Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

Ένας «υπερκομματικός» δήμαρχος ως μάρτυρας υπεράσπισης στη δίκη της ΧΑ


Λέγαμε και χθες για το πώς ο δήμαρχος Νίκαιας – Ρέντη και εκ νέου υποψήφιος, Γιώργος Ιωακειμίδης, διατρανώνει με περηφάνια τη στήριξη που απολαμβάνει ο συνδυασμός του από το κυβερνών κόμμα, αυτό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και τους ΑΝΕΛ.

Ένας «υπερκομματικός» δήμαρχος ως μάρτυρας υπεράσπισης στη δίκη της ΧΑ 
Εκείνο που πάντως δεν τόλμησε να πει, είναι ότι ούτε η Χρυσή Αυγή έχει κάποιο σοβαρό λόγο να πολεμήσει την υποψηφιότητά του, αφού το 2017, ο ίδιος εμφανίστηκε ως μάρτυρας στη δίκη της Χρυσής Αυγής,

σε μια κατάθεση – δώρο για το νεοναζιστικό μόρφωμα και ειδικότερα για το διαβόητο δολοφονικό τάγμα εφόδου της Νικαίας που οργάνωσε και έφερε σε πέρας τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
 
Τέτοια ήταν η χαρά της ΧΑ εξάλλου, που ανέβασε τη μαρτυρία του στην επίσημη ιστοσελίδα της.


Αν νομίζει κανείς ότι οι χρυσαυγίτες απλά παρερμήνευσαν ή διαστρέβλωσαν τα λόγια του δημάρχου, μπορεί κανείς απλά να ανατρέξει αυτούσια στην κατάθεσή του, για να αντιληφθεί ότι καθόλα δικαιολογημένη ήταν η επιλογή των φασιστών να επικαλεστούν τη μαρτυρία ενός «σοβαρού» αστού δημάρχου.

Τι είπε λοιπόν ο Γιώργος Ιωακειμίδης ερωτηθείς σχετικά με τη δράση του μορφώματος στη Νίκαια;

Κατ’ αρχάς ότι ήταν κάτι φιλήσυχοι άνθρωποι με σημαίες που δεν ενοχλούσαν κανέναν στις πορείες τους:

«Η Χρυσή Αυγή άνοιξε γραφεία στη Νίκαια το 2011. Έκαναν πορείες και μοτοπορείες. Κρατούσαν ελληνικές σημαίες και σημαίες του κόμματος. Δεν είχαν δημιουργηθεί επεισόδια σε κάποια από αυτές τις πορείες.

Αν είχαν γίνει, θα το γνώριζα… Πετάγανε έντυπο υλικό, μία φορά το δίμηνο. Κάποιοι φοράγανε μαύρα και άλλοι φοράγανε παντελόνια παραλλαγής, όχι όλοι τα ίδια… Η ξενοφοβία στη Νίκαια το 2013 ήταν στο 45% σύμφωνα με δημοσκόπηση. Υπήρχαν πολλοί μετανάστες σε παλιά προσφυγικά σπίτια…»

Ένας «υπερκομματικός» δήμαρχος ως μάρτυρας υπεράσπισης στη δίκη της ΧΑ 
Στη συνέχεια, αποδίδει σε καταγγελίες φιλομεταναστευτικών οργανώσεων τα περί ξυλοδαρμών μεταναστών στη Χρυσή Αυγή, ενώ ο ίδιος, ουσιαστικά αρνείται να πάρει θέση, αφού, εμμέσως πλην σαφώς ισχυρίζεται πως ούτε είδε, ούτε άκουσε ποτέ τίποτε για τα κατορθώματα των ναζί στην πόλη.

«Ακούγονταν για επιθέσεις Χρυσαυγιτών σε μετανάστες, αλλά εγώ δεν μπορώ να πιστοποιήσω συγκεκριμένα. Δεν γνωρίζω συγκεκριμένα περιστατικά, απλά άκουγα ότι γίνονταν ξυλοδαρμοί μεταναστών. Ούτε έχω αποδείξεις. Ξέρω μόνο όσα ακούγονταν από καταγγελίες.

Πρ.: Από ποιους γίνονταν οι καταγγελίες;

– Από οργανώσεις φιλικά προσκείμενες στους μετανάστες που πηγαίνανε στην αστυνομία μαζί τους και κάνανε μηνύσεις. Αυτοί λέγανε ότι οι επιθέσεις γίνονται από τη Χρυσή Αυγή. Εγώ δεν μπορώ όμως να το πιστοποιήσω…»

Ομολογεί εξάλλου ο ίδιος ότι σε παρέμβασή του δεν αναφέρθηκε καν στη Χρυσή, αφού «δεν υπήρχαν διακριτικά».

Άρα γιατί να συκοφαντήσει απλούς σημαιοφόρους που κανένα πρόβλημα δεν είχαν ποτέ δημιουργήσει, όπως ο ίδιος μόλις είχε υποστηρίξει;

«Πήγα στο Α.Τ. Νίκαιας και την Ασφάλεια και ζήτησα να λάβουν μέτρα. Στην αστυνομία δεν ανέφερα για Χρυσή Αυγή, γιατί δεν ήξερα ποιοι είναι οι δράστες των ξυλοδαρμών. Δεν μπορούσε κανείς με βεβαιότητα να το πει, γιατί δεν υπήρχαν διακριτικά.

Εγώ απλά είπα στην αστυνομία να βρει ποιοι είναι οι δράστες, δεν είναι δική μου αρμοδιότητα να το κάνω».
Ένας «υπερκομματικός» δήμαρχος ως μάρτυρας υπεράσπισης στη δίκη της ΧΑ 
 Σουτ και πέταγμα της μπάλας στην εξέδρα.

Τον ίδιο «αγνωστικισμό» επιδεικνύει ο δήμαρχος και για το ρόλο του αρχηγού του πυρήνα της Νίκαιας, Γιάννη Λαγού, αλλά και για εκείνον ενός δημοτικού υπαλλήλου που αργότερα κατηγορήθηκε για συμμετοχή στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, που επίσης «δεν είχε δημιουργήσει προβλήματα».

Όπως και κανείς χρυσαυγίτης στη Νίκαια, πόσες φορές να το πει πια ο άνθρωπος;

Πρ.: «Τι σχέση έχει ο Λαγός με την περιοχή;
– Είναι ο Βουλευτής της περιφέρειας.

Πρ.: Κάποια συγκεκριμένη δραστηριότητα;

– Ακουγόταν ότι αυτός κάνει κουμάντο σε όλα. Δεν ξέρω όμως κάτι συγκεκριμένο, την περιρρέουσα ατμόσφαιρα σας μεταφέρω.

Πρ.: Γνωρίζατε κάποια από τα στελέχη της ΤΟ Νίκαιας; ‏

– Μόνο έναν, που ήταν υπάλληλος του Δήμου, οδηγός. Είδα ότι κατηγορήθηκε για συμμετοχή στο φόνο του Φύσσα. Έπεσα από τα σύννεφα, γιατί ήταν καλός υπάλληλος και δεν είχε δημιουργήσει προβλήματα…»‏

Ένας «υπερκομματικός» δήμαρχος ως μάρτυρας υπεράσπισης στη δίκη της ΧΑ 
Στο τέλος μάλιστα σπεύδει να καθησυχάσει και το συνήγορο του Λαγού, διαβεβαιώνοντάς τον πως δεν έχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο εναντίον του.
Σ.: «Αναφερθήκατε και στον εντολέα μου, Ιωάννη Λαγό. Έχετε σας παρακαλώ να πείτε κάτι συγκεκριμένο, κάποιο αποδεικτικό στοιχείο εναντίον του;

Πρ.: Ρωτήθηκε ήδη.

– Όχι, κάτι συγκεκριμένο δεν έχω».
Εκεί όμως που το πλυντήριο – στεγνωτήριο δουλεύει στο φουλ και στους 90 βαθμούς με μαλακτικό είναι εκεί που παρουσιάζει περίπου ως αποκύημα της φαντασίας τις αντιπαραθέσεις της ΧΑ με άλλα κόμματα,
τη δε δολοφονική επίθεση στο συνεργείο αφισοκόλλησης του ΠΑΜΕ λίγες μέρες πριν το φονικό ως «τυχαίο» συμβάν, κι ότι τα παιδιά – μεμονωμένα, όχι όλη η οργάνωση βεβαιώς – βεβαίως – «απλά ξέφυγαν»:

«Υποτίθεται ότι οι αντίπαλοι της Χρυσής Αυγής ήταν το ΚΚΕ, ο Σύριζα, ο Ανταρσύα κλπ. Δεν όμως είχαμε συγκρούσεις εναντίον αυτών…

Νομίζω ότι τα περιστατικά με τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και τους αφισοκολλητές του Σύριζα ήταν τυχαία, δεν θεωρώ ότι υπήρχε συγκεκριμένη πολιτική σύγκρουσης της Χρυσής Αυγής με αυτές τις ομάδες. Απλά ξέφυγαν κάποιοι σε αυτές τις περιπτώσεις…»

Ένας «υπερκομματικός» δήμαρχος ως μάρτυρας υπεράσπισης στη δίκη της ΧΑ 

Ως κερασάκι στην τούρτα, ο Γ. Ιωακειμίδης αποδίδει τις επιθέσεις σε μετανάστες σε οργισμένους έφηβους, λες και αποκλείεται η ΧΑ να είχε μέλη τέτοιας ηλικίας, ενώ ξαφνική αμνησία πιάνει το δήμαρχο σχετικά με την ταυτότητα όσων του είχαν καταγγείλει περιστατικά ρατσιστικής βίας στο παρελθόν.

Πρ.: «Είχατε πει για καταγγελίες στο δημοτικό συμβούλιο σχετικά με κρούσματα επιθέσεων σε μετανάστες.

– Κοιτάξτε, αυτά θα μπορούσε να είναι οργανωμένα από τη Χρυσή Αυγή, μπορεί και όχι. Όταν ο πιτσιρικάς των 16 ή 18 ετών βλέπει ότι υπάρχουν κάποιοι που λένε έξω οι μετανάστες και μετά δει τον μετανάστη στο λεωφορείο, νομίζω ότι και ο ίδιος μπορεί να τραμπουκίσει τον Πακιστανό, να βγάλει το μένος του εκεί. Δεν μπορώ να πω αν ήταν συγκροτημένο ή όχι, αν ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής ή όχι…

Εισ.: Απειλές ή επιθέσεις κατά αλλοδαπών οι οποίοι διατηρούσαν όπως μας είπατε καταστήματα στο ιστορικό κέντρο της Νίκαιας υπήρχαν;

– Ναι.Αλλά όπως εξήγησα δεν είχε πιστοποιηθεί αν ήταν η Χρυσή Αυγή ή όχι. Τα περιστατικά αυτά μου τα είχαν καταγγείλει δημότες,αλλά δεν θυμάμαι ποιοι…»

Ο Γ. Ιωακειμίδης βέβαια μπορεί να ευελπιστεί και στις ψήφους αυτού του – υποτιθέμενου – 45% όσων δήλωναν ξενοφοβικοί στο δήμο του, το ζήτημα είναι τι ακριβώς μέτωπο κατά της ακροδεξιάς κάνει ο Σύριζα στηρίζοντας έναν υποψήφιο που έβαλε τα δυνατά του για να εμφανίσει σχεδόν ως προσκόπους τους δολοφόνους του Φύσσα.

Ένας «υπερκομματικός» δήμαρχος ως μάρτυρας υπεράσπισης στη δίκη της ΧΑ 
Από την άλλη βέβαια, μπροστά στις εκδρομές στο Καστελλόριζο και τόσα άλλα κλεισίματα ματιού σε συνεχή βάση, το συγκεκριμένο το λες και πταίσμα.

Πηγή: Κατιούσα
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου