Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

Απίστευτο χάλι




Οι επικείμενες ευρωεκλογές εξελίσσονται κυριολεκτικά σε μια μάχη τεράτων. Ο,τι φρικώδες έχει συσσωρευτεί στον ιστορικό κορβανά της αποκαλούμενης γηραιάς ηπείρου, έχει έρθει στην επιφάνεια, μέχρι πριν από λίγο καιρό κεκαλυμμένα και τώρα απροκάλυπτα και ωμά.
 
Φασίστες με γραβάτα ή χωρίς. Εθνικιστές, σοβινιστές, σέχτες και γκρουπούσκουλα, μαριονέτες με μακρά εμπειρία και πλούσιο βιογραφικό, βουτηγμένοι στη διαφθορά έως το κόκαλο, μια γενιά από νεοβαμπίρ, λυμαίνονται προγράμματα, ταμεία, κόμματα, πακέτα, φαντς, ντρόγκα, λαθρεμπόριο, διακίνηση ανθρώπων. Το ευρωπαϊκό κατεστημένο διαγκωνίζεται με το αμερικανικό στην αμιγώς κρατική ή προσχηματικά ιδιωτική μισθοφορική αποστολή στρατιωτικών μονάδων, με ή χωρίς τη βοήθεια του ΝΑΤΟ, στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Ο ευρωατλαντικός ιμπεριαλισμός θυμίζει, παρά το τεχνολογικό του μασκάρεμα, πρωτομεσσαιωνικούς σταυροφόρους του καπιταλισμού, που σε αγαστή συνεργασία με δουλικούς εκλεγμένους ηγεμονίσκους θεμελιώνει, σφάζοντας λαούς, τις μικρές ελεγχόμενες αγορές για να πουλάει τα καταναλωτικά του μπιχλιμπίδια. Αυτή η συζήτηση για τη νεοαποικιακή πρακτική δε γίνεται ως θα όφειλε, ενόψει ευρωεκλογών, παρά με όρους παραπλάνησης και κυριολεκτικής οργουελικής διαστροφής των όρων του μέχρι τώρα αποδεκτού και κοινής χρήσης διεθνούς πολιτικού λεξιλογίου.


Από την εποχή των «παράπλευρων απωλειών», δηλαδή του όρου που πλασάρισε πριν από είκοσι χρόνια το γραφείο Τύπου του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία, για να εξουδετερώσει τις αντιστάσεις στο βομβαρδισμό και τη σφαγή αθώων, φτάσαμε σήμερα παραμονές των ευρωεκλογών του 2019, ένας καλοπλασαρισμένος ως αριστερός ηγετίσκος, ο Ελληνας πρωθυπουργός, να βαφτίζει αντιδημοκρατική παρέμβαση το πραξικόπημα, με το οποίο απειλείται ωμά η Βενεζουέλα! Είναι ο ίδιος άνθρωπος που χαρακτήρισε «διαβολικά καλό» τον Τραμπ, στο κηπάριο του Λευκού Οίκου, κι έκανε πάρτι γενεθλίων στον διαμεσολαβητή Νίμιτς, σαν κλόουν σε παιδική γιορτή, με τούρτα τα Δυτικά Βαλκάνια.

Αν σκεφτεί κανείς πόσο κατάλληλος ήταν ο Αλέξης για να κρύβεται πίσω απ' τις λέξεις, θα καταλήξει στη μαύρη τρύπα του οπορτουνισμού, που είναι πάντα και θερμοκήπιο καλλιέργειας του φασισμού, και θα δει πώς η Blackwater (μαύρο νερό) κατέληξε να λέγεται Αcademi (Ακαδημία).
 
Το «μαύρο νερό» ιδρύθηκε το 1997 στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ, για να παρέχει υπηρεσίες ασφάλειας διαχείρισης κινδύνου και εκπαίδευσης υπηρεσιών επιβολής νόμου. Εστησε κέντρο εκπαίδευσης σε ένα βάλτο και κατάρτισε μισθοφόρους που στήριξαν τις συμμαχικές δυνάμεις των προθύμων στο Ιράκ, αλλά κι αναταραχές και δολοφονίες όπου Γης. Ηταν επίσημη αντισυμβαλλόμενη του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ και της CIA, έχει κάνει τα όργια στο Αφγανιστάν, το 2009 αλλάζει όνομα έχοντας απλωθεί παγκόσμια (Xe -υπηρεσίες LLC) και απ' το 2010 μετατρέπεται σε Academi, που τώρα κατά τον Τραμπ θα αναλάβει να στείλει 5.000 μισθοφόρους στη Βενεζουέλα για να στηρίξουν τη μαριονέτα Γκουαϊδό, ιδιωτικοποιώντας (;) το πραξικόπημα.

Το 2013, ο πρέσβης Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος αποκαλύπτει ότι η ελληνική κυβέρνηση είχε υπογράψει συμβόλαιο προστασίας της Βουλής με την ωραία αυτή εταιρεία, για να ανασταλούν τυχόν εξεγέρσεις και εμφύλιος από τα μνημόνια. Οι ΣΥΡΙΖΑίοι βουλευτές Δούρου, Δρίτσας, Τσουκαλάς είχαν ρωτήσει τον υπουργό Δένδια αν αληθεύει και είχε απαντήσει ότι γι' αυτά μεριμνά ο πρόεδρος της Βουλής. Τότε οι μισθοφόροι ενισχυτές εμφυλίων και πραξικοπημάτων ήταν βολικά κακοί. Σήμερα είναι διαβολικά καλοί...
 
Ο Τραμπ απειλεί να επέμβει στη Βενεζουέλα «για να την καθαρίσει απ' το απίστευτο χάλι», όπως είπε. Εμείς εδώ για να καθαρίσουμε το δικό μας αριστεροδέξιο απίστευτο χάλι πρέπει και μπορούμε να τινάξουμε τις κάλπες στον αέρα με κόκκινη ψήφο παντού, για να ξαναβρούν και η ζωή και οι λέξεις το νόημά τους.


Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ
 
 
Ριζοσπάστης  Σάββατο 4 Μάη 2019 - Κυριακή 5 Μάη 2019
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου