Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

Οι «φρουροί» της αστικής δημοκρατίας σε ρόλο εισαγγελέα και ο Δ. Ινδαρές


Όταν οι κήρυκες των «ατομικών δικαιωμάτων» λένε ό,τι τους κατέβει, για να υπερασπιστούν την αστυνομική βία.
Υπάρχουν ορισμένοι που υπερασπίζονται με πολιτικό πάθος και στόμφο την αστική δημοκρατία, την υπερασπίζονται ως τη δημοκρατικότερη εκδοχή της κοινωνίας και εμφανίζονται περίπου σαν «φρουροί» των ατομικών δικαιωμάτων (στην αστική δημοκρατία).

 Αυτό δηλώνουν, ανεξαρτήτως των επιχειρημάτων που έχουν, αλλά και των τρόπων με τους οποίους επιθυμούν να επιβάλλεται «ο νόμος και η τάξη». Συνήθως, αυτοί οι «φρουροί» είναι πολέμιοι σε οτιδήποτε έχει να κάνει με τη λέξη «αριστερά» και φυσικά τάσσονται ενάντια στον «κακό κομμουνισμό», τον οποίο και δεν έχουν πρόβλημα να πούνε ότι σιχαίνονται. 


Τρεις απ’ αυτούς τους «φρουρούς» είναι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας: Άδωνις Γεωργιάδης, Κωνσταντίνος Μπογδάνος και Γιάννης Λοβέρδος. Ας δούμε με ποιον τρόπο εκφράστηκαν στην περίπτωση της επέμβασης της αστυνομίας στο Κουκάκι και πιο συγκεκριμένα στην αντιμετώπιση που είχε ο Δημήτρης Ινδαρές και η οικογένεια του. Ας τους πάρουμε με τη σειρά:

Ο υπουργός Αναπτύξεως και Επενδύσεων, Αδ. Γεωργιάδης (σε τηλεοπτική του εμφάνιση, πριν έρθει στη δημοσιότητα ότι κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επέμβασης στο Κουκάκι μια γυναίκα πυροβολήθηκε με πλαστική σφαίραμε… στρατιωτικό ύφος και ατελείωτη έπαρση στράφηκε ξεκάθαρα ενάντια στην οικογένεια Ινδαρέ (βίντεο εδώ). Και τι δεν είπε! «Έχεις δίπλα σου μία κατάληψη από όπου κάθε δεύτερη εβδομάδα βγαίνουν και καίνε το αστυνομικό τμήμα. Γιατί κυρία μου είπες όχι στην αστυνομία να πάει να εκκενώσει την κατάληψη; Από την αφήγηση της οικογένειας προκύπτει ότι υποστήριζε την κατάληψη. Κάθε νομοταγής άνθρωπος θα έλεγε “ναι”, δεν θα έλεγε “όχι”», υποστήριξε. Ήταν «ασταμάτητος» ο υπουργός Αναπτύξεως και διαπίστωσε για την αστυνομική βία στην Ελλάδα: «Όποιος από εμάς έχει ταξιδέψει έστω και ελάχιστα στις χώρες της Δύσεως όταν γυρνάει στην Ελλάδα  και ακούει τις κατηγορίες περί αστυνομικής βίας τον πιάνουν τα γέλια.Η ελληνική αστυνομία είναι μακράν η πιο ήπια και απαλή αστυνομία της Δύσης».

Πάμε τώρα στον βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνο Μπογδάνο, έναν ακόμα «φρουρό» της αστικής δημοκρατίας και των ατομικών δικαιωμάτων. Εάν και μάλλον ήταν «σιωπηλός» στο θέμα – για τα δεδομένα του – τελικά την έκανε την εκτίμηση του: «Δεν με ικανοποιεί η εικόνα ενός οικογενειάρχη που κάνει πλάτες στην κατάληψη που είναι δίπλα στο σπίτι του» (βίντεο εδώ).

Ο τρίτος «φρουρός» των ατομικών δικαιωμάτων (στην αστική δημοκρατία, βεβαίως) είναι ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Λοβέρδος. Αυτός κατάφερε να πάει πιο πέρα τις κατηγορίες ενάντια στην οικογένεια Ινδαρέ και ιδιαιτέρως στον σκηνοθέτη, Δ. Ινδαρέ. 
Παραθέτουμε ανάρτηση του που έχει προκαλέσει αντιδράσεις: 



Αυτοί οι εξαιρετικοί κύριοι στρέφονται ενάντια σε έναν άνθρωπο και την οικογένεια του και συμπεραίνουν διάφορα, δίχως να περιμένουν καν τα στοιχεία που προέκυψαν στη συνέχεια, χωρίς να έχουν την υπομονή να τοποθετηθεί η «τυφλή δικαιοσύνη» και οι «περίφημες» ΕΔΕ.

Δεν είχαμε καμία αμφιβολία ότι οι κήρυκες της «νομιμότητας» και της «κανονικότητας» δεν θα είχαν την «διάθεση» να κατακρίνουν την απίστευτη ανακοίνωση της αστυνομίας που είπε ότι δεν χρησιμοποιεί πλαστικές σφαίρες αλλά «μικρές ελαστικές μπάλες»! Φανταζόμαστε, άλλωστε, ότι στις δημοκρατικές τους ευαισθησίες δεν χωράνε επικριτικές τοποθετήσεις για τη χρήση του επικίνδυνου όπλου Manuhrin MR-35 Punch Gun («Όπλο Γροθιά»), από την αστυνομία.

Πάντως, αυτό που μάλλον θα περίμενε κανείς απ’ τους «φρουρούς» της αστικής δημοκρατίας είναι η υπεράσπιση στοιχειωδών αστικών δικαιωμάτων, τουλάχιστον σε επίπεδο διακηρύξεων. Όποιος, άλλωστε άκουσε τα ηχητικά ντοκουμέντα, από τη σύλληψη του Δ. Ινδαρέ, διαπίστωσε ότι και αστυνομική βία και παραβίαση δικαιωμάτων υπήρξε. Αυτό συνέβη σε εκείνους ήθελαν να δουν τι συνέβη – γλυκά το λέμε κύριε Βορίδη, που δεν είδατε «παράνομη βία» στο Κουκάκι). Επίσης, μόνο και μόνο από τα ηχητικά μπορούμε να καταλάβουμε ότι ο σκηνοθέτης, Δ. Ινδαρές δεν είναι ούτε «αριστερός», ούτε «αναρχικός», ούτε «υπέρ της “ανομίας”», ούτε «μπαχαλάκιας» (αυτούς που έχει δικαίωμα η αστυνομία να τους ξεβρακώνει, σύμφωνα με τον βουλευτή της ΝΔ, Μπάμπη Παπαδημητρίου). Δεν θέλει, δε, και πολύ μυαλό για να αντιληφθεί κανείς ότι αυτά που γράφει ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Λοβέρδος και ανυπόστατα και προσβλητικά. 

Για να καταλήξουμε: Δεν έχουν απολύτως καμία σημασία οι πολιτικές απόψεις του Δ. Ινδαρέ στη συζήτηση για την αστυνομική βία. Δέχθηκε αστυνομική βία και δεν ήταν λίγοι αυτοί που επιδίωξαν να διαστρεβλώσουν, να πούνε ψέματα και να συκοφαντήσουν τον σκηνοθέτη και την οικογένεια του. 

Όλοι αυτοί (οι «φρουροί» της αστικής δημοκρατίας) έχουν να πούνε κάτι;  Δεν θα έπρεπε, τουλάχιστον σε επίπεδο υπεράσπισης της αστικής δημοκρατίας και των «ατομικών της δικαιωμάτων», βρε αδερφέ, να μην βιάζονται να κάνουν τους εισαγγελείς;…  Εκτός αν ήθελαν να υπερασπιστούν, «απλά», την αστυνομική βία. 

1 σχόλιο:

  1. Εάν ο Κυριάκος είναι Αλέξης (ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ!)!

    ΤΟΤΕ Ο ΑΔΩΝΙΣ ΕΙΝΑΙ .... ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ (ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ!)!

    Ρέ ΙΣΤΟΡΙΚΕ ΤΟΥ ΑΡΛΕΚΙΝ ΓΙΑΤΙ ΚΡΥΒΕΣΑΙ ΠΙΣΩ "ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΑΝΑΠΤΥΚΤΟ" ΥΠΟΥΡΓΙΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΣΤΡΑΒΩΝΕΙΣ ΤΟΣΟ ΤΗΝ ΥΑΙΝΑ ΡΕΠΟΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΔ";;; Εεεεεεε Mister Αδωνι Καρανίκα;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή