Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ




Αγωνιστική κινητοποίηση στις 9 Οκτώβρη στο Άγαλμα Βενιζέλου


Φωτό αρχείουΦ

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην αγωνιστική κινητοποίηση που διοργανώνουν στοΆγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη την Τρίτη 9 Οκτώβρη στις 10.30 π.μ., απευθύνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Νομού Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα στο πλαίσιο της καλύτερης προετοιμασίας της κινητοποίησης έχει καταληχτεί συγκεκριμένο πρόγραμμα καθημερινών δράσεων, εξορμήσεων και πρωτοβουλιών. (Διαβάστε σχετικά στο συνημμένο).

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν τα εξής:

«Οι αγώνες μας, στο προηγούμενο χρονικό διάστημα, αναγκάζουν τα επιτελεία της κυβέρνησης, τους υπουργούς της, αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, να εντείνουν καθημερινά την προπαγάνδα τους, για να μας πείσουν, ότι δεν θα μειώσουν τις συντάξεις μας, από 1 Γενάρη 2019, όπως προβλέπεται από τον νόμο Κατρούγκαλου, που οι ίδιοι ψήφισαν το Μάη του 2016.
 
Λένε ξεδιάντροπα ότι στη "μεταμνημονιακή" τους εποχή, δεν είναι πλέον αναγκαίο να γίνει αυτή η περικοπή στις συντάξεις, αφού θα πετύχουν όχι απλά πλεονάσματα, αλλά υπερπλεονάσματα, από τη φοροεπιδρομή στις τσέπες των εργαζομένων και των συνταξιούχων, τα επόμενα χρόνια.

Επινόησαν μάλιστα και το εξής αμίμητο, αλλά συνάμα επικίνδυνο και ανατριχιαστικό επιχείρημα, για να πείσουν δήθεν τους "εταίρους" τους, για τη μη εφαρμογή αυτού του μέτρου.

Πρώτα ο κ. πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ και κατόπιν ο υπουργός Οικονομίας διαβεβαιώνουν τους "θεσμούς", ότι η μη κατάργηση της "προσωπικής διαφοράς" δεν θα επηρεάσει τους δημοσιονομικούς στόχους και τα πλεονάσματα της χώρας, επειδή οι συνταξιούχοι δεν θα ζουν πολύ, μετά τα εβδομήντα τους χρόνια και συνεπώς δεν θα αποτελούν κόστος για το ασφαλιστικό σύστημα.

Αυτός, προφανώς είναι ένας ακόμα "στόχος" της κυβέρνησης, που έχει σαν επιγραφή το ιδεολόγημά της, "είναι δίκαιο και θα γίνει πράξη".

Ωστόσο κανένας τους δεν λέει ότι ο νόμος Κατρούγκαλου είναι ήδη σε εφαρμογή, αφού όλες οι συντάξεις που εκδίδονται από το Μάη του 2016 και μετά είναι μειωμένες κατά 30%, μείωση που θα φανεί όταν θα εκδοθούν οι οριστικές αποφάσεις της συνταξιοδότησης.

Συνάδελφοι συνταξιούχοι.

Όσοι διατηρούν ακόμα ελπίδες, ότι η προπαγάνδα της Κυβέρνησης θα έχει κάποιο αντίκρισμα θετικό για τους συνταξιούχους, είναι ανάγκη να θυμηθούν όσα μας έλεγε η σημερινή κυβέρνηση για τα μνημόνια που θα έσκιζε, όμως τα διατηρεί "ατσαλάκωτα" και τα επαυξάνει, με τους μνημονιακούς νόμους, που θα καταργούσε με έναν νόμο και ένα άρθρο, αλλά εξακολουθούν να ισχύουν και μάλιστα ενισχυμένοι, για τα ισοδύναμα μέτρα και τα παράλληλα προγράμματά της, που τελικά δεν ήταν τίποτα άλλο από το "τυράκι" στη φάκα, για να νομοθετήσει την ένταση των περικοπών και της φοροληστείας σε βάρος μας.

Είναι ανάγκη να θυμηθούν πόσες περικοπές έκαναν στις συντάξεις μας (21) οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αυτοδύναμες ή συνεργασίας. 
Να κατανοήσουν ότι η "δίκαιη" ανάπτυξή τους, πατάει στη δική μας εξαθλίωση.

Καμιά εμπιστοσύνη στις κάλπικες υποσχέσεις της κυβέρνησης και στα εναλλακτικά σχέδια της ΝΔ και των άλλων κομμάτων του ευρωμονόδρομου.

Όλοι αυτοί που εμφανίζονται σήμερα σαν μελλοντικοί μας σωτήρες, όλοι μαζί υπηρέτησαν και θα εξακολουθήσουν να υπηρετούν τα βάρβαρα αντισυνταξιουχικά μέτρα, που πάρθηκαν σε βάρος μας.

Με το κλίμα που καλλιεργούν προσπαθούν να αποσπάσουν την προσοχή μας από τη φτώχεια που μας έχουν καταδικάσει, από την αξιοπρεπή ζωή που μας αξίζει, από τη δύναμη που έχει ο συλλογικός αγώνας των εργατών και των συνταξιούχων.

-----------------------------------------------------------------------------------------

Κατασυκοφαντούν τους αγώνες μας γιατί φοβούνται τη δύναμή μας.


Συνάδελφοι συνταξιούχοι.

Τιμούμε την παγκόσμια ημέρα της τρίτης ηλικίας, συνεχίζοντας το μαραθώνιο αγώνα μας και διεκδικώντας την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, την επαναφορά των συντάξεων στα προ κρίσης επίπεδα, τη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους.

Απαντούμε στη νέα προσπάθεια εξαπάτησης της κυβέρνησης με αγωνιστική κινητοποίηση την Τρίτη 9 Οκτώβρη στις 10.30 το πρωί στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Η θέση του κάθε συνταξιούχου που νιώθει την ανάγκη να υπερασπισθεί τους κόπους και τον ιδρώτα του, την αξιοπρέπειά του, είναι στις γραμμές του συλλογικού αγώνα.

Είναι στο χέρι μας να βάλουμε φραγμό σε αυτήν την αντισυνταξιουχική λαίλαπα.

Όλοι την Τρίτη 9 Οκτώβρη στις 10.30 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου». 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου