Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021

Πράσσειν, πράσινα άλογα

 

 Εικόνα αλιευμένη το komotini24.gr



Τα πράσινα άλογα σπιρουνιασμένα απ' τη μανιώδη αρπαχτή κερδοφορία ορμάνε καταπάνω μας! Η αγέλη των δήθεν υπερασπιστών του περιβάλλοντος πράττει κυριολεκτικά άλογα εναντίον μας, βαφτίζοντας την καπιταλιστική περιβαλλοντική πολιτική σε εξαθλίωση μαζών για έναν ευρύτερο σκοπό, τη σωτηρία του πλανήτη, που προβάλλεται και είναι ιδιόκτητος παράδεισος για λίγους και κοινή κόλαση για τους πολλούς.

Ετσι χτίζονται κι αβγατίζουν τα χρηματιστήρια του βρώμικου βιομηχανικού μας παρελθόντος και του ακόμα πιο βρώμικου ψηφιακού μας μέλλοντος. Αυτά λοιπόν τα πράσινα άλογα της πράσινης οικονομίας έρχονται εκτός των άλλων και ως άλλοθι για αρπαχτές μελλοντικών κερδών του μεγάλου κεφαλαίου. Για παράδειγμα, σήμερα έχουμε χρηματιστήριο ρύπων και σε λίγο θα έχουμε και χρηματιστήριο νεκροταφείων αυτοκινήτων. Είναι βέβαιο ότι θα μας προκύψουν στη γεωπολιτική ανακατανομή των γαιών που θα χρησιμοποιηθούν ως σκουπιδότοποι, ή ως απόπατοι υλικών του παλαιού καυσίμου, χώρες και περιοχές του πλανήτη που θα θυμίζουν οι κάτοικοί τους, ορδές από επιζήσαντες, σαν τα ανθρώπινα θηρία στην προφητική παλιά ταινία «Μαντ Μαξ».

Στο μεταξύ, γιγαντιαίες μάζες πληθυσμού θα πεινάνε, θα κρυώνουν, θα ακινητοποιούνται, ή θα περιπλανώνται για λίγο καθαρό νερό και μια χούφτα στάρι, ρύζι ή καλαμπόκι. Η πράσινη ανάπτυξη κατασκευάζει ήδη ένα απέραντο ενεργειακό προλεταριάτο. Με ύφος που ταιριάζει σε δέκα Γκρέτες, ο πρωθυπουργός της χώρας μάς είπε ότι όποιος χτίσει σπίτι από το '23 και μετά υποχρεωτικά δεν θα έχει καυστήρες πετρελαίου! Αλλά υποχρεωτικά αερίου, μόνον όμως εκεί όπου υπάρχει δίκτυο αερίου. Δεν είπε βέβαια ποια θα είναι η υποχρέωση, οι φόροι, τα πρόστιμα και το κόστος γι' αυτούς που έχουν σπίτι με καυστήρα πετρελαίου, δεν έχουν λεφτά για καινούργιο και αύριο μεθαύριο θα φτάσει και σ' αυτά το δίκτυο του φυσικού αερίου. Αποφασίζοντας πριν απ' αυτούς χωρίς αυτούς για το αύριο της ζωής τους, οι πράσινοι καβαλάρηδες τραβάνε μια γραμμή διαχωρίζοντας τους πολίτες σε φτωχούς και βρώμικους και σε πλούσιους και καθαρούς. Και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι κεφαλαιοκράτες που είχαν στα χέρια τους και τις πηγές και τη διύλιση και τη μεταφορά του πάλαι ποτέ αποκαλούμενου μαύρου χρυσού, τώρα θα έχουν στα χέρια τους και τις πηγές και τη μεταφορά και τη στρόφιγγα του διάφανου φυσικού χρυσού με μορφή αερίου.
Αυτοί που μιλάνε για τη σωτηρία του πλανήτη, αναγκαία βεβαίως και σχεδιασμένη από επιστήμονες που θα έχουν σκοπό και στόχο μόνο την υγεία, την ευημερία και την απόλαυση των λαών κι όχι το κέρδος, στην ουσία είναι ήδη ιδιοκτήτες νησιών ή γενικότερα παραδείσων, αλλά και ανέλεγκτοι χρήστες ρυπογόνων μέσων. Κινούνται με γιοτ, αεροπλάνα και ελικόπτερα, ιδιωτικά, με πανάκριβα ρυπογόνα καύσιμα, απειλούν με φορητά πυρηνικά όπλα, και νοιάζονται για το μέλλον των παιδιών. Τα μικρά σημάδια αυτού του μέλλοντος είναι εδώ: Αρρωσταίνει από κορονοϊό ένας βουλευτής σε μια αίθουσα μεγάλη του κοινοβουλίου, και αδειάζει αμέσως και κλείνει για απολύμανση. Για να αδειάσει μια τάξη σχολείου με 27 παιδιά πρέπει να αρρωστήσουν τα 15 απ' αυτά.

Βουρ λοιπόν για το '23, το '30, την επόμενη δεκαετία με γκολ 0-15, από τα αποδυτήρια και μάλιστα στην έδρα μας, που αλλιώς λέγεται και πατρίδα.



1 σχόλιο:

  1. Ξέρω θα γίνω κακός αλλά.....

    Κουμπώστε μερικούς από Δαύτους και εν μια Νυχτί έφυγε ο ομιχλώδηεις ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ!!!..... ΜΗΝ ΤΟ ΣΚΕΦΤΩΜΑΣΤΑΙ ΒΡΩΜΙΚΟ ΑΙΜΑ ΕΧΟΥΝ!

    Και ΆΣ αφήσουμε περί "Δημοκρατικών Διαδικασιών" και αρλούμπες τον ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΑΣ ΜΕ ΘΑΝΑΤΟ!
    ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΌΤΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑΣ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ ΤΩΝ ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΩΝ ΤΩΝ ΝΑΖΙΣΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ;

    "ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΜΑΥΡΗ ΚΑΣΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣΜΕΝΕΙ.... ΣΕ ΛΑΚΟΥΣ ΜΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ..." ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΞΥΛΟΥΡΗ!

    ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΚΑΙ ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΞΥΛΟΥΡΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή