Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020

Μαθητής που θα έπαιζε τον Ιωσήφ εμφανίστηκε ως Στάλιν σε σχολική παράσταση στη Ρωσία



Τα γενέθλια του Στάλιν με τα Χριστούγεννα μπέρδεψε 12χρονος στη Ρωσία και γιατί όχι, αφού έχουν μόλις μια βδομάδα διαφορά. 

Το βάιραλ των γιορτών έγινε στο ρωσόφωνο διαδίκτυο η εικόνα ενός 12χρονου μαθητή από το Λένινγκραντ, που αποφάσισε να γιορτάσει τα “Σταλινούγεννα” αντί της καθιερωμένης σχολικής παράστασης με τον Ιωσήφ, τη Μαρία και τη φάτνη. Τη φωτογραφία ανέβασε στο φέισμπουκ ο πατέρας του, Φιοντόρ Γκαβριτσένκο, προσθέτοντας και την ευτράπελη ιστορία.


“Χθες ο 12χρονος γιος μου συμμετείχε σε σχολική παράσταση. Νωρίτερα, είχε πει ότι έχει το ρόλο του Ιωσήφ Στάλιν, που θα έπρεπε να πει κάτι σε μια γυναίκα. Δεν εκπλαγήκαμε και τόσο, καθώς μες στα χρόνια έχει παίξει διάφορους ρόλους σε σχολικές παραστάσεις, ανάμεσά τους τον επικό ρόλο ενός καρπουζιού”.

Έτσι λοιπόν, οι γονείς προετοίμασαν κατάλληλα το βλαστάρι τους, βρίσκοντας την κατάλληλη στρατιωτική περιβολή και φυσικά το απαραίτητο χοντρό μουστάκι. Τελικά ωστόσο, φτάνοντας στο σχολείο, οι γονείς κατάλαβαν πως ο γιος του τελικά θα υποδυόταν το βιβλικό Ιωσήφ, που θα έφερνε το χαρμόσυνο γεγονός της γέννησης του Ιησού στην Παρθένο. Εδώ βέβαια φαίνεται πως οι δάσκαλοι μπέρδεψαν λίγο τη βιβλική αφήγηση, αφού ο Ευαγγελισμός έγινε από τον αρχάγγελο Γαβριήλ κι όχι από τον Ιωσήφ. Aλλά τι να περιμένει κανείς, πολύ πιθανόν οι εκπαιδευτικοί αυτοί να εκπαιδεύτηκαν στην άθεη κομμουνιστική ΕΣΣΔ και γι’ αυτό να μην ήξεραν καλά τις Γραφές. Σε κάθε περίπτωση, κι αφού δεν υπήρχε χρόνος να αλλάξει το παιδί κοστούμι και προφανώς όλη η ομήγυρη διέθετε χιούμορ, ο νεαρός μαθητής εμφανίστηκε επί σκηνής για να αναγγείλει στην Παναγία τα νέα.

Με τούτα και μ’ εκείνα, επιβεβαιώθηκε αν μη τι άλλο ότι για άλλη μια φορά ότι ο Στάλιν είναι ο μπαμπάς μας κι ότι υπάρχει ελπίδα και τη νέα γενιά στην καπιταλιστική Ρωσία.

Με πληροφορίες από sputniknews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου