Τρίτη 2 Ιουλίου 2019

Κλάσεις ανώτερη


«Κλάσεις ανώτερη» από τις κυβερνήσεις Σαμαρά, Παπανδρέου και Παπαδήμου χαρακτήρισε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του. Η σύγκριση που επέλεξε, βέβαια, μιλάει από μόνη της, επιβεβαιώνοντας ότι στο ίδιο γήπεδο παίζουν όλοι τους, έστω κι αν ο πρωθυπουργός είπε κάτι αστεϊσμούς περί κυβερνήσεων «μη κανονικότητας». Αλλά ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι το πώς δικαιολόγησε την «ανωτερότητα» της δικής του κυβέρνησης: «Ηταν η μόνη από αυτές που κατάφεραν να ολοκληρώσουν με επιτυχία το πρόγραμμα (σ.σ. εφαρμόζοντας το μέχρι και το τελευταίο "κόμμα" και προσθέτοντας άλλες τόσες αντιλαϊκές δεσμεύσεις έως το 2060) και μάλιστα σε ένα πλαίσιο κοινωνικής ανοχής». Είπε δηλαδή αυτό που ο κόσμος έχει τούμπανο: Οτι έφερε σε πέρας μια μεγάλη βρωμοδουλειά του κεφαλαίου, κάνοντας ό,τι περνάει από το χέρι του ώστε να μειωθούν στο ελάχιστο οι κοινωνικές αντιδράσεις και λερώνοντας τις έννοιες της «αριστεράς» και της «προόδου», τις οποίες έκαναν παντιέρα για να υπηρετήσουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Και μετά απ' όλα αυτά, κάνουν τους ανήξερους για το ποιος επέτρεψε στη ΝΔ να εμφανίζεται σήμερα «δικαιωμένη» για την πολιτική της και να ετοιμάζεται να αναλάβει τη σκυτάλη της διακυβέρνησης.

Ξινά σταφύλια... 
 
Ας ενημερώσει κάποιος τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι διανύουμε το 2019 και ότι έχουν περάσει ήδη επτά χρόνια από όταν έριξαν το αφήγημα της «πρώτη φορά αριστεράς». Επίσης, ας τους θυμίσει κάποιος ότι σ' αυτά τα επτά χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ συγκυβέρνησε με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ, ψήφισε ένα μνημόνιο μαζί με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και εφάρμοσε όλα τα προηγούμενα, ενώ ενσωμάτωσε στις τάξεις του διάφορα απαξιωμένα και φθαρμένα στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, γνωστά για την προσήλωσή τους στην αντιλαϊκή πολιτική, προσφέροντας το καλύτερο συγχωροχάρτι στους προκατόχους του. Σ' αυτά τα επτά χρόνια κατάφερε όσο καμία άλλη κυβέρνηση να «ξεπλύνει» τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό και να συκοφαντήσει τόσο πολύ την αριστερά και τον ριζοσπαστισμό, που ούτε στα καλύτερά τους όνειρά δεν το είχαν φανταστεί τα αστικά επιτελεία. Γι' αυτό δεν υπάρχει σήμερα άνθρωπος που να μην αναγνωρίζει ότι το ΚΚΕ είχε δίκιο στις προειδοποιήσεις του για την παγίδα που στηνόταν στο λαό με την «πρώτη φορά αριστερά»...

... από τον πάτο
 
Γιατί τα θυμίζουμε ξανά; Γιατί πάει πολύ από τον πάτο του βαρελιού όπου βρίσκονται και μετά από όλο τον εξαγνισμό που κατάφεραν να κάνουν ειδικά στη ΝΔ, υπουργοί και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να επαναλαμβάνουν σήμερα κάτι ξινισμένα επιχειρήματα του 2012, που θυμίζουν πρωτοσέλιδα της «Αυριανής», όπως: «Ολοι τους και μόνοι μας», «αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο από ΝΔ - ΚΚΕ - ΠΑΣΟΚ», «ο Μητσοτάκης τρίβει τα χέρια του με τη στάση του ΚΚΕ» και άλλα παρόμοια. Ορισμένοι, μάλιστα, με άθλιο τρόπο καλούν τη «βάση» του ΚΚΕ να «συνετίσει» την «ηγεσία» για να στοιχηθεί με το «αντιδεξιό» παραμύθι του ΣΥΡΙΖΑ, που φτάνει μέχρι τη συγκρότηση «προοδευτικής» κυβέρνησης με τη συμμετοχή ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΜΕΡΑ25 και ΚΚΕ! Οι βρωμιές τους είναι θλιβερές επαναλήψεις όσων έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ πριν αναλάβει τη διακυβέρνηση και όσων έλεγε ο μεγάλος τους δάσκαλος, το ΠΑΣΟΚ, τις περασμένες δεκαετίες. Ομως πλέον έχουν μεσολαβήσει όλα τα παραπάνω και τέτοια επιχειρήματα έχουν πια ξινίσει. Η πείρα των εργαζομένων είναι τεράστια, για να αντιληφθούν ότι πράγματι «όλοι τους» έχουν ένα και το αυτό πρόγραμμα, εκτός από το ΚΚΕ, που θα είναι η μόνη δύναμη στο πλάι τους την επόμενη μέρα.

Το γύρισε
 
Εκτός από τις κηραλοιφές, τα «τελοπόν» και τα «χειρόγραφα του Ιησού», ο Βελόπουλος της Ελληνικής Λύσης «πουλούσε» και συμμαχία με τη Ρωσία, επειδή, όπως έλεγε, «το πρόβλημα της Ελλάδας είναι η πολιτική των δυτικόδουλων, οι οποίοι λένε "ναι" σε ό,τι επιβάλλει αυτό το καθεστώς (...) οι ΗΠΑ μας αδειάζουν καθημερινά (...) Ποια Δύση, ποια δυτική συμπεριφορά; (...) Είμαστε με τους φίλους μας, που είναι οι Ρώσοι, που είναι Ορθόδοξοι». Αυτά μέχρι τις ευρωεκλογές. Γιατί μπροστά στο ενδεχόμενο να μπει στην επόμενη Βουλή, το τροπάρι άλλαξε ξαφνικά και ο Βελόπουλος το γύρισε στο ...φιλοαμερικάνικο. Ελεγε για παράδειγμα σε εκπομπή του προχτές το βράδυ ότι η μόνη λύση για την Ελλάδα είναι οι ΗΠΑ, επειδή στη Ρωσία «γυρίσαμε την πλάτη με το εμπάργκο»! Δεν ξέρουμε αν εκτός από τον Ιησού ο Βελόπουλος αλληλογραφεί και με τον Πάιατ. Θα είχε ενδιαφέρον, πάντως, ο κατά τ' άλλα λαλίστατος πολιτευτής να εξηγήσει στο ακροατήριό του αυτή τη μεταστροφή, μιας και μέχρι πρόσφατα προσπαθούσε να «ψειρίσει» ψήφους διαφημίζοντας τον εαυτό του ως τον μόνο γνήσιο υπερασπιστή της «συμμαχίας» με τη Ρωσία, στην κόντρα της με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ στην περιοχή...

Διόδια
 
Επειδή με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου που εξέδωσε προεκλογικά, για να αναστείλει τις αυξήσεις στα διόδια της Αττικής Οδού, ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να κλέψει καμιά ψήφο απ' αυτούς που κορόιδευε το 2015 με το «δεν πληρώνω, δεν πληρώνω», παραθέτουμε ορισμένα στοιχεία από την τετραετή κυβερνητική θητεία του, που επιβεβαιώνουν ότι, όπως και οι προηγούμενοι, τάραξε το λαό στα χαράτσια, προκειμένου να συντηρείται η τρελή κερδοφορία των κατασκευαστών που εισπράττουν τα διόδια. Θυμίζουμε λοιπόν ότι στα 2.133 χιλιόμετρα που αριθμεί το δίκτυο των μεγάλων δρόμων στην Ελλάδα, αντιστοιχούν 46 μετωπικοί σταθμοί διοδίων και 99 πλευρικοί. Ο αριθμός αυτός, μάλιστα, θα αυξηθεί κατά 27, όταν ολοκληρωθούν και οι υπόλοιποι σταθμοί (μετωπικοί και πλευρικοί) στην Εγνατία Οδό. Τα διόδια αυτά ανήκουν σε επτά ιδιωτικές και μία «κρατική» εταιρεία, που εισέπραξαν το 2018 περί τα 820 εκατ. ευρώ, από 706 εκατ. το 2017! Θυμίζουμε επίσης ότι στη θητεία του ο ΣΥΡΙΖΑ αύξησε όχι μία, ούτε δύο, αλλά τέσσερις φορές τα διόδια, εκτοξεύοντας τα κέρδη των εταιρειών που εκμεταλλεύονται τους δρόμους. Ας αφήσουν λοιπόν την κοροϊδία και τους κάλπικους καβγάδες με τη ΝΔ για το ποιος ...προστατεύει τάχα το λαϊκό εισόδημα από τις ανατιμήσεις στα διόδια. Η πολιτική τους είναι ο κλέφτης της τσέπης του λαού, για να γεμίζουν τα ταμεία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων από την εκμετάλλευση έργων που χρυσοπλήρωσε ο λαός.







Ριζοσπάστης   Τρίτη 2 Ιούλη 2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου