Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022

ΣΥΡΙΖΑ: Και ανέμπνευστοι και προκλητικοί

 

  Πηγή: Eurokinissi

 

«Εκτός από την ''ανοσία της αγέλης'', υιοθετεί και την ''ανοσία των κερδών'' των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων στην Υγεία». 

Το απόσπασμα, που αναφέρεται στην κυβέρνηση της ΝΔ, είναι από χθεσινή δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτη σχετικά με την απόφαση μετατροπής του «Σισμανόγλειου» σε νοσοκομείο αποκλειστικά για Covid.

Αρχικά να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας στον κ. Σκουρλέτη, που ...αναγκάζεται να κλέψει το σύνθημα της αφίσας και της ανακοίνωσης, με την οποία το ΚΚΕ πραγματοποιεί αυτές τις μέρες περιοδείες σε όλη τη χώρα.

Βέβαια, στην πολιτική δεν υπάρχουν πνευματικά δικαιώματα και ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιήσει όποιο σύνθημα του αρέσει. Πολιτικά, λοιπόν, κι εμείς θα σχολιάσουμε και θα παραθέσουμε κάποια παραδείγματα που μας έρχονται στο μυαλό όταν σκεφτόμαστε τις λέξεις ΣΥΡΙΖΑ και «ανοσία των κερδών»:

  • Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για «επίταξη με λογικό τίμημα» των υποδομών και υπηρεσιών του ιδιωτικού τομέα υγείας, δηλαδή ενοικίαση για να κονομάνε τα παράσιτα της ιδιωτικής υγείας πάνω στην ανάγκη του λαού. Βέβαια, αυτό ακριβώς κάνει και η κυβέρνηση της ΝΔ με τα γνωστά αποτελέσματα, δηλαδή ο «επιταγμένος» ιδιωτικός τομέας να βάζει κριτήρια για την υποδοχή ασθενών με covid.

  • Την στιγμή που ο εύρωστος ιδιωτικός τομέας της υγείας παραμένει κατά 95% covid free στα δύο χρόνια της πανδημίας, ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να μιλάει για την ανάγκη «αρμονικής συνύπαρξης» ιδιωτικού και δημόσιου τομέα υγείας. Στην πράξη η «αρμονική συνύπαρξη» μεταφράζεται σε μετατροπή του υποβαθμισμένου δημόσιου συστήματος υγείας σε μηχανισμό αποστολής πελατείας στους ιδιώτες...

  • Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να συνταγογραφούνται τα μοριακά τεστ, δηλαδή να ταϊστούν με ακόμα περισσότερο κρατικό χρήμα και χρήματα των ασφαλισμένων τα ήδη μεγάλα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, αντί να επιταχθούν και να εξασφαλιστούν δωρεάν τεστ για όλους, με ευθύνη του κράτους.

Βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει βάλει πλάτη στην κυβέρνηση της ΝΔ μόνο για την ανοσία των κερδών του ιδιωτικού τομέα της υγείας. Ενδεικτικά:

  • Όταν η κυβέρνηση της ΝΔ «μπούκωνε» με τα χρήματα του λαού το μονοπώλιο της Aegean για να εξασφαλίσει την «ανοσία των κερδών» της, ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωνε ότι «η απόφαση της κυβέρνησης να ενισχύσει με 120 εκατ. ευρώ κρατικής χρηματοδότησης την αεροπορική εταιρεία Aegean είναι εύλογη, αρκεί να γίνει με σαφείς όρους και προϋποθέσεις». 

Περιοριστήκαμε σε κάποια ενδεικτικά παραδείγματα γιατί αν επεκταθούμε και σε άλλα θέματα ή στην κυβερνητική θητεία του ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να «κρασάρει» η σελίδα...

Πάλι καλά να λέμε που ο κ. Σκουρλέτης είχε την... ευθιξία να μην χρησιμοποιήσει και το υπόλοιπο μισό του συνθήματος του ΚΚΕ («ο καπιταλισμός είναι ο πιο επικίνδυνος “ιός») γιατί θα γέλαγαν και οι μπουλντόζες του Ελληνικού...

Καλή η «τρελίτσα» κύριε Σκουρλέτη, αλλά έχει και η ...ανοησία τα όριά της.

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου