Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021

Διαμαρτυρία της ΕΔΥΕΘ στο προξενείο των ΗΠΑ ενάντια στην παρουσία αμερικανικού πλοίου στο λιμάνι (ΦΩΤΟ)


 

Παράσταση διαμαρτυρίας στο αμερικανικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) ενάντια στην προκλητική παρουσία του αμερικανικού πολεμικού πλοίου «USNS YUMA», στο λιμάνι της πόλης.

Το «USNS YUMA», ένα ακόμα «σύμβολο» της βαθύτερης εμπλοκής της χώρας στα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή, κατέπλευσε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, χτες το πρωί, παραμονή της επετείου του ιστορικού ΟΧΙ του λαού μας στην εισβολή της φασιστικής Ιταλίας. Έδεσε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης προερχόμενο από την Αλεξανδρούπολη, που έχει μετατραπεί σε ορμητήριο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας καθώς μέσω του λιμανιού της, με βάση και την Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις βάσεις, τις επόμενες μέρες θα μεταφερθούν αμερικανικός στρατιωτικός εξοπλισμός καθώς και προσωπικό προς Βουλγαρία και Ρουμανία για τη διεξαγωγή ασκήσεων των δυνάμεων του ΝΑΤΟ.

Με συνθήματα όπως «Θεσσαλονίκη λιμάνι των λαών, όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών» και «Ένας είναι ο εχθρός ο ιμπεριαλισμός»οι διαδηλωτές κατήγγειλαν ότι απ' άκρη σ' άκρη, από την Αλεξανδρούπολη και τη Θεσσαλονίκη έως τη Σούδα, η χώρα έχει μετατραπεί σε ορμητήριο των ΝΑΤΟικών φονιάδων ενάντια στους λαούς της περιοχής.

Στην ομιλία του ο Νίκος Ζώκας πρόεδρος της ΕΔΥΕΘ επεσήμανε μεταξύ άλλων «Δεκάδες οι αμερικανονατοϊκές βάσεις σε ολόκληρη τη χώρα! Πλάι σ’ αυτές που υπήρχαν γίνονται και καινούργιες. Δεν υπάρχει γωνιά όπου να μη στήνουν η φονιάδες της λυκοσυμμαχίας τις εγκαταστάσεις τους. Πολύ γρήγορα ο λαός μας γεύεται τα δηλητηριώδη "φρούτα" της πρόσφατα ανανεωμένης από την κυβέρνηση της ΝΔ, Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Βάσεις, μία συμφωνία που είχε διαπραγματευτεί και συμφωνήσει αρχικά η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Πολύ γρήγορα επιβεβαιώνονται στην πράξη αυτά για τα οποία προειδοποιούν εδώ και χρόνια οι γνήσιες πατριωτικές δυνάμεις του λαού μας, το αντιιμπεριαλιστικό – αντιπολεμικό κίνημα της χώρας, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ).

Για τα συμφέροντα της αστικής τάξης της χώρας μας, για την πολυδιαφημισμένη "γεωστρατηγική της αναβάθμιση", η πατρίδα μας μετατρέπεται σε προγεφύρωμα και ορμητήριο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ ενάντια σε χώρες και λαούς της περιοχής. Για να πάρει μέρος το ελληνικό κεφάλαιο στην μοιρασιά της λείας από την καταλήστευσή τους, για να πάρει ένα μεγαλύτερο κομμάτι αυτής της λείας. Ταυτόχρονα όμως γίνεται και στόχος – μαγνήτης απαντητικών χτυπημάτων από χώρες που θα δεχτούν επιθέσεις. Αυτή είναι η "ασφάλεια" που οι ποικιλώνυμες στρατιωτικές συμφωνίες με ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ προσφέρουν στο λαό μας. Αυτό είναι το μέλλον που ετοιμάζουν για τα στρατευμένα παιδιά του λαού». (Διαβάστε εδώ αναλυτικά)






 

902gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου