Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018

ΕΕΔΥΕ - ΕΔΥΕΘ


Αύριο οι αντιιμπεριαλιστικές συγκεντρώσεις σε Ακρόπολη - Αγαλμα Βενιζέλου
 
 
Αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, αύριο, Πέμπτη 9 Αυγούστου, στις 8 μ.μ., οργανώνει η ΕΕΔΥΕ, με αφορμή τη συμπλήρωση 73 χρόνων από το ιμπεριαλιστικό έγκλημα των ΗΠΑ με τη ρίψη ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι.Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ, Γιώργος Λαμπράκης. Θα ακολουθήσουν καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τον Γιώργο Σαρρή και πορεία στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

Στο κάλεσμά της η ΕΕΔΥΕ σημειώνει ότι «διανύουμε μια περίοδο εξαιρετικά επικίνδυνη για τον ελληνικό λαό, για όλους τους λαούς του κόσμου. Οξύνονται οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί και αντιθέσεις σε όλο τον πλανήτη, στη Μέση Ανατολή, στη Βόρεια Αφρική, στην Ανατολική Μεσόγειο, στην Ουκρανία, στα Βαλκάνια, στον Περσικό Κόλπο. 
Προωθούνται στρατιωτικο-πολιτικοί σχεδιασμοί των ιμπεριαλιστικών κέντρων για τον έλεγχο των αγορών, των πλουτοπαραγωγικών πηγών και ενεργειακών πόρων», ενώ καταγγέλλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για την εμπλοκή της χώρας στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς στην περιοχή.
Η ΕΕΔΥΕ διεκδικεί:
  • Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
  • Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
  • Να κλείσουν η βάση της Σούδας και όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και στρατηγεία στην Ελλάδα.
  • Να επιστρέψουν όλες οι στρατιωτικές αποστολές από τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο εξωτερικό.
  • Να καταργηθούν όλα τα πυρηνικά όπλα. Να απαγορευτούν οι πυρηνικές δοκιμές.
  • Οχι στη μεταφορά πυρηνικών στον Αραξο ή σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Ελλάδας.
  • Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ - ΕΕ με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.
Να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση καλεί τους Συλλόγους και τις Ομάδες της η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), ενώ κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών.

Στη Θεσσαλονίκη
 
Αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση, αύριο, Πέμπτη 9 Αυγούστου, στις 7 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου, διοργανώνει η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ), τιμώντας τα θύματα της ιμπεριαλιστικής θηριωδίας των ΗΠΑ, πριν από 73 χρόνια, στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι. Η ΕΔΥΕΘ καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους φορείς και όλο το λαό της Θεσσαλονίκης να πάρουν μαζικά μέρος στην αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση.

Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου