Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Απάντηση στο Δελτίο Τύπου του blogspot “otroxos” σχετικά με τη σοβαρότητα της λειτουργίας της Συντονιστικής Επιτροπής του Δήμου Ωραιοκάστρου για το χαράτσι των ακινήτων μέσω Δ.Ε.Η.

Επαναδημοσίευση
Στις 16/3/2012 κυκλοφόρησε στο τοπικό site otroxos” δελτίο τύπου με τον τίτλο: <<Για τη λειτουργία της Συντονιστικής Επιτροπής του δήμου Ωραιοκάστρου, απαιτείται σοβαρότητα>>. : Δείτε ολόκληρο το δελτίο τύπου εδώ http://www.otroxos.gr/oreokastro/press/432-2012-03-15-23-21-10
Συντάκτες του είναι κάποια μέλη του συντονιστικού που δηλώνουν δυσαρεστημένα και διαπιστώνουν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του. Για το ρόλο αυτών των μελών και τη δράση τους θα αναφερθούμε παρακάτω. Πρέπει όμως πρώτα να γνωρίζουμε την πραγματικότητα μέσα από γεγονότα και στοιχεία και όχι με μισές αλήθειες, αοριστίες και ψέματα, τακτικές που μας γυρίζουν στην εποχή του Γκέμπελς 
Η διαπαραταξιακή επιτροπή του Δήμου, γιατί άλλο “διαπαραταξιακή” και άλλο “συντονιστικό”, είναι ο φορέας του Δήμου που μαζί με άλλους αποτελούν τη συντονιστική επιτροπή που σκοπό έχει να εφαρμόσει τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου , Δείτε εδώ την απόφαση http://neooraiokastro.blogspot.com/2011/12/blog-post_05.htm
Το συντονιστικό όταν δημιουργήθηκε απαρτίζονταν από τη διαπαραταξιακή του Δήμου, τον Εμπορικό Σύλλογο, το Σύλλογο Εργαζομένων Στο Δήμο, την "Συμμετοχή", τη Λαϊκή Συσπείρωση και την Πρωτοβουλία Κατοίκων Ωραιοκάστρου. Μετέπειτα προστέθηκαν το Δ.Σ. του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παλαιοκάστρου και το 1ο Λύκειο Ωραιοκάστρου. Διαβάστε εδώ μερικά Δελτία Τύπου της συντονιστικής: http://neooraiokastro.blogspot.com/2011/12/blog-post_28.html, http://neooraiokastro.blogspot.com/2012/02/blog-post_1916.html , http://neooraiokastro.blogspot.com/2012/03/blog-post_03.html, http://drashstowraiokastro.blogspot.com/2012/03/7-8-3-2012.html,
Κλείνοντας αυτήν την ιστορική διαδρομή του συντονιστικού, πρέπει να ξεκαθαριστεί και το θέμα των ειδοποιήσεων για τις συνεδριάσεις. Όντως στις πρώτες συνεδριάσεις υπήρξε πρόβλημα. Αποφασίστηκε ο κάθε φορέας να ειδοποιεί τα μέλη του, αλλά και σ αυτό προέκυψαν δυσκολίες. Γι αυτό αποφασίστηκε να καθιερωθεί σταθερή ημέρα της εβδομάδας, ώρα και τόπος, για να είναι πιο εύκολο όχι μόνο για τα μέλη του συντονιστικού, αλλά και για οποιονδήποτε συνδημότη μας θέλει να συμμετάσχει. Αυτήν την απόφαση τη γνώριζαν τρεις από τους πέντε καταγγέλλοντες, καθώς ήταν παρόντες στη συνεδρίαση που λήφθηκε αυτή η απόφαση.
Ας μπούμε τώρα στην ουσία, που είναι το Δελτίο Τύπου, το οποίο υπογράφεται από πέντε άτομα, τρία μέλη της διαπαραταξιακής και δύο εκπροσώπους φορέων. Για τους γνωρίζοντες, δημιουργούνται πολλά ερωτηματικά από αυτήν την ανακοίνωση.
1. Για το που αποσκοπεί και που και ποιους στοχεύει
2. Ο χρόνος που διαπιστώνεται η μη ομαλή λειτουργία του συντονιστικο
3. Ποια είναι η λογική αυτής της ανακοίνωσης
Για να γίνει ακόμα πιο κατανοητό από ποιον απαιτείται σοβαρότητα πρέπει να δούμε τη διαδρομή του καθενός από τους υπογράφοντες, ξεχωριστά, στο συντονιστικό.
· Κ. Ιωσηφίδης: Εμφανίστηκε σε κάποιες συνεδριάσεις και όταν λήφθηκε η απόφαση για σταθεροποίηση ημέρας, ώρας κ.λ.π. ήταν παρών.
· Δ. Καρασαββίδης: Εκτός από την πρώτη συνεδρίαση δεν είχε καμία άλλη συμμετοχή. Είναι παράξενο το πώς μπορεί να έχει άποψη. Μετά από τέσσερις μήνες το “δεν ήξερα” δεν στέκει σαν δικαιολογία.

· Χ. Χατζηπαραδείσης: Είχε τακτικές συμμετοχές σε συνεδριάσεις μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου. Όταν λήφθηκε η απόφαση για σταθεροποίηση ημέρας, ώρας κ.λ.π. ήταν παρών.
· Γ. Νικόπουλος: Συμμετείχε σαν εκπρόσωπος του Εμπορικού Συλλόγου μέχρι που διαπίστωσε, σύμφωνα με δικιά του δήλωση σε συνεδρίαση, ότι εφόσον οι περισσότεροι επαγγελματίες εξαρτώνται από τις προθέσεις του ιδιοκτήτη, το συντονιστικό δεν μπορεί να τους καλύψει. Από τότε και μετά δεν παραβρέθηκε σε καμία συνεδρίαση.

· Σ. Κελεσίδης: Ο μοναδικός εκπρόσωπος της συμμετοχής, ο οποίος γνώριζε τα πάντα από την πρώτη μέρα, αλλά και συμμετείχε στις αποφάσεις του συντονιστικού μέχρι και την “περίφημη” συνεδρίαση στις 26/1/2012.
Με βάση τα παραπάνω μπαίνουν και άλλα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν σχετικά με το ποιος και ποιες σκοπιμότητες εξυπηρετεί, αλλά ας το αφήσουμε για αργότερα.
Κατηγορείται το συντονιστικό ότι κάνει αυθαίρετες συναντήσεις ερήμην της πλειοψηφίας των μελών και για το πώς αποφασίζει.
Είναι ηλίου φαεινότερο, και από την ετοιμολογία της λέξης, ότι το συντονιστικό είναι μία επιτροπή που δημιουργήθηκε για την υλοποίηση των αποφάσεων του Δ.Σ. στις 15/11/2011. Ο ρόλος του είναι συντονιστικός και έτσι λειτουργεί.
Τώρα που ξεκαθάρισε ο ρόλος του καθενός είναι και η ώρα να δοθούν από τους συντάκτες της ανακοίνωσης απαντήσεις σε ερωτήματα που οι ίδιοι δημιουργούν μέσα από το κείμενό τους.
Παραδέχονται ότι γίνονται συναντήσεις μελών του συντονιστικού. Γιατί δεν πήγαν έστω και μία φορά να πουν κάτι από αυτά που κατηγορούν το συντονιστικό? Και ακόμα γιατί τα μέλη της διαπαραταξιακής δεν έθεσαν θέμα, όπως θα έπρεπε, στο Δ.Σ. την Πέμπτη 15/3/2012, και αντί αυτού έβγαλαν Δελτίο Τύπου? Αν αυτό δεν είναι σκοπιμότητα παραπλάνησης των πολιτών, τότε τι είναι? Γιατί τώρα πρέπει όποια απόφαση παίρνεται να περνάει πρώτα από παρατάξεις και φορείς πριν την υλοποίησή της? Δηλαδή για την συγκέντρωση στο Δημαρχείο θα έπρεπε, κατ’ αυτούς, να ακολουθηθεί μία διαδικασία που μέχρι να αποφασιστεί η συγκέντρωση, όχι μόνο τα ρεύμα θα κοβόταν, αλλά θα προλάβαιναν να μας πάρουν και τα σπίτια. Μήπως μας δουλεύουν?
Πόσο τυχαίο είναι το γεγονός ότι ανακάλυψαν πρόβλημα λειτουργίας ταυτόχρονα με την αποκάλυψη του διασπαστικού ρόλου της “Συμμετοχής” τη Δευτέρα 12/3/2012, η οποία είχε καλέσει στα “Πεύκα” επιλεκτικά πολίτες για να τους ενημερώσει για το χαράτσι? Και γιατί εκεί δεν μπήκε θέμα για τη λειτουργία του Συντονιστικού?
Είναι τυχαίο ή σκοπιμότητα ότι δραστηριότητες της ‘Συμμετοχής” γύρω από το χαράτσι, όπως αυτή της Δευτέρας 12/3, δεν προβάλονται από το site που διατηρεί ο εκπρόσωπός της, Σ. Κελεσίδης?
Η “Συμμετοχή” και ο Σ. Κελεσίδης γιατί δεν ανακαλούν με μία απλή δήλωση τις συκοφαντίες που εκτόξευσαν εναντίον του μέλους της διαπαραταξιακής Θέμελη Άγγελου? Λέτε ο κ. Θέμελης να έχει σχέση με τη “Μαφία της Θεσσαλονίκης”, όπως τον κατηγορούν έμμεσα, και το Δημοτικό Συμβούλιο να μην τον έχει αποπέμψει?
Κάτι τέτοιο είναι ενάντια στις προσωπικές και στις παραταξιακές φιλοδοξίες τους. Έντεχνα καλλιεργούν αυτό το κλίμα για να μπορούν με κάθε τρόπο να προβάλλουν το όνομά τους, αντί να το εντάξουν στη λέξη “φορείς”. Αυτό τους ενοχλεί.
Λογικές και πρακτικές τύπου “σκυλάδικου”, το ποιο όνομα θα είναι πάνω από τα άλλα και όταν το “εμείς” γίνεται με σκοπό στο τέλος να έχεις τα μεγαλύτερα οφέλη, όχι όμως μέσα από τη συνέπεια της δράσης και των απόψεών σου, αλλά συκοφαντώντας τους άλλους, στο μαζικό κίνημα δεν έχεις θέση. Τέτοιους σωτήρες ο κόσμος τους χόρτασε και τους απομόνωσε.
Υ.Γ. Όλα τα παραπάνω εκφράζουν τις απόψεις μόνο του γράφοντα και υπογράφοντα. Κανενός άλλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου