Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

Μεγάλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ


  • Την Κυριακή 9 Δεκέμβρη, στο Παλαί ντε Σπορ στη Θεσσαλονίκη
  • Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας
 
Μεγάλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση για τα 100 χρόνια ζωής και δράσης του ΚΚΕ διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του Κόμματος, την Κυριακή 9 Δεκέμβρη στις 7 μ.μ., στο Παλαί ντε Σπορ στη Θεσσαλονίκη.Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Θα ακολουθήσει αφιέρωμα - αναδρομή στην εκατοντάχρονη πορεία του ΚΚΕ, με τη συνοδεία μεγάλης ορχήστρας που δημιουργήθηκε ειδικά για την εκδήλωση, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Κώστα Ματσίγκου. Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Γιώργος Αετόπουλος, Κώστας Καρμπάς, Βασίλης Κασούρας, Λάμπρος Καφκούλας, Σωτήρης Μπαλλάς, Δημήτρης Νικολούδης, Κωνσταντίνα Πάλλα, Βασίλης Πρατσινάκης, Ανθή Τατσιούλη, Μαρία Φραγκούλη.

Στο αφιέρωμα που θα παρουσιαστεί μπλέκονται επιτυχημένα πολλές μορφές τέχνης, ενώ κυρίαρχο στοιχείο αποτελούν οι ζωντανές αναπαραστάσεις στιγμών της ιστορικής διαδρομής του Κόμματος, από πολυμελή ομάδα μελών και φίλων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Πλατύ κάλεσμα συμμετοχής στους εργαζόμενους της περιοχής
 
Οι Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη έχουν ριχτεί στη μάχη για την επιτυχία της εκδήλωσης. Με καθημερινές εξορμήσεις στις γειτονιές και στους χώρους δουλειάς, απευθύνουν κάλεσμα μαζικής συμμετοχής σε εργαζόμενους και νεολαία, στους αυτοαπασχολούμενους και τους αγρότες της υπαίθρου.

Χτες, Τετάρτη, πραγματοποιήθηκαν περιοδείες στο εργοτάξιο καθαριότητας και στις τεχνικές υπηρεσίες του Ευόσμου και σε εργοστάσια της ΒΙΠΕ Σίνδου, όπου άνοιξε η συζήτηση και για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, την αναγκαιότητα οι εργαζόμενοι να συσπειρωθούν με το ΚΚΕ για την ανατροπή της πολιτικής που τσακίζει δικαιώματα και κατακτήσεις, για την ενίσχυση της Κοινωνικής Συμμαχίας που θα ανοίξει το δρόμο για τη λαϊκή εξουσία.

Στο πλαίσιο αυτής της μεγάλης πανεξόρμησης που βρίσκεται σε εξέλιξη, οργανώνονται και περιοδείες:

Σήμερα, Πέμπτη 6/12, στις 10 π.μ., σε εργαζόμενους του Πολυτεχνείου ΑΠΘ, θα περιοδεύσει ο Ευθύμης Δημάκης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κ. Μακεδονίας.

Επίσης σήμερα, στις 11 π.μ., στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων του δήμου Θεσσαλονίκης (ΣΜΑ) θα περιοδεύσει ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, ευρωβουλευτής. Την ίδια ώρα, στο Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας στη Θεσσαλονίκη θα περιοδεύσει ο Οδυσσέας Μαάιτα, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κ. Μακεδονίας.

Αύριο, Παρασκευή 7/12, στις 6.30 π.μ., στο εργοτάξιο καθαριότητας Πολίχνης και στις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Παύλου Μελά θα περιοδεύσει ο Σάκης Βαρδαλής, βουλευτής του ΚΚΕ.
  • Οργανωμένα θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση μέλη και φίλοι του ΚΚΕ από την Κοζάνη. Η αναχώρηση λεωφορείων θα γίνει την Κυριακή στις 4 μ.μ., από την κεντρική πλατεία.
Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου