Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022

Καλός και κακός «αναθεωρητισμός», καλός και κακός εξοπλισμός;

 

Από την αποστολή ελληνικού στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία 
Από την αποστολή ελληνικού στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία
Πηγή: Associated Press

 

Την απαράδεκτη ρώσικη εισβολή έχει ακολουθήσει ένα πογκρόμ προπαγάνδας και από τις δύο πλευρές. Μία από τις λέξεις που ακούμε όλο και πιο συχνά τις τελευταίες ημέρες είναι η λέξη «αναθεωρητισμός», ο οποίος χρεώνεται μονομερώς στην καπιταλιστική Ρωσία για την απόφασή της να αλλάξει με πόλεμο τα σύνορα με την Ουκρανία.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα υποκριτικού ενδιαφέροντος σε σχέση με τον αναθεωρητισμό αποτελεί η δήλωση του πρωθυπουργού πριν λίγες ημέρες ότι «ο αναθεωρητισμός είναι η βασική απειλή για την παγκόσμια ειρήνη και δεν πρέπει να γίνεται ανεκτός, απ’ όπου κι αν προέρχεται».

Το «απ’ όπου κι αν προέρχεται» έχει μία σημασία.

- Γιατί, αν σωστά καταδικάζεται η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, δεν καταδικάστηκαν το ίδιο εισβολές άλλων ιμπεριαλιστικών συμμαχιών, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, των ίδιων των ΗΠΑ στη Γιουγκοσλαβία, στη Λιβύη, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν;

- Η Ελλάδα, κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ, συνορεύει με την Τουρκία, κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ. Η Τουρκία πέρα από τη φραστική -προς το παρόν- προσήλωσή της στην αλλαγή των συνόρων με την Ελλάδα (που καθορίζονται από τη Συνθήκη της Λωζάννης) έχει στην πράξη ακυρώσει τη Συνθήκη της Λωζάννης στα ανατολικά της σύνορα, με τη Συρία, αφού έχει εισβάλει στη Συρία από το 2019, με τις πλάτες όλων: Των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, αλλά και της Ρωσίας! Σε αυτήν την περίπτωση, που η Συρία δέχτηκε εισβολή από ένα κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ, έστειλε μήπως η Ελλάδα οπλισμό στη Συρία για να αντισταθεί στον εισβολέα;

- Η ελληνική κυβέρνηση διατηρεί αναβαθμισμένες στρατιωτικές, οικονομικές και διπλωματικές σχέσεις με τη Σαουδική Αραβία, η οποία από το 2015 σφυροκοπά την Υεμένη, που βιώνει μία ανυπολόγιστη καταστροφή. Η κυβέρνηση της ΝΔ όχι μόνο δεν έχει ψελλίσει μία κουβέντα στήριξης στον λαό της Υεμένης, αλλά έχει στείλει ολόκληρη συστοιχία «Patriot» στο κράτος που βομβαρδίζει, τη Σαουδική Αραβία. Πάλι δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Ορισμένοι «πονηροί» εκπρόσωποι της κυβέρνησης αναρωτιούνται αθώα: «Αν η Τουρκία κηρύξει πόλεμο στην Κύπρο και εμείς στείλουμε όπλα στην Κύπρο για να αμυνθεί, θα είναι λάθος;». Η Κύπρος, κράτος-μέλος της ΕΕ, είναι κατεχόμενη στο 40% των εδαφών της από το 1974 από την τούρκικη εισβολή. Η χούντα των συνταγματαρχών της Ελλάδας, η οποία ήταν κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ, ουσιαστικά άνοιξε τον δρόμο στην εισβολή, ενώ για τον ρόλο του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ θα προτρέπαμε τους ειδικούς να διαβάσουν έστω το τελευταίο βιβλίο του Αλέξη Παπαχελά... Ο νοών νοείτω.

Αν κάτι πρέπει να απαντήσει η ελληνική κυβέρνηση, η ΕΕ, η κυπριακή κυβέρνηση και το ΝΑΤΟ είναι τι διευθετήσεις παίζονται στα παρασκήνια για το Κυπριακό και ας αφήσουν τις κουτοπονηριές.

Το προπαγανδιστικό πογκρόμ με στόχο την αποδοχή της όλο και πιο βαθιάς εμπλοκής της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο πρέπει να πάρει απάντηση. Όχι στον πόλεμο, να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας!

902gr

1 σχόλιο:

  1. ΘΑ ΜΠΩ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΟ ΡΕΖΟΥΜΕ:

    1ον. Η ΡΩΣΙΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΕΙΣΒΟΛΗ ΑΛΛΑ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΉΝΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΤΙΜΑΣΙΑΣ ΤΗΣ "ΔΥΣΗΣ" ΣΕ ΈΝΑ ΝΕΟ ΚΑΙ ΜΟΝΤΕΡΝΟ NEW DRANG NACH OSTEN/LEBENSRAUM!!

    2ον. ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΤΟ DRANG NACH OSTEN ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΟΝΑΖΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ (ΤΩΝ ΑΓΓΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ!!!) ΜΕ ΕΜΠΡΟΣΘΟΦΥΛΑΚΗ ΟΠΩΣ ΤΟΤΕ ΤΗΝ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ... ΕΤΕΛΕΙΩΣΕΝ!!!

    3ον. ΣΤΗΝ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΒΟΘΡΟΑΠΟΙΚΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΒΟΘΡΟΛΑΚΕΔΟΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ/ ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΛΑΪΚΟΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΜΕΤΑ ΒΙΑΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΩΝ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ" ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΟΝΤΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΟΠΩΣ ΤΟΤΕ ΤΟ 1922 ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΚΡΙΜΑΪΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΟΥ ΛΕΝΙΝ-ΣΤΑΛΙΝ!!! ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ 114/120 ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΜΕΤΑ ΒΙΑΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ (ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΤΗΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΓΙΑ 99 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2109/ΕΘΝΙΚΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ/ΑΙΓΑΙΟ/ΝΗΣΙΑ/ΑΟΖ/Β. ΗΠΕΙΡΟΣ/ΘΡΑΚΗ/ΕΞΑΝΔΡΑΠΟΔΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και και)!

    Ολα τα ΔΥΤΙΚΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΝΑΖΙΣΤΙΚΑ ΒΟΘΡΟΜΟΥΜΟΥΈ και της Βοθροαποικίας μας ΕΧΟΥΝ ΏΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΗΝ ΡΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΟΣΕΦ ΓΚΑΙΜΠΕΛΣ:

    Unterstell dem Gegner das weSSen Du schuldig bist!

    ΑπάντησηΔιαγραφή