Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ Το ΝΑΤΟ έχει αποτελέσει τον κύριο παράγοντα πολέμων, επεμβάσεων και αλλαγής συνόρων

 

Αναποδογύρισμα της λογικής η εμφάνιση του ΝΑΤΟ ως παράγοντα που δήθεν εγγυάται τη σταθερότητα και τα κυριαρχικά δικαιώματα

 

 

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε το εξής σχόλιο για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ και τις δηλώσεις του Κυρ. Μητσοτάκη: 

«Το να επιχαίρει ο κύριος Μητσοτάκης για το νέο στρατηγικό δόγμα και τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ, ως παράγοντα που δήθεν εγγυάται τη σταθερότητα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, συνιστά αναποδογύρισμα της πραγματικότητας και της λογικής, όταν το ΝΑΤΟ έχει αποτελέσει τον κύριο παράγοντα πολέμων, επεμβάσεων και αλλαγής συνόρων.

Τώρα, μάλιστα, γίνεται ακόμη πιο φανερό το πολύπλευρο παζάρι που διεξάγει το ΝΑΤΟ με την Τουρκία, χάριν της ΝΑΤΟικής διεύρυνσης και συνοχής, όπως δείχνει και η περίπτωση της ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας.

Την ίδια ώρα η κριτική των άλλων κομμάτων προς την κυβέρνηση αποτελεί μνημείο υποκρισίας, από τη στιγμή που έχουν υπηρετήσει και στηρίξει τόσο το επιθετικό - πολεμικό δόγμα του ΝΑΤΟ όσο και τη διεύρυνση αυτού του δολοφονικού οργανισμού». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου