Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

Μήνυμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ


Οι παρεμβάσεις στη χτεσινή εκδήλωση

Φρόσω Ανδριοπούλου
Φρόσω Ανδριοπούλου
Στο βήμα της χτεσινής εκδήλωσης τον Δ. Κουτσούμπα διαδέχτηκαν άνθρωποι που συναντήθηκαν με το ΚΚΕ στους αγώνες του λαϊκού κινήματος, όσο και στις προσπάθειες της δημοτικής αρχής, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα για την ανάγκη συμπόρευσης με το ΚΚΕ, ενίσχυσης του εργατικού - λαϊκού κινήματος.

Μονόδρομος η ισχυροποίηση των ταξικών δυνάμεων
Η Φρόσω Ανδριοπούλου, γραμματέας του Σωματείου Σχολικών Φυλάκων, προερχόμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε στον αγώνα για ανατροπή της προηγούμενης κατάστασης στο Εργατικό Κέντρο, που προήγαγε τον εργοδοτικό συνδικαλισμό, απαξιώνοντας τον εργάτη και τον άνεργο, τονίζοντας ότι ήταν μονόδρομος η συγκρότηση ισχυρών ταξικών δυνάμεων και η συμμαχία τους για τον επαναπροσδιορισμό της κατεύθυνσης του Εργατικού Κέντρου. Αναφέρθηκε στη βοήθεια που παρείχαν στην προσπάθεια αυτή τόσο η δημοτική αρχή όσο και το ΚΚΕ και σημείωσε την ανάγκη τέτοια παραδείγματα να βρουν μίμηση για την υπεράσπιση των εργασιακών και ευρύτερα των δικαιωμάτων που βάλλονται.


«Ειδαμε το παλιό να πλησιάζει σαν νέο»
Ο Γιώργος Αγγελόπουλος από το Σωματείο Εργαζομένων στον «ΤΙΤΑΝ», προερχόμενος από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε στη διαδρομή πολλών που απομακρύνθηκαν από το ΚΚΕ το 1990 και εγκλωβίστηκαν σε κόμματα που αποκαλούνταν αριστερά, αλλά δεν ήταν, στερώντας δυνάμεις απ' το ΚΚΕ που μπορεί να τις οργανώσει και να έχει αποτέλεσμα για την εργατική τάξη, το Κόμμα που εκατό χρόνια με θυσίες στάθηκε δίπλα στο λαό. «Βρεθήκαμε να υπηρετούμε έναν αταξικό "δικαιωματισμό", ένα πολυσχιδές μόρφωμα που αποδείχτηκε δεκανίκι του καπιταλισμού, ανάχωμα στους αγώνες», τόνισε και αναφέρθηκε στη συνέχεια στην κατάσταση που διαμόρφωσε αυτό με την πολιτική του για το λαό. «Είδαμε το παλιό να πλησιάζει σαν νέο», υπογράμμισε, προσθέτοντας πως όσοι κατάφεραν να δουν και να μην αφομοιωθούν, να ανακτήσουν τον αυτοσεβασμό τους γρήγορα, βρέθηκαν εκεί που ανήκουν, δίπλα στους εργαζόμενους και στο κόμμα της τάξης τους, απαιτώντας έναν κόσμο απαλλαγμένο από εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Είναι εφικτό να ανακτήσουμε όσα χάσαμε και να κερδίσουμε όσα μας ανήκουν. Ζωντανό παράδειγμα του τι μπορούμε να καταφέρουμε ενωμένοι, είναι όσα έγιναν στην Πάτρα μέσα από αντίξοες συνθήκες και επιθέσεις από δυνάμεις που υπηρετούν τη μνημονιακή εξαθλίωση του λαού μας», υπογράμμισε αναφερόμενος τόσο στα γεγονότα στο Εργατικό Κέντρο όσο και στον δήμο Πάτρας.

Οσοι αισθάνονται αριστεροί να συστρατευτούν με το ΚΚΕ
Γιώργος Αγγελόπουλος
Γιώργος Αγγελόπουλος
Ο Βαγγέλης Κατσακούλης, γιατρός, διευθυντής της Γαστρεντερολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, τόνισε ότι η πρόταση του ΚΚΕ είναι οπλοστάσιο αν τη μελετήσουμε, για να αντιταχθούμε στα παπαγαλάκια κυβέρνησης και όσων στηρίζουν το σύστημα και απήθυνε έκκληση να συμπαραταχθούν όλοι όσοι αισθάνονται αριστεροί γύρω απ' το ΚΚΕ, για να αντιπαλέψουμε αυτήν την τραγική κατάσταση που βιώνει ο λαός. «Δεν έχουμε άλλα περιθώρια, δεν μπορούμε να χαρίσουμε στη δεξιά και στην ακροδεξιά τον λαό, επειδή πάνω από το κοινό συμφέρον, το συμφέρον του λαού μπορεί να βάζουμε τους πολιτικούς εγωισμούς μας και να στεκόμαστε σε μικροδιαφορές ή μεγαλύτερες που έχουμε μεταξύ μας ή με το ΚΚΕ, αυτό είναι άκρως εγωιστικό και δεν συνάδει με ηθική αριστερού και κομμουνιστή», σημείωσε και προέτρεψε σε συστράτευση για να αντιπαλέψουμε την καταστροφή.

Κόντρα στη λογική του συμβιβασμού
Η Ρηγούλα Παπαδέα, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Αρχιτεκτονικής, αναφέρθηκε στη δεινή κατάσταση του Τμήματος Αρχιτεκτόνων, λόγω της υποχρηματοδότησης, με συνέπεια ο πρόεδρος του Τμήματος να προτείνει εισαγωγή διδάκτρων! Κάτι που πυροδότησε, όπως τόνισε, τις κινητοποιήσεις των φοιτητών, κόντρα σε μια λογική συμβιβασμού που τους προτρέπουν οι ιθύνοντες. Στον αγώνα αυτόν, σημείωσε, έμπρακτα τη συμπαράστασή της εξέφρασε η δημοτική αρχή. «Δεν φοβόμαστε, δεν συμβιβαζόμαστε, συνεχίζουμε τον αγώνα», ανέφερε.

Το παράδειγμα της δημοτικής αρχής να μεταλαμπαδευτεί
Βαγγέλης Κατσακούλης
Βαγγέλης Κατσακούλης
Ο Βασίλης Παπανδριανός, πρόεδρος του Σωματείου Οδηγών χειριστών του δήμου Πάτρας, προερχόμενος απ' το ΠΑΣΟΚ, μίλησε για το θετικό παράδειγμα της αγωνιστικής δημοτικής αρχής, σημειώνοντας πως «εκεί που είχαμε μάθει στην αδράνεια και να μην εκτιμάμε ούτε καν τις δυνάμεις μας, πριν λίγα χρόνια ξυπνήσαμε γιατί μας δόθηκε βήμα, λόγος, έργο σαν εργαζόμενοι να κάνουμε πράγματα για την πόλη μας, να καταλάβουμε τη δύναμή μας και να καταλάβουμε πως ό,τι γίνεται γίνεται για μας από μας». Οι εργαζόμενοι ξύπνησαν, τόνισε, καθώς απέκτησαν μια δημοτική αρχή πιο μπροστά απ' αυτούς και προέτρεψε να δουλέψουν όλοι ώστε το παράδειγμα της Πάτρας να μεταλαμπαδευτεί σε όλη την Ελλάδα.

Με το ΚΚΕ ενάντια στην επικίνδυνη εμπλοκή
Ο Γρηγόρης Συμεωνίδης, αντισμήναρχος εν αποστρατεία, μίλησε εκτενώς για τις επικίνδυνες εξελίξεις στα Βαλκάνια, στο Αιγαίο, στη Ν/Α Μεσόγειο, σημειώνοντας πως συνιστούν πρόβες πολέμου, ακόμα ενδεχομένως και για έναν γενικευμένο ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι συμμετέχει ενεργά προς όφελος τμημάτων του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου στους σχεδιασμούς αυτούς, έχοντας ξεπεράσει κάθε προηγούμενη κυβέρνηση σε υπηρεσίες προς το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ. Υπογράμμισε πως όλα αυτά καμία προστασία εδαφικής ακεραιότητας και εθνικής ανεξαρτησίας δεν παρέχουν και κάλεσε όλα τα μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας εν ενεργεία και αποστρατεία και το λαό να μη μείνουν θεατές, αλλά να γίνουν πρωταγωνιστές στην πάλη για απεμπλοκή απ' αυτούς τους σχεδιασμούς, με συστράτευση με αυτούς που δεν κρύβουν την αλήθεια, αλλά δίνουν προοπτική για κοινή πάλη και αλληλεγγύη των λαών ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα που γεννά πολέμους, προσφυγιά. «Μονόδρομος η συμπόρευση με το ΚΚΕ, τη μόνη δύναμη που δίνει όραμα και ελπίδα», τόνισε.

Η Πάτρα να δώσει ξανά τη σωστή απάντηση
Ρηγούλα Παπαδέα
Ρηγούλα Παπαδέα
Ο Στάθης Τερζής, πρώην πρόεδρος της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αχαΐας, διευθυντής της Νευρολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ρίου, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο λαός, στο τι παίζεται στη γειτονιά μας και διεθνώς, αλλά και στη λυσσαλέα επίθεση που γίνεται στον δήμαρχο Πάτρας, εξέφρασε την έκπληξή του γι' αυτήν τη χωρίς ειρμό και νόημα επίθεση, τονίζοντας πως ακόμα κι αν δεν ήταν φίλα προσκείμενος στο ΚΚΕ, λόγω αυτής θα έκανε τα πάντα για να δώσει η Πάτρα για μια ακόμα φορά τη σωστή απάντηση.

Ο Ηλίας Τσούνας, πρόεδρος του Σωματείου Σχολικών Φυλάκων, στηλίτευσε τον αντεργατικό τυφώνα στον οποίο βρίσκεται ο λαός και κάλεσε τους εργαζόμενους να δώσουν το αγωνιστικό τους «παρών» και να συσπειρωθούν στα σωματεία τους.

Γρηγόρης Συμεωνίδης
Γρηγόρης Συμεωνίδης

Στάθης Τερζής
Στάθης Τερζής

Βασίλης Παπανδριανός
Βασίλης Παπανδριανό
Ηλίας Τσούνας
Ηλίας Τσούνας
                                                                                          Ριζοσπάστης  Πέμπτη 25 Οχτώβρη 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου