Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Δυναμικές κινητοποιήσεις για αστικές συγκοινωνίες που να καλύπτουν τις λαϊκές ανάγκες (ΦΩΤΟ)



Μαχητικές πικετοφορίες - μαζικές εξορμήσεις, με αίτημα αστικές συγκοινωνίες που να καλύπτουν τις λαϊκές ανάγκες πραγματοποιήθηκαν το πρωί του Σαββάτου, στις γειτονιές της Δυτικής και Ανατολικής Θεσσαλονίκης, με αφετηρία το Δημαρχείο Ευόσμου και την Αγία Βαρβάρα στην Άνω Τούμπα. Οι κινητοποιήσεις έγιναν με πρωτοβουλία των Σωματείων Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Εργολαβικών Καθαριστριών και Φυλάκων Κ. Μακεδονίας και των Λαϊκών Επιτροπών Θεσσαλονίκης.

Οι δράσεις αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη ενόψει του συλλαλητηρίου που προγραμματίζεται από το ΠΑΜΕ και τα ταξικά σωματεία την Τρίτη 18 Δεκέμβρη στις 6.30 μ.μ., στο Άγαλμα Βενιζέλου, ενάντια στον νέο αντιλαϊκό προϋπολογισμό της κυβέρνησης.
Κάλεσαν το λαό οργανωμένα και αγωνιστικά να απαιτήσει:


Μείωση της τιμής του εισιτηρίου στο μισό. Δωρεάν μετακίνηση των εργαζομένων και των μαθητών τις ώρες που μετακινούνται από και προς τη δουλειά και τα σχολεία. Συντήρηση του στόλου από μόνιμο προσωπικό. Προσλήψεις εργαζομένων με πλήρη δικαιώματα. Αξιοποίηση των εγχώριων δυνατοτήτων για κατασκευή νέων οχημάτων. Συχνές, τακτικές αστικές συγκοινωνίες με ανθρώπινες συνθήκες. Κάλυψη της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ανέδειξαν την ανάγκη, συνολικά ο λαός να απαντήσει στην επίθεση κυβέρνησης - κεφαλαίου, να διαδηλώσει την καταδίκη του στο νέο προϋπολογισμό που κλέβει από τις συντάξεις, από τα επιδόματα ανεργίας, από τα σχολικά γεύματα, από τα νηπιαγωγεία, από τα νοσοκομεία κ.α. και τα δίνει στους μεγαλοεπιχειρηματίες ελαφρύνοντάς τους από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές.

Κατήγγειλαν ότι είναι η ίδια πολιτική που θέλει και τον ΟΑΣΘ σε αυτή την κατάσταση. Με εισιτήριο είδος πολυτελείας, λεωφορεία σαπάκια και τους εργαζόμενους να μεταφέρονται σαν σαρδέλες όταν και αν καταφέρουν να μπούνε μέσα.

Ξεκαθάρισαν ότι είτε με μνημόνια είτε χωρίς μνημόνια η επίθεση δεν θα σταματήσει. Η πείρα που έχουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα από αριστερές και δεξιές κυβερνήσεις είναι πλέον παραπάνω από αρκετή. Είναι ώρα να μετατραπεί σε αγώνα για την ανάκτηση των απωλειών, να μετατραπεί σε πάλη για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες.







902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου