Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

Στο «κέντρο»

 

 

Μόνο αυτήν τη βδομάδα, από το αμερικανικό πλοίο που έδεσε στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης θα μετακινηθούν πάνω από 70 επιθετικά ελικόπτερα και σχεδόν 1.000 κομμάτια εξοπλισμού των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ. Για πού; Για την Ανατολική Ευρώπη, τα Βαλκάνια, τη Μαύρη Θάλασσα, όπου ξεδιπλώνονται τα ΝΑΤΟικά σχέδια περικύκλωσης της Ρωσίας, ρίχνοντας «λάδι στη φωτιά» των ανταγωνισμών που καίει στην περιοχή και απειλεί τους λαούς.

Για τις ανάγκες αυτής και μόνο της απόβασης, που συνεχίζεται, θα καταλύσουν στην πόλη της Αλεξανδρούπολης πάνω από 600 ΑμερικανοΝΑΤΟικοί στρατιωτικοί. Μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα πιο κάτω, στη Λάρισα, οι Αμερικανοί ετοιμάζονται να επενδύσουν περισσότερα από 33 εκατ. δολάρια για να αναβαθμίσουν την αεροπορική βάση με νέα υπόστεγα και κτίρια υποστήριξης, όπως προβλέπει η πρόσφατη Ελληνοαμερικανική Συμφωνία.

Είναι φανερό ότι στην πόλη δημιουργείται μια γιγαντιαία βάση για τις ανάγκες του αμερικανοΝΑΤΟικού σχεδιασμού, και γι' αυτόν τον σκοπό κατέφτασαν την προηγούμενη βδομάδα γιγαντιαία μεταγωγικά από τις ΗΠΑ. Λίγο πιο δίπλα, στο Στεφανοβίκειο Βόλου, για μία ακόμα χρονιά πάνω από 400 στελέχη της αμερικανικής Αεροπορίας Στρατού και δεκάδες ελικόπτερα έχουν σταθμεύσει και θα παραμείνουν εκεί για μήνες, έτοιμα να αναπτυχθούν σε όλα τα Βαλκάνια.

Πώς παρουσιάζουν η κυβέρνηση και τα επιτελεία της αυτήν την απεχθή εικόνα μετατροπής της χώρας σε ένα απέραντο πολεμικό ορμητήριο των ΑμερικανοΝΑΤΟικών; Ως «τείχος ασφάλειας» για τον λαό και αναβάθμιση του ρόλου της χώρας στη «συλλογική ασφάλεια». Στην ασφάλεια δηλαδή των συμφερόντων της ευρωατλαντικής συμμαχίας απέναντι στους ανταγωνιστές της, που βάζει την Ελλάδα στο επίκεντρο του επιθετικού σχεδιασμού, ειδικά σε ό,τι αφορά τη χερσαία και θαλάσσια συνοριογραμμή με τη Ρωσία.

Το πόσο επικίνδυνος είναι αυτός ο ρόλος που αναλαμβάνουν η αστική αστική τάξη και τα κόμματά της σε βάρος του λαού φαίνεται και από τις αντιδράσεις των ανταγωνιστικών δυνάμεων, που προειδοποιούν για «ανάλογα αντίμετρα» όσο οι ΝΑΤΟικοί σφίγγουν τον κλοιό από τη Βαλτική μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα, αλλά και για αντίποινα, σε περίπτωση στρατιωτικής εμπλοκής, εναντίον χωρών που φιλοξενούν ΝΑΤΟικές υποδομές με τις κάννες στραμμένες προς τη Ρωσία.

Στο ίδιο ακριβώς πνεύμα, έκθεση του ισραηλινού «think tank» την οποία παρουσίασε τις προάλλες ο «Ριζοσπάστης» αποκαλύπτει ότι τμήματα του ελληνικού εδάφους βρίσκονται «εντός του βεληνεκούς» πυραύλων που έχει εγκαταστήσει η Ρωσία στις βάσεις της στη Συρία.

Αποκαλυπτικά είναι τέλος και όσα έλεγε τις προάλλες ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξή του, για το πώς η κυβέρνηση κινείται στη βάση «πέντε εξίσου σημαντικών ομόκεντρων κύκλων», με «άξονα» τους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς. Απαρίθμησε μεταξύ άλλων τη συμβολή της χώρας στην παραπέρα στρατιωτικοποίηση της ΕΕ, τη «συμβολή» σε μέτωπα όπως η Ουκρανία, η Γεωργία κ.ο.κ., τα ΝΑΤΟικά σχέδια και τις στρατιωτικές συμφωνίες στη Μέση Ανατολή, την «ευρωπαϊκή προοπτική» των Δυτ. Βαλκανίων, και, βέβαια, την επένδυση «στην ειδική, πλέον, σχέση με τις ΗΠΑ, που έχει περάσει σε μια νέα, μοναδική εποχή μετά και την πρόσφατη Συμφωνία».

Πρόκειται πραγματικά για το πανόραμα της ελληνικής εμπλοκής στα βρώμικα ιμπεριαλιστικά σχέδια και στους ανταγωνισμούς, την οποία συμπληρώνει η επικείμενη αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στο Σαχέλ, για τη συμμετοχή στη μοιρασιά της λείας από την ιμπεριαλιστική επέμβαση στην αχανή αυτή περιοχή της Αφρικής, απέναντι σε Ρωσία και Κίνα, που επίσης διατηρούν «διαύλους» και ισχυρά ερείσματα.

Δεν χωράει επομένως κανένας εφησυχασμός από την πλευρά του λαού, που δεν τον θέλουν απλά παθητικό θεατή, αλλά ενεργό συμμέτοχο στα επικίνδυνα σχέδια για λογαριασμό της αστικής τάξης. Δεν θα τους κάνει όμως τη χάρη! Στη σιγή νεκροταφείου που προσπαθούν να επιβάλουν απάντηση δίνει η μαζική συγκέντρωση από σωματεία και φορείς το περασμένο Σάββατο στην Αλεξανδρούπολη, με αίτημα να ξεκουμπιστούν οι ΑμερικανοΝΑΤΟικοί από την πόλη και από όλη τη χώρα.

Αυτός είναι ο μόνος ελπιδοφόρος δρόμος για τον λαό: Να δυναμώσει η πάλη για να κλείσουν όλες οι βάσεις, να γυρίσουν τα ελληνικά στρατεύματα που βρίσκονται εκτός συνόρων. Να απεμπλακεί η χώρα από τα ιμπεριαλιστικά σχέδια, να βάλει ο λαός στο «κέντρο» της πάλης του την επικίνδυνη στρατηγική του κεφαλαίου και όλες τις συμμαχίες του.

Αναδημοσίευση από τη στήλη «Η Άποψή μας» του «Ριζοσπάστη», Τετάρτη 1 Δεκέμβρη 2021

 902gr

2 σχόλια:

 1. Τί Σχέση έχουν τα "ΕΜΒΟΛΑ SS-19" με τίς ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ;;

  ΘΥΜΙΖΩ: ΤΟ ΝΤΑΧΑΟΥ το "έφτιαξαν" για "ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ" των φυλακισμένων για να μην τους κάνουν κανένα κακό ο Γερμανικός λαός για αυτό που ... "λέγαν και διαδίδαν" (ΕΠΙΣΗΜΗ ΝΟΜΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ των Ναζί)!!!

  ΘΥΜΙΖΩ ΤΟ DRANG NACH OSTEN!!!

  ΘΥΜΙΖΩ: ARBEIT MACHT FREI= ΤΟ ΕΜΒΟΛΟ SS-19 ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!!! (Μόνον που τα ΑΟΥΣΒΙΤΣ ΤΑ ΜΠΙΡΚΕΝΑΟΥ ΙΙ ΤΑ ΜΠΕΡΓΕΝ ΜΠΕΛΣΕΝ ΤΑ ΜΑΟΥΤΧΑΣΕΝ ΟΙ ΤΡΕΜΠΛΙΝΓΚΕΣ.... γίνανε πλέον ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΚΡΑΤΗ!!!

  ΡΕΖΟΥΜΕ: ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΩΝ ΦΟΝΙΑΔΩΝ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΩΝ ΓΙΑΝΙΚΔΩΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ DRANG NACH OSTEN .... τα ZYKLON B ΕΙΝΑΙ ΤΑ "ΕΜΒΟΛΑ SS-19" σε μοντέρνα και σύγχρονη ΕΚΔΟΣΗ!!!


  ΥΓ. ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΤΗ ΜΑΝΙΤΑΡΟΣΟΥΠΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΓΛΥΤΩΝΟΥΜΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΦΑΜΕ ΜΕ ... ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΟΥΣΑ ΜΑΤΙΑ!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. [Κάποιος Μάνος Ελευθερίου έγραψε τους Στίχους κάποιος άλλος ο Κουγιουμτζής έφτιαξε την μουσική και κάποιος άλλος ο Νταλάρας το τραγούδησε! ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΤΣΟΥΤΣΕΚΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!]


   ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΈΧΕΙ ΔΎΟ ΤΙΤΛΟΥΣ "ΦΑΡΜΑΚΩΜΕΝΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ" και "ΤΟΥ ΚΑΤΩ ΚΟΣΜΟΥ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ"!


   Φαρμακωμένος ο καιρός παραμονεύει
   μες τα στενά του κάτω κόσμου να σε βρει
   και δεκατρείς αιώνες άνεργος γυρεύει
   την κιβωτό σου και το αίμα να σου πιει

   Σε καρτερούν μαστιγωτές και συμπληγάδες
   μες τα μαλάματα μια νύφη ξαγρυπνά
   κι έχει στ’ αυτιά της κρεμασμένες τις Κυκλάδες
   κι ειν’ το κρεβάτι της λημέρι του φονιά

   Κρυφά τα λόγια τα πικρά μες το κοχύλι
   κρυφά της θάλασσας τα μάγια στο βοριά
   θα σβήσει κάποτε στο σπίτι το καντήλι
   και μήτε πόρτα θα `βρεις μήτε κλειδαριά

   Του κάτω κόσμου τα πουλιά και τα παγώνια
   με φως και νύχτα σου κεντούν μια φορεσιά
   άνθρωποι τρίζουν κι ακονίζουν τα σαγόνια
   πηδούν και τρέχουν και σε φτάνουν στα μισά.....

   Το τραγούδι του 1972-1974 που περιέχει το "ΦΑΡΜΑΚΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙΡΟΣ" ή "ΤΟΥ ΚΑΤΩ ΚΟΣΜΟΥ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΓΩΝΙΑ" και πολλά άλλα ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ "ΦΑΡΜΑΚΟ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ SS-19" ΚΑΙ ΤΑ "ΠΑΓΩΝΙΑ" ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΓΩΝΗ;;;;;;;;; ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΝΩ.... ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΩ!!!!! ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΌΛΩΝ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟ!!!

   ...... ΚΑΛΗ ΑΚΡΟΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΉ ΖΕΜΠΕΚΙΑ......

   Διαγραφή