα αρκετές εκδηλώσεις να έχουν ακυρωθεί. Η συστηματική δε προσπάθεια των κυβερνήσεων της ΕΕ και των μελών του ΝΑΤΟ - ανάμεσά τους και η ελληνική - να ηρωοποιήσουν και να «ξεπλύνουν» στα μάτια των λαών τους συνεργάτες των SS, είναι αποτέλεσμα της απαράδεκτης κι ανιστόρητης εξίσωσης του κομμουνισμού με το τέρας του φασισμού, που αποτελεί επίσημη θέση της ΕΕ, κι επιχειρεί ανεπιτυχώς εδώ και χρόνια να την επιβάλει μέσα από «εορτασμούς» παραχάραξης της Ιστορίας όπως αυτός της  23ης Αυγούστου «περί ολοκληρωτικών καθεστώτων».

Έτσι, εκτός από την στήριξη, χρηματοδότηση κι εξοπλισμό από την ΕΕ των ναζιστικών ταγμάτων στην Ουκρανία, βλέπουμε την απαράδεκτη απόδοση τιμών σε συνεργάτες των Ναζί και σε άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ, όπως για παράδειγμα στην Εσθονία, που μερικές μέρες πριν μερικές δεκάδες ντυμένοι με στολές της ναζιστικής Βέρμαχτ διαδήλωσαν με την ανοχή της κυβέρνησης.

Με βάση τα παραπάνω οι ευρωβουλευτές του Κόμματος υπέβαλαν τα εξής ερωτήματα:

«Πώς τοποθετείται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

- στις επισκέψεις των ναζιστών του Τάγματος Αζόφ σε κράτη-μέλη της ΕΕ, τουλάχιστον με την ανοχή, αν όχι με τη στήριξη των κυβερνήσεων των αντίστοιχων κρατών-μελών;

- στις απαράδεκτες εκδηλώσεις απόδοσης τιμών των συνεργατών των Ναζί, σε μία σειρά χώρες, όπως εν προκειμένω στην Εσθονία;».

 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου