Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2013

Εντονες αντιδράσεις για τη «Λευκή Νύχτα» στην Αθήνα

 Παράνομη και ανήθικη λένε οι εμποροϋπάλλη

ΕΩΣ ΤΙΣ 23.00 ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

 
«Λευκή Νύχτα» το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του δήμου. Με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Αττικής, το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων της πόλης παρατείνεται ως τις 11 το βράδυ, ενώ παρατείνεται και το ωράριο λειτουργίας ορισμένων μουσείων. Στη «Λευκή νύχτα» αντιδρούν οι εμποροϋπάλληλοι, σημειώνοντας ότι η επέκταση του ωραρίου είναι παράνομη αλλά και ανήθικη απέναντί τους.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών καλεί τους εμπόρους να συμμετέχουν στην εκδήλωση και παροτρύνει τους καταναλωτές να επωφεληθούν της επέκτασης του ωραρίου και να διενεργήσουν, χωρίς την πίεση του χρόνου, τις εορταστικές τους αγορές.
Παράλληλα, ο δήμος Αθηναίων συμμετέχει στη διοργάνωση με εκδηλώσεις στην Πλατεία Συντάγματος από τις 5 το απόγευμα. Επίσης, επεκτείνουν το ωράριό τους μέχρι τις 23:00 το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» του δήμου Αθηναίων, το Νομισματικό Μουσείο και το Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Οργάνων.

Αντιδράσεις εμποροϋπαλλήλων
Στην απόφαση για επέκταση του ωραρίου ως τις 11 το βράδυ αντιδρά η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας.
«Η «Λευκή Νύχτα» όχι μόνο είναι παράνομη, αλλά είναι και ανήθικη απέναντι στους εμποροϋπαλλήλους. Σε πολλά από τα καταστήματα-επιχειρήσεις μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας, οι εργαζόμενοι έχουν υποστεί εξευτελιστικές μειώσεις μισθών, εκ περιτροπής εργασία και μένουν απλήρωτοι ή πληρώνονται έναντι για μεγάλο χρονικό διάστημα» τονίζει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας και σημειώνει:
«Δεν φθάνουν όλα αυτά, τους ζητούν και από πάνω να δουλέψουν σα δούλοι ως τα μεσάνυχτα του Σαββάτου για να κάνουν το show τους, πάνω στα κοινωνικά ερείπια μιας πόλης, αστέγων, φτωχών και ανέργων».
Η ομοσπονδία καλεί τους υπαλλήλους «να μη δεχθούν να δουλέψουν ούτε μια ώρα παραπάνω», αλλά και τους καταναλωτές «να μην αγοράσουν τίποτε κατά τη διάρκεια της 'Λευκής Νύχτας'».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου