Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019

Με ορμή από την επιτυχία του Φεστιβάλ, στις μάχες που έχουμε μπροστά μας


Με νέα ορμή από την επιτυχία του Φεστιβάλ, όπου η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο επιβεβαιώνοντας τους γερούς δεσμούς του Κόμματος με δεκάδες χιλιάδες, πάμε μπροστά, στην πρώτη γραμμή στις μάχες που έχουμε μπροστά μας. Με εμπιστοσύνη στην ανατρεπτική πολιτική του ΚΚΕ, στην ακλόνητη θέλησή μας «με τους αγώνες, τα όνειρα, τη δύναμή μας», να χτίσουμε τον ανοιχτό, λέφτερο, γεμάτο ελπίδα κόσμο, του σοσιαλισμού - κομμουνισμού, με τις δυνάμεις που συμπορευτήκαμε και βαδίσαμε πλάι πλάι όλο το προηγούμενο διάστημα.
 
Δεν θα επιβάλουν σιγή νεκροταφείου!
 
Ριχνόμαστε στη μάχη για την επιτυχία της νέας απεργίας στις 2 Οκτώβρη, μάχη που δίνουν Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα, οι ταξικές δυνάμεις σε κάθε χώρο δουλειάς, κάνοντας τη νύχτα μέρα για την επιτυχία της.

Αξιοποιούμε την πρώτη ηχηρή απάντηση στην επίθεση της κυβέρνησης στις συμβάσεις και τα συνδικάτα, απάντηση που έδωσαν χιλιάδες εργαζόμενοι τη βδομάδα που πέρασε με την απεργία της 24ης του Σεπτέμβρη. Με το όπλο της απεργίας που θέλουν να καταργήσουν, κόντρα σε «θεούς και δαίμονες», κόντρα στην κυβέρνηση, στην εργοδοτική τρομοκρατία, στα αστικά δικαστήρια, αλλά και τη λυσσασμένη προσπάθεια της απαξιωμένης συνδικαλιστικής ηγεσίας της ΓΣΕΕ να επικρατήσει σιγή νεκροταφείου, με το απεργοσπαστικό σχέδιο που έθεσε σε εφαρμογή, χιλιάδες εργαζόμενοι έστειλαν μήνυμα ξεκάθαρης και μαζικής καταδίκης της επίθεσης της κυβέρνησης και του κεφαλαίου στους μισθούς, στις Συλλογικές Συμβάσεις και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, βροντοφώναξαν «Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα!», απαίτησαν σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής.


Εως την τελευταία ώρα, λοιπόν, δίνουμε τη μάχη της ενημέρωσης και της κινητοποίησης, για τη μαζική μαχητική απάντηση της Τρίτης, ενάντια στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ, που επιβεβαιώνει ότι η «ανάπτυξη για όλους», όπως και προηγουμένως η «δίκαιη ανάπτυξη» του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ανάπτυξη για λογαριασμό του κεφαλαίου και προϋποθέτει παραπέρα χτύπημα των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων, «οικονομικές ζώνες» φτηνής εργατικής δύναμης, παραπέρα συμπίεση μισθών, κατάργηση ό,τι απέμεινε από τις Συλλογικές Συμβάσεις, ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης, περιορισμό των συνδικαλιστικών ελευθεριών. Στέλνουμε μήνυμα ότι δεν παραιτούμαστε από τις σύγχρονες ανάγκες μας και τον αγώνα για την ικανοποίησή τους, για να αυγαταίνουν τα κέρδη τους μια χούφτα παράσιτα, μεγαλομέτοχοι, καπιταλιστές.

Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!
 
Μπαίνουμε μπροστά για να ακουστεί απ' άκρη σ' άκρη σε όλη την Ελλάδα δυνατά το «ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών», το «έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, να φύγουνε οι βάσεις, καμιά συμμετοχή στις επεμβάσεις», το αίτημα για αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Τώρα που η κυβέρνηση της ΝΔ, στο στρωμένο κι εδώ έδαφος που της άφησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και στο πλαίσιο του «Στρατηγικού Διαλόγου» με τις ΗΠΑ, ετοιμάζεται να βάλει την υπογραφή της σε ένα ακόμα έγκλημα σε βάρος του ελληνικού και των υπόλοιπων λαών της περιοχής, με την ενίσχυση και επέκταση της Συμφωνίας για τις βάσεις, και μάλιστα σύμφωνα με δημοσιεύματα για απεριόριστο χρόνο (!), πρέπει να σημάνει συναγερμός σε κάθε τόπο δουλειάς, γειτονιά, σχολείο και σχολή.

Η κατάπτυστη αυτή Συμφωνία - που οι πληροφορίες λένε πως έχει ήδη «κλειδώσει» πίσω από τις κλειστές πόρτες - προβλέπει την αναβάθμιση της βάσης της Σούδας, που χρησιμοποιεί ο αμερικανοΝΑΤΟικός ιμπεριαλισμός για επιθέσεις κατά χωρών και λαών της περιοχής, αλλά και την κατοχύρωση και με τη «βούλα» των βάσεων που δημιούργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα, στο Στεφανοβίκειο και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, που προορίζεται για τη συγκέντρωση ΝΑΤΟικών δυνάμεων και την προώθησή τους σε ιμπεριαλιστικές αποστολές.

Μετατρέπει τη μισή Ελλάδα σε βάση εφόρμησης για τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, τυχοδιωκτισμούς και επεμβάσεις των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ σε όλη την περιοχή και τον ελληνικό λαό σε κινούμενο στόχο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και αντιπαραθέσεων για τη μοιρασιά του ενεργειακού και άλλου πλούτου, των αγορών και σφαιρών επιρροής.

Οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης και των κομμάτων του «ευρωατλαντικού τόξου», πως η πρόσδεση της Ελλάδας στο άρμα του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ εξασφαλίζει τάχα την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή ή προστατεύει τη χώρα μας από την τουρκική επιθετικότητα, είναι αβάσιμοι και ανιστόρητοι.

Το ακριβώς αντίθετο ισχύει: Η μετατροπή της χώρας σε «κράτος πρώτης γραμμής» για τις ΗΠΑ στην περιοχή είναι μαγνήτης πολύ μεγάλων κινδύνων για το λαό μας, πόσο μάλλον σε συνθήκες που οξύνονται οι ιμπεριαλιστικές αντιπαραθέσεις, εκτοξεύονται απειλές ακόμα και για γενικευμένο ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Στην «πρώτη γραμμή» των πολεμικών σχεδίων ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στον Περσικό, ενάντια στο λαό του Ιράν και με το βλέμμα στη Ρωσία, σημαίνει πως η χώρα γίνεται στόχος, όπως δείχνουν και οι δηλώσεις Ρώσων και Ιρανών αξιωματούχων πως θα στρέψουν τους πυραύλους τους σε χώρες που φιλοξενούν αμερικανικές βάσεις, σε περίπτωση που απειληθούν οι χώρες τους.

Στην «πρώτη γραμμή» των ΝΑΤΟικών σχεδίων περικύκλωσης της Ρωσίας σε Ανατολική Ευρώπη και Μαύρη Θάλασσα και του σχεδίου για την «ευρωατλαντική ολοκλήρωση» των Βαλκανίων ενάντια στην «κακόβουλη επιρροή» Ρωσίας και Κίνας, σημαίνει πως ο λαός μας μπαίνει στο «μάτι του κυκλώνα» των ιμπεριαλιστικών αντιπαραθέσεων.

Στην «πρώτη γραμμή» των σχεδίων για να διατηρηθεί η Τουρκία στο αμερικανοΝΑΤΟικό στρατόπεδο, αναλαμβάνοντας το ρόλο «διαύλου», σημαίνει - όπως δείχνουν και τα πρώτα δείγματα από τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο στις ΗΠΑ - ορθάνοιχτη πόρτα στα σχέδια συνδιαχείρισης σε Αιγαίο και Κύπρο που βρίσκονται «φόρα - παρτίδα» στο τραπέζι του ιμπεριαλιστικού παζαριού.

Η εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ είναι η «άλλη όψη» των αντεργατικών μέτρων, των προνομίων στους επιχειρηματικούς ομίλους, της επίθεσης στο λαό για την ανάκαμψη των κερδών του κεφαλαίου. Ο μόνος που «έχει λαμβάνειν» είναι η αστική τάξη, που προσδοκά τη «γεωστρατηγική αναβάθμισή» της και μερτικό από τη λεία, και γι' αυτό είναι βουτηγμένη μέχρι το λαιμό στα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Η «πληρωμή» για το λαό είναι νέοι μεγάλοι κίνδυνοι, ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πόλεμοι, φτώχεια και ξεριζωμένοι.

Οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χώρο δουλειάς, μαζί με όλους όσοι συμπορεύονται με το Κόμμα, όσοι συσπειρώνονται σε αγωνιστική και ταξική κατεύθυνση, δουλεύουμε αποφασιστικά για τη μαζική αντίθεση στη μετατροπή της χώρας σε ορμητήριο πολέμου και συνεπώς και μαγνήτη μεγάλων κινδύνων.

Ακόμα περισσότεροι να πέσουν στη μάχη για την ενημέρωση, για την κινητοποίηση, για να γίνουν ακόμα περισσότερες οι ήδη χιλιάδες υπογραφές που έχουν συγκεντρωθεί στο κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα ενάντια στη Συμφωνία για τις βάσεις. Να γίνει υπόθεση ακόμα περισσότερων φορέων, σωματείων, συνδικάτων η επιτυχία των συγκεντρώσεων που θα πραγματοποιηθούν κατά την επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών στην Ελλάδα.

Ριζοσπάστης  Σάββατο 28 Σεπτέμβρη 2019 - Κυριακή 29 Σεπτέμβρη 2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου