Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

ΓΙΑ ΤΟ Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ






           

Τα χρόνια προβλήματα του Γυμνασίου οξύνθηκαν,ιδιαίτερα στις συνθήκες στις οποίες καλείται  να λειτουργήσει. 

          Ανεπαρκείς αίθουσες διδασκαλίας, πολύ μικρότερες από τα προβλεπόμενα τετραγωνικά μέτρα ανά μαθητή. Εργαστήριο πληροφορικής στο υπόγειο, σε συνθήκες ανθυγιεινές. Ασφυξία στα γραφεία καθηγητών και διεύθυνσης. Ελλείψεις εργαστηρίων, γυμναστήριου και αίθουσας εκδηλώσεων. Ελλείψεις στις τουαλέτες, στον εξαερισμό, στον καθαρισμό του σχολείου από μόνιμο προσωπικό. Στην πυρασφάλεια και στις εξόδους κινδύνου. 

          Είναι επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθούν κατάλληλοι χώροι διδασκαλίας, προκειμένου να λειτουργήσει το σχολείο.  Να διασφαλιστούν οι όροι διασφάλισης της υγείας μαθητών και καθηγητών. Με ευθύνη της κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής, χωρίς το κόστος να μεταφέρεται στις οικογένειες.


          Είναι επιτακτική ανάγκη να επισπευσθεί η δημιουργία νέου κτιριακού συγκροτήματος, με την ευθύνη και τον έλεγχο του κράτους, μακριά από τα κερδοσκοπικά και χρονοβόρα Σύμφωνα Δημόσιου -  Ιδιωτικού Τομέα. Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχει η δυνατότητα της λειτουργίας καινούργιου σχολείου, πριν το τέλος του έτους.

          Στο ενδιάμεσο διάστημα, να εξασφαλιστεί από τη δημοτική αρχή, με την αρωγή του κράτους, η προσωρινή μεταφορά του σχολείου σε κατάλληλο από κάθε πλευρά χώρο και η μεταφορά των μαθητών, χωρίς καμία επιβάρυνση. Σε καμία περίπτωση κοντέϊνερ και cibo

          Το καλύτερο για κάθε γονέα είναι να βλέπει το παιδί του να μορφώνεται μέσα σε ένα υγιές και ασφαλές σχολικό περιβάλλον. Να συμμετέχει σε ένα σχολείο που δεν στερείται σε υποδομές, καθαριότητα, εργαστήρια. Με κάλυψη όλων των οργανικών θέσεων.

          Η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» συμπαραστέκεται στον αγώνα των καθηγητών, των γονέων και των μαθητών του Γ΄ Γυμνασίου.--
Ωραιόκαστρο 28-5-2020

    ΛΑΪΚΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ                            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου