Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022

H «σωστή πλευρά» των ηλιθίων της Ιστορίας

 

- του Γιώργου Μαργαρίτη*
*Από το facebook του Γιώργου Μαργαρίτηκαθηγητή Σύγχρονης Ιστορίας στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Με βάση την κοινή λογική οι συμμαχίες που συνάπτει ένα κράτος γίνονται για να προστατεύσει το κράτος αυτό τα εθνικά του συμφέροντα.
 
Η Ελλάδα είναι μέλος του ΝΑΤΟ από το 1952. Στο μακρύ αυτό διάστημα το ΝΑΤΟ δεν προστάτευσε ούτε στο ελάχιστο τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας. Αποκορύφωμα της αδιαφορίας “φίλων και συμμάχων” η τουρκική εισβολή στην Κύπρο στα 1974 και η ουδέτερη στάση του ΝΑΤΟ στις προκλητικές τουρκικές διεκδικήσεις. Παρόλα αυτά η ελληνική άρχουσα τάξη διαχρονικά και ανεξάρτητα από το χρώμα των κυβερνήσεων ομνύει στο ΝΑΤΟ, δίνει γη και ύδωρ πριν τα ζητήσουν οι σύμμαχοι και εμπλέκει την χώρα μας με κάθε τρόπο στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τις εγκληματικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ.
 
Σήμερα η Ελλάδα πρωτοστατεί σε έναν πόλεμο που δεν την αφορά και που η έκβασή του δεν επιλύει κανένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας και ο λαός μας. Χαράζει με τον τρόπο αυτό βαθύ χάσμα εχθρότητας με έναν ισχυρό παράγοντα της περιοχής μας, την Ρωσία. Φέρνει την χώρα και τον λαό μας μέσα στη δίνη του ιμπεριαλιστικού πολέμου δημιουργώντας πρόσθετες καταστροφικές απειλές -λες και δεν έφταναν οι απειλές της γειτονικής Τουρκίας….
 
Η εγκληματική πολιτική έχει ένα και μόνο στόχο: να πάρουν κάποια αποφάγια από το τραπέζι την μεγάλων τα ελληνικά μονοπωλιακά συγκροτήματα. Η δε πιθανότητα να γίνει ο ίδιος ο λαός και η χώρα μας “αποφάγι” για τους μεγάλους, ουδένα εκ των “αρίστων” που μας κυβερνούν απασχολεί.
 
Αυτοί βρίσκονται βλέπετε στην “σωστή πλευρά της ιστορίας”. Όλοι οι επώνυμοι ηλίθιοι της ιστορίας το ίδιο πίστευαν!
 
Γιώργος Μαργαρίτης
τη Δευτέρα

Με βάση την κοινή λογική οι συμμαχίες που συνάπτει ένα κράτος γίνονται για να προστατεύσει το κράτος αυτό τα εθνικά του συμφέροντα.
Η Ελλάδα είναι μέλος του ΝΑΤΟ από το 1952. Στο μακρύ αυτό διάστημα το ΝΑΤΟ δεν προστάτευσε ούτε στο ελάχιστο τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας.
Αποκορύφωμα της αδιαφορίας "φίλων και συμμάχων" η τουρκική εισβολή στην Κύπρο στα 1974 και η ουδέτερη στάση του ΝΑΤΟ στις προκλητικές τουρκικές διεκδικήσεις.
Παρόλα αυτά η ελληνική άρχουσα τάξη διαχρονικά...

Δείτε περισσότερα
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου