Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

Η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για την πρωτοβουλία Κακλαμάνη - Δήλωση του Θ. Παφίλη



Την πρωτοβουλία του βουλευτή της ΝΔ και αντιπροέδρου της βουλής Ν. Κακλαμάνη την περασμένη Παρασκευή 9/11, να τηρηθεί ενός λεπτού σιγής για τον 35χρονο Ελληνα υπήκοο Κων. Κατσίφα, αποδοκίμασε κατά πλειοψηφία, η διάσκεψη των προέδρων της βουλής.  

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης ενημέρωσε τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες σχετικά με τη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, αναφέροντας ότι οι θέσεις του ΚΚΕ είναι γνωστές. Το ΚΚΕ από την αρχή έχει τοποθετηθεί, ζητώντας τη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου του 35χρονου Έλληνα υπηκόου Κων. Κατσίφα, ενώ έχει επισημάνει την αξιοποίηση αυτού του γεγονότος από εθνικιστικούς κύκλους.

Όσον αφορά τη διαδικασία του ενός λεπτού σιγή την περασμένη Παρασκευή 9 Νοέμβρη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ επισήμανε ότι για τέτοια σοβαρά ζητήματα και ενώ είναι γνωστές οι θέσεις των κομμάτων, θα έπρεπε πριν να είχε γίνει συνεννόηση με τα κόμματα και αυτό δεν έγινε. Υπήρχε σύντομη διαδικασία, τόσο γρήγορη, που κανείς δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Όπως ξεκαθάρισε ήταν λάθος, το ΚΚΕ διαφωνεί και, αν δεν γινόταν τόσο γρήγορα, οι βουλευτές του Κόμματος θα αποχωρούσαν από την αίθουσα.

Ο πρόεδρος της βουλής Ν. Βούτσης συνομιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ανέφερε ότι η «πολιτική αποτίμηση αυτής της συζήτησης κατατείνει στο ότι ήταν μια πρωτοβουλία που έπρεπε να αποφευχθεί, είναι δεδομένη η λύπη στους οικείους, ωστόσο το συμβάν διερευνάται σε βάθος ακόμη».

902gr

1 σχόλιο:

  1. Μετά την παρέμβαση Καραθανασόπουλου σε ραδιοφωνικό σταθμό σχετικά με την τήρηση ενός λεπτού σιγής για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα,που χαρακτήρισε την πρωτοβουλία του Νικήτα Κακλαμάνη “άκαιρη”, υπογραμμίζοντας τον κίνδυνο της εθνικιστικής αξιοποίησης του περιστατικού, ακόμα πιο σαφής έγινε η θέση του ΚΚΕ για το ζήτημα με την αναφορά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Θανάση Παφίλη κατά τη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής...

    https://gkagkarin.blogspot.com/2018/11/blog-post_68.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή