Σάββατο 9 Μαΐου 2020

Χρωστάμε...



Ο Κόκκινος Στρατός στη Μάχη του Βερολίνου 
 
Ο Κόκκινος Στρατός στη Μάχη του Βερολίνου 
 
Μας δάνεισαν τη ζωή τους, την αναπνοή τους. Τους χρωστάμε!

Τους χρωστάμε για κάθε όνειρο που έσβησε στο τελευταίο τους βλέμμα, για κάθε δάκρυ που μούσκεψε τον πόνο τους στα ερείπια του Λένινγκραντ, του Στάλινγκαντ, του Βερολίνου.

Χρωστάμε σε κάθε έναν από τα σχεδόν 30 εκατομμύρια νεκρούς και σακατεμένους του Κόκκινου Στρατού που θυσιάστηκαν για τη συντριβή του φασισμού, για να υπερασπιστούν τη Σοβιετική Ένωση.

Το λιγότερο είναι η τιμή που τους αξίζει στους αιώνες. Η υπεράσπιση της προσφοράς τους από την παραχάραξη της Ιστορίας. Το κόστος ήταν τόσο μεγάλο που ό,τι κι αν ειπωθεί θα χρωστάμε για την καθοριστική συμβολή της ΕΣΣΔ στη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών.

Το χρέος των κομμουνιστών όπου Γης είναι μεγαλύτερο! Τους χρωστάμε επιπλέον διότι απέδειξαν την ανωτερότητα της σοσιαλιστικής οικοδόμησης που βάδιζε η ΕΣΣΔ και που μόλις σε δύο δεκαετίες κατάφερε με το ανάστημά της να κυματίσει στο Ράιχσταγκ και στις καρδιές των εργατών.

«Ο κάθε άνθρωπος που αγαπά την ελευθερία, χρωστάει τόσα στον Κόκκινο Στρατό που δεν θα μπορούσε να τα ξεπληρώσει ποτέ, με ό,τι κι αν έκανε», ήταν τα λόγια του Χέμινγουεϊ.

Για τους κομμουνιστές λίγο από αυτό το χρέος ξεπληρώνεται στον αγώνα για τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου