Σάββατο 29 Ιουνίου 2019

“Απαρτχάιντ” με τείχος στους Ρομά σχεδιάζει ο δήμαρχος Θερμαϊκού



Μαύρες λογικές συλλογικής ευθύνης προωθεί ο νέος δήμαρχος της περιοχής, πατώντας στα φαινόμενα παραβατικότητας που ο ίδιος αποδίδει κατ’ αποκλειστικότητα στους κατοίκους του οικισμού Ρομά. 

Λίγες μέρες αφότου ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της ΝΔ Κ. Κυρανάκης απέκλειε τα παιδιά αθιγγάνων από τον κύκλο των γνήσιων ελληνόπουλων και όσων δικαιούνται επίδομα τέκνου, ο επίσης προερχόμενος από τη ΝΔ, επισήμως “ανεξάρτητος” δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιώργος Τσαμασλής, αποφάσισε να παραστήσει τον Τραμπ της Βορείου Ελλάδος, εξαγγέλλοντας τη δημιουργία τείχους στην περιοχή του οικισμού Ρομά μεταξύ αεροδρομίου και Περαίας.


Πιο συγκεκριμένα, κι επικαλούμενος τα φαινόμενα παραβατικότητας και περιβαλλοντικής ρύπανσης στην περιοχή, αποδίδοντας τα ουσιαστικά κατ’ αποκλειστικότητα στους κατοίκους του οικισμού, ο νεοεκλεγείς τοπικός ταγός δήλωσε στο ράδιο Θεσσαλονίκη πως: «Αν δεν τηρηθεί η νομιμότητα (σ.σ., με παρέμβαση αστυνομίας και εισαγγελέα), σας λέω και το προχωράω και λίγο παραπάνω που ξέρω ότι είναι έξω από τα όρια, έξω από τη νομιμότητα, αλλά εγώ θα το κάνω, και θα ακουστεί τώρα πρώτη φορά από το δικό σας ραδιόφωνο, εγώ θα υψώσω τείχος εκεί, δεν θα μπορεί να πηγαίνει κανένας στην περιοχή αυτή».

Με το “κανένας” ο δήμαρχος εννοούσε φυσικά, όπως διευκρίνισε κι ο ίδιος εξάλλου, και τους κατοίκους του οικισμού, οι οποίοι δε θα έχουν πρόσβαση, αφού, βεβαίως – βεβαίως, προηγηθεί έλεγχος “περί νόμιμης κατοχής του χώρου”. Πέραν του ότι δε γνωρίζουμε τι είδους νέους νόμους θέλει να φτιάξει για τον εαυτό του ο ρατσιστής δήμαρχος, η λογική έγερσης τείχους εντάσσεται ξεκάθαρα σε ναζιστικού τύπου λογικές συλλογικής ευθύνης.

Ενδιαφέρον πάντως είναι πως, ανάμεσα στις επτά πληγές του Φαραώ για τις οποίες κατηγόρησε τους Ρομά ο δημοτικός άρχοντας, βρίσκεται και η καύση διάφορων υλικών με μέταλλα, και κυρίως χαλκό, που προκαλούν μόλυνση και πιθανά προβλήματα υγείας. Και λέμε ενδιαφέρον, διότι, όπως είπε ο ίδιος “παίρνουν μεταλλεύματα και τα πουλάνε σε εταιρείες”. Μόνο που στη δράση των εταιρειών αυτών δεν προτίθεται όχι απλά να εναντιωθεί ο δήμαρχος, αλλά ούτε καν να ζητήσει να ερευνηθούν οι ευθύνες τους για την κατάσταση. Οι μόνοι που “δεν μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν” και “Θα τον βρουν απέναντί τους”, είναι οι Ρομά, γιατί είναι – συλλήβδην – παραβατικά στοιχεία, κι όχι υγιείς επιχειρηματίες που εξασφαλίζουν με επωφελή τρόπο πρώτες ύλες όπου μπορούν.

1 σχόλιο:

  1. Στο οικόπεδο που κατοικούν, χρόνια οι Ρομά, χωρίς κανένα πρόβλημα, είναι το φιλέτο της περιοχής, πολύ χρήμα σε οποίον το έχει, ο δήμος δηλαδή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή