Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ


Ενισχύουν το αγωνιστικό και απεργιακό μέτωπο απέναντι στην επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας
 
 
Σε πλατιά συνδικαλιστική σύσκεψη στις 30/9 καλεί η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ

Το μεγάλο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στα εγκαίνια της ΔΕΘ έδωσε τη σκυτάλη για την κλιμάκωση του αγώνα σε όλη τη χώρα
MotionTeam
Το μεγάλο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στα εγκαίνια της ΔΕΘ έδωσε τη σκυτάλη για την κλιμάκωση του αγώνα σε όλη τη χώρα
Σε ετοιμότητα να απαντήσουν αγωνιστικά στα σχέδια κυβέρνησης και εργοδοσίας για νέες αντιδραστικές αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο και για επιβολή νέων αντεργατικών ανατροπών βρίσκονται συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα, ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ.
 Με στόχο την οργάνωση και κλιμάκωση κινητοποιήσεων, με την προετοιμασία απεργίας ενάντια στην επίθεση στα συνδικάτα, στη συλλογική οργάνωση και δράση των εργαζομένων, η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ, παίρνοντας τη σκυτάλη από το μεγάλο συλλαλητήριο των ταξικών δυνάμεων το περασμένο Σάββατο στα εγκαίνια της ΔΕΘ, καλεί σε πλατιά σύσκεψη Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων, Συνδικάτων και συνδικαλιστών, τη Δευτέρα 30/9, στο Θέατρο «Διάνα» (Ιπποκράτους 7, Αθήνα) στις 6.30 μ.μ.


Με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Αττικής απευθύνεται σε κάθε συνδικάτο, σε κάθε τίμιο συνδικαλιστή, καλώντας «όλοι μαζί να μην αφήσουμε την κυβέρνηση και τους επιχειρηματικούς ομίλους να βάλουν τα συνδικάτα και τους συνδικαλιστικούς αγώνες στο γύψο. Οργανωνόμαστε. Σε κάθε χώρο δουλειάς και σε κάθε κλάδο. Με μαζικές διαδικασίες, ενημερώσεις, Γενικές Συνελεύσεις. Γράφουμε νέες δυνάμεις στα σωματεία. Είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε με κάθε τρόπο, με παραστάσεις διαμαρτυρίας, συγκεντρώσεις, συλλαλητήρια, απεργιακούς αγώνες».

Αναδεικνύοντας τη στόχευση των νέων αντεργατικών χτυπημάτων, το ΠΑΜΕ επισημαίνει:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει επεξεργαστεί και φέρνει άμεσα σε συζήτηση τις νέες αντιδραστικές διατάξεις.

-- Με το "ηλεκτρονικό μητρώο" η κυβέρνηση επιδιώκει να συγκεντρώσει μια μεγάλη βάση δεδομένων, ένα γενικευμένο φακέλωμα, που ανά πάσα στιγμή θα είναι στα χέρια της εργοδοσίας και του κράτους, με σκοπό να δυναμώσουν η κρατική καταστολή και η εργοδοτική τρομοκρατία και κατά συνέπεια να μην οργανώνονται οι εργαζόμενοι στα συνδικάτα. Είναι χτύπημα στην ίδια τη λειτουργία των συνδικάτων, παρέμβαση στα καταστατικά τους, που στην πράξη γίνονται κουρελόχαρτα.

-- Με την "ηλεκτρονική ψηφοφορία" καταργούνται η ουσιαστική συμμετοχή και οι μαζικές, δημοκρατικές λειτουργίες των συνδικάτων. Κάτω από το "άγρυπνο βλέμμα" του εργοδότη και του κράτους, ένας εργαζόμενος θα "ψηφίζει" για τους εκπροσώπους του, για τα αιτήματά του, για τις μορφές του αγώνα και τη διάρκειά τους. Ολα αυτά θα καταγράφονται και το αποτέλεσμα της "διαδικασίας" θα είναι πάντα στα χέρια της εργοδοσίας, θα αλλάζει και αυτό με το πάτημα ενός κουμπιού... Η "ηλεκτρονική ψηφοφορία" έρχεται να γιγαντώσει το όργιο νοθείας και παρεμβάσεων στα συνδικάτα για να εδραιωθούν μια και καλή η συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ και οι εργατοπατέρες στις καρέκλες τους, αφού η "επιστολική ψήφος" ήδη αξιοποιείται σε μια σειρά από σωματεία και δευτεροβάθμιες οργανώσεις, με σάκους να αλλάζουν στα ταχυδρομεία και κλητήρες να αλλάζουν ψηφοδέλτια στο δρόμο.

Οι αντιδραστικές διατάξεις της κυβέρνησης είναι τμήμα των συνολικότερων αντιλαϊκών νόμων που φέρνει άμεσα η ΝΔ, αξιοποιώντας το οπλοστάσιο του ΣΥΡΙΖΑ, και αφορούν την κατάργηση του ΟΜΕΔ, την υπονόμευση των κλαδικών ΣΣΕ, τις ειδικές οικονομικές ζώνες, που θα είναι σύγχρονα εργατικά κάτεργα, αφού δεν θα ισχύει καμία νομοθεσία για την προστασία των εργαζομένων, τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς, τις ιδιωτικοποιήσεις μεγάλων επιχειρήσεων (π.χ. ΛΑΡΚΟ, ΕΥΑΘ & ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ). Γι' αυτό θέλουν τα συνδικάτα στο γύψο».

Λογαριάζουν χωρίς τους εργάτες και τα συνδικάτα τους!
 
Αναφορικά με το ρόλο της συνδικαλιστικής μαφίας της ΓΣΕΕ στην προώθηση της επίθεσης, το ΠΑΜΕ τονίζει: «Στη συνάντηση που έγινε στη ΔΕΘ, κυβέρνηση - εργοδοτικοί φορείς - εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ συμφώνησαν να κάνουν ό,τι μπορούν για να κρατήσουν τα συνδικάτα καθηλωμένα μπροστά στο νέο αντιλαϊκό τσουνάμι της κυβέρνησης, να περάσουν και οι αντιδραστικές αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο, με αντάλλαγμα να κρατήσουν τις θέσεις τους στη ΓΣΕΕ και τα προνόμια που έχει αυτή η "εργατική" αριστοκρατία, ακόμα και με τα ΜΑΤ».
«Λογαριάζουν όμως χωρίς τους εργάτες, χωρίς τα συνδικάτα», ξεκαθαρίζει το ΠΑΜΕ και προσθέτει: «Ηδη δεκάδες Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Σωματεία με αποφάσεις οργανώνουν την αντεπίθεσή τους. Ενημερώνουν τους εργαζόμενους, προχωρούν σε συνελεύσεις, προετοιμάζουν κινητοποιήσεις και απεργιακή απάντηση απέναντι στη νέα επίθεση της κυβέρνησης. Καμία ώρα χαμένη.

Απευθυνόμαστε σε κάθε συνδικαλιστική οργάνωση να συνεδριάσει και να αποφασίσει ένα αντίστοιχο πρόγραμμα ενημέρωσης και δράσης. Να δυναμώσει τώρα το αγωνιστικό και απεργιακό μέτωπο ενάντια στην κυβέρνηση και τους επιχειρηματικούς ομίλους».

Αποφάσεις και πρωτοβουλίες
 
Ηδη, σχετικές αποφάσεις αγωνιστικής κλιμάκωσης και απεργιακής κλιμάκωσης έχουν πάρει μια σειρά από συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα.
Σε ό,τι αφορά τις δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, αποφάσεις έχουν πάρει:

-- Οι Ομοσπονδίες: Οικοδόμων, Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΟΕΦΣΕΕ), Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ), Λογιστών (ΠΟΛ), Συλλόγων Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας (ΠΟΣΕΥΓ), Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ), Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ).

-- Τα Εργατικά Κέντρα: Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, Λάρισας, Λαμίας, Πάτρας, Σάμου, Αγρινίου, Κεφαλονιάς - Ιθάκης, Ζακύνθου, Λευκάδας, Θεσπρωτίας, Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, Νάουσας, Κέρκυρας.
Επιπλέον, στα δεκάδες σωματεία που έχουν πάρει σχετικές αποφάσεις προστίθενται η Πανελλαδική Ενωση Προσωπικού Ελαιουργοσαπωνοποιείων και Χημικής Βιομηχανίας Αττικής, το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Δήμων Βόρειας Εύβοιας, ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Καισαριανής, το Σωματείο Εργαζομένων «ΕΒΓΑ», το Σωματείο Εργαζομένων στην «Αθηναϊκή Ζυθοποιία», το Σωματείο Εργαζομένων «Tasty», τα Συνδικάτα Τροφίμων - Ποτών Αττικής, Λάρισας, Κ. Μακεδονίας, Ημαθίας - Πέλλας, Αργολίδας, Εύβοιας - Βοιωτίας, η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης.

Σε αυτό το πλαίσιο, προγραμματίζονται από συνδικάτα μια σειρά από πρωτοβουλίες:

-- Περιοδείες για την ενημέρωση των εργαζομένων πραγματοποιεί το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: Σήμερα Τετάρτη σε Νέα Ιωνία (ΚΕΒΡΕΦΟ, παιδικούς σταθμούς και ΚΕΠ), Μαρούσι (παιδικούς σταθμούς), Ηλιούπολη (καθαριότητα, ΚΕΠ, ΚΑΠΗ), Χαλάνδρι (ΚΕΠ και καθαριότητα), Πέραμα (παιδικούς σταθμούς και ΚΕΠ), Λυκόβρυση - Πεύκη (τεχνικά συνεργεία και δημαρχείο), Αγιο Δημήτριο (αμαξοστάσιο) και Κορυδαλλό (υπηρεσία πρασίνου και αυτεπιστασία). Αύριο Πέμπτη σε Νέα Ιωνία (δημοτολόγιο, ληξιαρχείο, ΟΠΑΝ και πολεοδομία), Μαρούσι (παιδικούς σταθμούς), Χαλάνδρι (δημαρχείο και παιδικούς σταθμούς), Καισαριανή (αμαξοστάσιο και ΚΑΠΗ), Πέραμα (καθαριότητα), Λυκόβρυση - Πεύκη (παιδικούς σταθμούς) και Κορυδαλλό (δημαρχείο και Τεχνική Υπηρεσία). Την Παρασκευή 13/9 σε Πέραμα (δημαρχείο), Καισαριανή (δημαρχείο) και Κορυδαλλό (κοινωνικές υπηρεσίες, ΚΑΠΗ και ΚΕΠ).

-- Σε σύσκεψη αύριο Πέμπτη καλεί το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού Συστήματος Αττικής τους εργαζόμενους στην Εθνική Τράπεζα, με θέμα «τις απολύσεις "ενοικιαζόμενων" συναδέλφων από υπηρεσίες της Τράπεζας, με στόχο την απόλυση του 10-15% των ενοικιαζόμενων μέχρι τέλος του χρόνου». Η σύσκεψη θα γίνει στις 6 μ.μ. (πλατεία Μητροπόλεως 10, πίσω από τη Μητρόπολη).

-- Το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου καλεί σε σύσκεψη τη Δευτέρα 16/9, στις 7 μ.μ., στα γραφεία του. Στο μεταξύ, προχωρά σε περιοδείες, εξορμήσεις και συναντήσεις με εκπροσώπους συνδικαλιστικών οργανώσεων, προετοιμάζοντας την αγωνιστική απάντηση στην επίθεση κυβέρνησης - εργοδοσίας.

Ριζοσπάστης   Τετάρτη 11 Σεπτέμβρη 2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου