Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

Σύσκεψη Σωματείων της Κεντρικής Μακεδονίας (ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ)


 Συμμετοχή στην πανελλαδική κινητοποίηση στις 8 Οκτώβρη στην Αθήνα 


Ο Δήμος Κουμπούρης στο βήμα της  σύσκεψης των ΔΣ των Συνταξιουχικών Σωματείων Κεντρικής Μακεδονίας


Την Τρίτη 28  Σεπτέμβρη έγινε σύσκεψη των Σωματείων της Κεντρικής Μακεδονίας με την συμμετοχή δώδεκα (12) Σωματείων   στο Εργατικό Κέντρο  Θεσσαλονίκη.

 

 Στη σύσκεψη παραβρέθηκε και μίλησε ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, ενώ χαιρέτισαν ο Βασίλης Ρέβας, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ», και ο Γιώργος Κουτουνίδης, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Θεσσαλονίκης.. Στόχος της σύσκεψης, η καλύτερη προετοιμασία και συμμετοχή των συνταξιούχων στην πανελλαδική κινητοποίηση στις 8 Οκτώβρη στις 11.30 π.μ. στην Αθήνα στην πλ. Κλαυθμώνος.

Όπως τονίζουν, «με ομόφωνη απόφαση για τη συμμετοχή τους στην πανελλαδική κινητοποίηση τα Συνταξιουχικά Σωματεία της Κεντρικής Μακεδονίας  θα τιμήσουν αγωνιστικά την Παγκόσμια Ημέρα των Συνταξιούχων και διεκδικούμε:

 • Όσα αδίκως μας έχουν αφαιρεθεί, με τη δουλειά μας τα έχουμε πληρώσει και σήμερα είναι αναγκαία να ζήσουμε με βάση τις πραγματικές μας ανάγκες. 
 • Να γίνει τώρα άμεσα πρόσληψη γιατρών - νοσηλευτών. 
 • Να δημιουργηθούν ΜΕΘ.
 • Να ανοίξουν οι δομές Υγείας που έκλεισαν, να φτιαχτούν δημόσιες δομές οίκων ευγηρίας. 
 • Να αποδοθούν τώρα σε όλους τους συνταξιούχους όλα τα αναδρομικά δίχως δικαστήρια και προαπαιτούμενα. 
 • Κατώτερη σύνταξη 600 ευρώ. 
 • Να καταργηθεί η παρακράτηση της εισφοράς αλληλεγγύης και να αποδοθεί το νομοθετημένο 0,5% του προϋπολογισμού.
 • Να αποδοθεί σε όλους η πληρωμένη 13η και 14η σύνταξη. 
 • Να σταματήσει η θανατηφόρα φορολογία και οι πλειστηριασμοί για την πρώτη κατοικία. 
 • Να καταργηθεί η αντεργατική - αντιλαϊκή - αντιασφαλιστική νομοθεσία. 
 • Να ανακεφαλαιοποιηθούν τώρα τα ασφαλιστικά μας ταμεία.
 • Να αποζημιωθούν 100% οι πληγέντες από τις φωτιές και τις πλημμύρες.
 • Να μειωθούν άμεσα οι τιμές στα βασικά προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης». 

Γνωρίζουμε πλέον από την εμπειρία, επισημαίνουν, «ότι μόνο μέσα από την αγωνιστική δράση καταφέραμε να αποκρούσουμε, να καθυστερήσουμε αντιλαϊκά, αντισυνταξιουχικά μέτρα και να έχουμε αποτέλεσμα όπως:

Την επιστροφή της εισφοράς αλληλεγγύης στις επικουρικές, την παρακράτηση για την υγεία στο πραγματικό ύψος των συντάξεων, την αποκατάσταση των συντάξεων χηρείας, τη μη εφαρμογή της μείωσης της προσωπικής διαφοράς στους παλιούς συνταξιούχους, τη μη μείωση του αφορολόγητου από 8.600 στα 5.600 ευρώ, την επιστροφή ενός μέρους από τις περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, καθώς και την επιστροφή των περικοπών που είχαν γίνει στο 11μηνο στις κύριες συντάξεις, δίχως αγωγές και δικαστήρια».

Ομόφωνα, υπογραμμίζουν, «αποφασίσαμε να συνεχίσουμε τον αγώνα μας, κανένας δεν μπορεί να μας σταματήσει και να μας αγνοήσει. Η πανδημία για εμάς δεν σημαίνει αμνησία, δεν ξεχνάμε και διεκδικούμε ό,τι μας έχει αδίκως αφαιρεθεί».

Η φωνή μας, υπογραμμίζουν, «θα ακούγεται και θα δυναμώνει. Δεν θα μπορέσουν όσο κι αν προσπαθούν να μας επιβάλουν "άκρα του τάφου σιωπή", τόσο η κυβέρνηση, όσο κι εκείνοι που, για λογαριασμό της, αποκλείουν τις αγωνιστικές φωνές των συνταξιούχων από τις εκπομπές και τις πένες του Τύπου τους, απ’ όπου μοιράζουν αυξήσεις και αναδρομικά στους συνταξιούχους περισσότερα από την κυβέρνηση(!). Που έχουν το θράσος και δεν διστάζουν να φορτώνουν στους πατεράδες και στους παππούδες της νέας γενιάς τις ευθύνες που οι ίδιοι έχουν για τα προβλήματα της Κοινωνικής Ασφάλισης».

«Όλοι στον δρόμο του αγώνα. Να μη λείψει κανένας από τη μεγάλη πανελλαδική μας συγκέντρωση στην Αθήνα και την πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου, στον πρωθυπουργό»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου