Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2019

ΝΑΤΟικός «διαφωτισμός»


Η ΝΑΤΟφροσύνη και ο «ρεαλισμός» της υποταγής στα καλύτερά τους στη χτεσινή «Αυγή», όπου γνωστός αρθρογράφος της βάλθηκε να αποδείξει ότι δεν πάνε στο βρόντο τα συχαρίκια και τα προγράμματα της πρεσβείας για τον εξωραϊσμό των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ. Είπε έτσι να γράψει για τον «επαναστατικό σκοταδισμό» του ΚΚΕ, που ζητάει από την κυβέρνηση να εμποδίσει μια ανεξάρτητη τρίτη χώρα όπως η Βόρεια Μακεδονία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, και μάλιστα χωρίς να παίρνει υπόψη ότι «και η δική μας χώρα είναι στο ΝΑΤΟ, και στη σημερινή συγκυρία στην Ανατολική Μεσόγειο αυτό είναι το πολύτιμο αμυντικό πλεονέκτημα απέναντι στην επιθετικότητα της ασταθούς Τουρκίας»! Δεν είχαμε βέβαια καμιά αμφιβολία ότι η κατρακύλα της αμερικανοΝΑΤΟικής «αριστεράς» θα φτάσει να παρουσιάζει ως... διαφωτισμό τις επεμβάσεις και τα δολοφονικά σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, στα οποία έχει χωθεί μέχρι το λαιμό. `Η τα σχέδια για «έντιμους συμβιβασμούς» με την Τουρκία σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, ώστε αυτή να παραμείνει στο ΝΑΤΟικό στρατόπεδο, τις «διευθετήσεις» ΗΠΑ - ΝΑΤΟ που ανοίγουν τον ασκό του Αιόλου για αλλαγές συνόρων και νέα μακελέματα στα Βαλκάνια, δίνοντας ταυτόχρονα αέρα στα πανιά εθνικισμών και αλυτρωτισμών που αξιοποιούνται κατά το δοκούν από τους ιμπεριαλιστές. Αυτός είναι ο «προοδευτισμός» της «αριστεράς» του «διαβολικά καλού» Τραμπ. Κάθε πραγματικά προοδευτικός και αριστερός άνθρωπος που σιχαίνεται να βλέπει το αποκρουστικό έργο, να δυναμώσει το ΚΚΕ παντού και την πάλη ενάντια στην επικίνδυνη εμπλοκή.

Ομοιότητες... 
 
Σε δημοσιεύματα για τις παρεμβάσεις διαφόρων αμερικανικών κέντρων σε ευρωπαϊκά ΜΜΕ, σημειώνεται μεταξύ άλλων η περίπτωση του Ινστιτούτου Gatestone «που ειδικεύεται στην προώθηση ισλαμοφοβικών κειμένων». Για τη δράση του στην Ελλάδα, η «Εφ.Συν.» έγραφε πρόσφατα ότι σε περσινό του κείμενο, το ίδρυμα «ταύτιζε το ΚΚΕ με ομάδες ισλαμιστών τρομοκρατών που επιβουλεύονται το μέλλον της χώρας και απορρίπτουν την προσέγγιση Ελλάδας - Ισραήλ. "Η συμπεριφορά του ΚΚΕ", έγραφε, "δείχνει έναν τρόπο με τον οποίο οι ακροαριστεροί και οι ριζοσπάστες ισλαμιστές συγκλίνουν", ενώ κατηγορούσε το κόμμα του Περισσού ότι πραγματοποιεί εδώ και δεκαετίες "αντισημιτική εγκεφαλική πλύση"». Αν όλα αυτά θυμίζουν κάτι από την πρεσβεία και τους «κύκλους» της, που μαζί με την ΕΕ αξιοποιούν τον «ριζοσπαστισμό» για να στρώσουν το έδαφος στην ποινικοποίηση και καταστολή του λαϊκού κινήματος, οι ομοιότητες κάθε άλλο παρά συμπτωματικές είναι.

... και στοχεύσεις
 
Οι ΗΠΑ ενοχλούνται από τη συνεπή αντιιμπεριαλιστική δράση του ΚΚΕ, του ελληνικού λαού και της νεολαίας, από τον αγώνα τους στο πλευρό των Παλαιστινίων, από την καταγγελία του Ισραήλ ως κράτους - δολοφόνου. Γι' αυτό, προσπαθούν με κάθε μέσο να διαβάλουν και να συκοφαντήσουν το ΚΚΕ και το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, ταυτίζοντάς τους με τα κηρύγματα μίσους και τη δράση «τρομοκρατικών» ομάδων, που οι ίδιοι έστησαν, χρηματοδοτούν και αξιοποιούν για να προωθούν τα βρώμικα ιμπεριαλιστικά τους σχέδια σε βάρος των λαών. Είναι μάλιστα βέβαιο ότι όλες αυτές οι χυδαίες συκοφαντίες και οι προβοκατόρικοι παραλληλισμοί, με την ανοχή και στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης, θα γνωρίσουν «νέες δόξες» το επόμενο διάστημα, μετά και την έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που βάζει ρητά ως στόχο τη δημιουργία μιας φουρνιάς «ηγετών» με φιλοαμερικανικές θέσεις, ώστε ο λαός να «γνωρίσει» και «να συμμεριστεί» τους βρώμικους στόχους των ΗΠΑ στην περιοχή, αλλά και τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας σε αυτούς.

Ταμπού
 
«Πολλά ταμπού που είχαμε στην Ελλάδα, ότι είμαστε απλώς μια φιλοαραβική χώρα χωρίς καμία βαθύτερη σχέση με το Ισραήλ, έχουν φύγει. Για μένα, το εκπληκτικό είναι ότι είχαμε μια αριστερή κυβέρνηση που υποστήριξε αυτή την πολιτική παρά τις προηγούμενες θέσεις της. Κατά τη γνώμη μου, στην Ελλάδα υπάρχει μια ώριμη συναίνεση γι' αυτό. Ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι στην κυβέρνηση, αυτή η σχέση θα είναι τόσο βαθιά και ευρεία όπως τώρα, με συντηρητική ή οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση. Το ίδιο συμβαίνει και με τη σχέση ΗΠΑ - Ελλάδας». Ποιος τα λέει αυτά; Ο διευθυντής της «Καθημερινής», Αλέξης Παπαχελάς, παρεμβαίνοντας σε εκδήλωση της οργάνωσης AIPΑC (αμερικανο-εβραϊκό λόμπι). Ο οποίος, βέβαια, δεν εκφράζει μόνο την προσωπική του άποψη, αλλά την ικανοποίηση ευρύτερων τμημάτων της αστικής τάξης (και) για την εξωτερική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και τη βεβαιότητά τους ότι καμιά διαφορά δεν έχει με την πολιτική της ΝΔ, ή οποιασδήποτε άλλης κυβέρνησης! Και μόνο η διαπίστωση ότι «στην Ελλάδα υπάρχει μια ώριμη συναίνεση» ανάμεσα σε όλα τα αστικά κόμματα πάνω στα «σπουδαία» για το κεφάλαιο, αποδεικνύει ότι είναι ψεύτικες οι διαχωριστικές γραμμές που στήνουν για ψύλλου πήδημα και τα κάλπικα δίπολα, όπως το «πρόοδος - συντήρηση». Και πως το πραγματικό δίλημμα για το λαό και μπροστά στις εκλογές είναι ένα: Θα ανεχτεί τη συνέχιση της ίδιας βάρβαρης πολιτικής με τον έναν ή τον άλλον εκφραστή της, ή θα δώσει δύναμη στο ΚΚΕ, ώστε από καλύτερες θέσεις να οργανώσει τη λαϊκή αντιπολίτευση και τον αγώνα για τα σύγχρονα δικαιώματα και τις λαϊκές ανάγκες;


Ριζοσπάστης   Πέμπτη 28 Μάρτη 2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου