Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Κινητοποίηση ενάντια στις απαράδεκτες μεθοδεύσεις της μεγαλοεργοδοσίας των «Lidl»

 


Το πρωί της Κυριακής 23 Ιούλη, μέλη του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και του Πανκερκυραϊκού Συνδέσμου Αυτοαπασχολούμενων, Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων, πραγματοποίησαν διαμαρτυρία έξω από το κεντρικό κατάστημα των «Lidl» της Κέρκυρας, καθώς τα καταστήματα της εταιρείας στο νησί ήταν παράνομα ανοιχτά, πρακτική που απ' ότι μαρτυρά σχετικό έντυπο στην είσοδο του καταστήματος, εφαρμόζεται εδώ και αρκετές εβδομάδες!


Όπως καταγγέλλει σε σχετικό δελτίο Τύπου ο Σύνδεσμος των Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ο εκπρόσωπος της εταιρείας, σε μία προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να θολώσει τα νερά, επικαλέστηκε την υπουργική απόφαση, που επιτρέπει το άνοιγμα των καταστημάτων 32 Κυριακές σε 4 τουριστικές περιοχές της Ελλάδας (δεν αφορά ακόμα την Κέρκυρα) και όταν είδε ότι αυτό δεν πιάνει έκανε αναφορά σε απόφαση της αντιπεριφέρειας, χωρίς όμως να μπορεί να το τεκμηριώσει! Έτσι, κάτω από την πίεση των συγκεντρωμένων το κατάστημα έκλεισε και οι εργαζόμενοι μπόρεσαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους!

Ο Σύνδεσμος των Ιδιωτικών Υπαλλήλων τονίζει επίσης:

«Οι μεγαλοεπιχειρηματίες ξένοι και ντόπιοι καταπατούν ακόμα και τους νόμους, που για λογαριασμό των δικών τους συμφερόντων, ψηφίζουν οι κυβερνήσεις...! Σε πολλές περιπτώσεις είναι ένα βήμα μπροστά από τις κυβερνήσεις στην εφαρμογή αντιλαϊκών μέτρων, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση. Αέρα στα πανιά τους δίνει όλο το αντιλαϊκό οπλοστάσιο μέτρων, που ειδικά τα χρόνια της κρίσης, έχουν ψηφίσει όλες οι κυβερνήσεις (αυτό που λένε "το κράτος έχει συνέχεια"...!) Και η συγκεκριμένη προσπάθεια της μεγαλοεργοδοσίας να καταργήσει στην πράξη την κυριακάτικη αργία - να απελευθερώσει ακόμα περισσότερο το ωράριο, αποτελεί μέρος ευρύτερης πολιτικής που στοχεύει στην αύξηση της κερδοφορίας των μεγαλοεπιχειρηματιών μέσω της αύξησης της εκμετάλλευσης των εργαζόμενων και του κλεισίματος των μικοεπαγγελματιών - εμπόρων, αυτό που ονομάζουν ανάκαμψη - ανάπτυξη...

Αέρα στα πανιά των μεγαλοεπιχειρηματιών δίνουν και αποφάσεις, σαν αυτή που έλαβε πρόσφατα ο Εμπορικός Σύλλογος Κέρκυρας, για διοργάνωση "λευκής νύχτας" στις 27 Ιούλη. Από τη μία το παίζει υπέρμαχος της υπεράσπισης της αργίας της Κυριακής και από την άλλη ακολουθεί τις ίδιες πρακτικές με αυτές των "Lidl" μέσω και της "λευκής νύχτας"! Αυτό δηλαδή που προωθεί και η συγκεκριμένη πολυεθνική (απελευθέρωση ωραρίου), προωθεί και ο ίδιος σε βάρος εργαζόμενων και μικροκαταστηματαρχών! Και από αυτό φαίνεται ξεκάθαρα με ποια πλευρά είναι η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Κέρκυρας, που δεν είναι άλλη από εκείνη των μεγαλοεπιχειρηματιών ντόπιων και ξένων...!

Τεράστιες είναι επίσης οι ευθύνες της πλειοψηφίας της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας, που όχι μόνο αδιαφορεί για ότι συμβαίνει στους εργασιακούς χώρους αλλά οι άνθρωποί της, όπως η υπεύθυνη του καταστήματος των "Marks & Spencer" στην Κέρκυρα, αντιπρόσωπος στο Εργατικό Κέντρο από την πλευρά της πλειοψηφίας της Διοίκησης, εξανάγκασε τις εργαζόμενες του καταστήματος να εργαστούν την Κυριακή 16 Ιούλη (ημέρα απεργίας!)

Ευθύνες φέρει και η Δημοτική Αρχή, καθώς υποστηρίζει τις φιέστες που διοργανώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Κέρκυρας, εξουθενώνοντας ακόμα περισσότερο τους ήδη εξουθενωμένους εργαζόμενους!

Τέλος, ευθύνες έχει και η Περιφέρεια-Αντιπεριφέρεια, που ως το μακρύ χέρι της κεντρικής εξουσίας εφαρμόζει όλα τα αντιλαϊκά μέτρα, όπως αυτό της κατάργησης της αργίας της Κυριακής!

Εργαζόμενοι και μικροί επαγγελματίες άλλο δρόμο δεν έχουμε πέρα από εκείνο του κοινού αγώνα, για να διασφαλίσουμε όσα δικαιώματα ακόμα μας έχουν απομείνει, να υπερασπιστούμε την ίδια μας τη ζωή και τη ζωή των παιδιών μας, ώστε να ανοίξουμε το δρόμο για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας! 

Καλούμε όλο το λαό του νησιού μας να εναντιωθεί στα σχέδια των μεγάλων αφεντικών, ντόπιων και ξένων και να συμμετέχει στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων και ο Πανκερκυραϊκός Σύνδεσμος Αυτοαπασχολούμενων, Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων την Πέμπτη 27 Ιούλη, στις 20.30 στην πλατεία Γεωργάκη ενάντια στην περαιτέρω απελευθέρωση του ωραρίου που προωθεί ο Εμπορικός Σύλλογος μέσω της "λευκής νύχτας"!»




902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου