Σάββατο 30 Ιουλίου 2022

Τόλμησε στον αγώνα με το ΚΚΕ! Για να μην πληρώσει πάλι ο λαός!

 

Νέα παρέμβαση με εξορμήσεις για την ενεργειακή φτώχεια αξιοποιώντας και το νέο φυλλάδιο του Κόμματος

 

Συζητώντας με εργαζόμενους σε χώρους δουλειάς
Συζητώντας με εργαζόμενους σε χώρους δουλειάς
Αλλη μια πλατιά παρέμβαση γύρω από το φλέγον θέμα της Ενέργειας ξεδιπλώνουν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με αφορμή, αυτήν τη φορά, την κοροϊδία της κυβέρνησης με τη λεγόμενη «κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής», που απλά περνάει σε «άλλο κουτάκι» στον λογαριασμό, εντείνοντας το στράγγισμα του λαϊκού εισοδήματος.

Σε αυτή τους την προσπάθεια τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ έχουν πρόσθετο εφόδιο το νέο φυλλάδιο του Κόμματος γι' αυτό το θέμα, που αναδεικνύει το πώς μονιμοποιούνται οι αυξήσεις - φωτιά για τον λαό και τον καλούν σε κοινή δράση.

Ετσι, οι ΚΟ προγραμματίζουν περιοδείες και εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς και γειτονιές, μια προσπάθεια που εντάσσεται στις πυκνές συζητήσεις των μελών του Κόμματος με τους εργαζόμενους και τη νεολαία για τις εξελίξεις.

Οπως σημειώνεται στο φυλλάδιο, «τα μέτρα "στήριξης" της κυβέρνησης της ΝΔ χρηματοδοτούν ξανά τους ομίλους και αποτελούν κοροϊδία για τον λαό!

Οι "προμηθευτές" σε συμφωνία με την κυβέρνηση ανακοινώνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα την τιμή ανά κιλοβατώρα και έτσι:

  • Οι όμιλοι ενσωματώνουν απευθείας στα τιμολόγια τη ρήτρα που έχει καταργηθεί
  • Η κυβέρνηση πανηγυρίζει ότι κατάργησε τη ρήτρα αναπροσαρμογής!


Η κυβέρνηση καλύπτει για λογαριασμό των παρόχων το μέρος των λογαριασμών που δεν θα μπορούσαν ούτως ή άλλως να εξοφληθούν από τα λαϊκά νοικοκυριά και "επιστρέφει" από τη φοροληστεία του λαού τα διάφορα... pass κοροϊδίας!».

Οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ φιλοδοξούν να κάνουν ευρύτερα κατανοητή την αιτία της ακρίβειας που πλήττει τον λαό. Να βρεθούν στο πλευρό του και να απαντήσουν στις γνήσιες ανησυχίες, καλώντας τον να μη μένει θεατής μπροστά στις εξελίξεις, να μην πατήσει την μπανανόφλουδα της αναμονής.

Αλλωστε, κηρύγματα «αναμονής» μέχρι τις κάλπες, με στόχο να υπάρξει «παράλυση» στις διεκδικήσεις, κάνουν εκείνοι που ευθύνονται για τη σημερινή επίθεση στο λαϊκό εισόδημα, όσοι έχουν βάλει το χεράκι τους για την ενεργειακή φτώχεια. Είναι η πολιτική που υλοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας την αντίστοιχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και με τη συμφωνία του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ! Πολιτική που για την «απελευθέρωση» της Ενέργειας περιλαμβάνει το σχετικό χρηματιστήριο, το εμπόριο ρύπων, την «πράσινη μετάβαση», τις κυρώσεις κ.ά.

Υπάρχουν ενδεικτικά παραδείγματα που τεκμηριώνουν το παραπάνω, όπως ότι από κοινού ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ ψήφισαν πριν από μερικές μέρες στη Βουλή νομοσχέδιο, με το οποίο ενσωματώνεται Οδηγία της ΕΕ που «επικαιροποιεί» και «εκσυγχρονίζει» το καθεστώς των άδικων ειδικών φόρων κατανάλωσης στο ηλεκτρικό ρεύμα και στα «ενεργειακά προϊόντα», δηλαδή των φόρων που εκτινάσσουν την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και την ακρίβεια στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης!

Τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με την πρωτοπόρα δράση τους και τη διαφωτιστική δουλειά τους μπορούν να συμβάλουν να υιοθετηθεί το σύνθημα «Η Ενέργεια είναι περιουσία του λαού και όχι εμπόρευμα!».

Να διαδοθούν ακόμα πιο πλατιά οι προτάσεις πάλης που έχει καταθέσει το ΚΚΕ, που δίνουν απάντηση στην ενεργειακή φτώχεια και οι οποίες και μέσω του φυλλαδίου πρέπει να φτάσουν στον καθένα που αγανακτεί από τους υπέρογκους λογαριασμούς και την αιμορραγία του λαϊκού εισοδήματος.

Πιο συγκεκριμένα, αυτές είναι:

-- Σχέδιο άμεσης αξιοποίησης εγχώριων πηγών ορυκτών καυσίμων - όπως ο λιγνίτης - κόντρα στις δεσμεύσεις της ΕΕ για την «πράσινη ανάπτυξη» και το εμπόριο ρύπων

-- Κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας

-- Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια

-- Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου.

-- Απόσυρση της χώρας από τις κυρώσεις της ΕΕ προς τη Ρωσία, που τελικά τις πληρώνει ο λαός, ενώ τμήματα του κεφαλαίου θησαυρίζουν από τη μεταφορά του πανάκριβου αμερικανικού LNG.

-- Κατάργηση της χρέωσης του χαρατσιού των ΑΠΕ στους λογαριασμούς ρεύματος.

-- Καμία διακοπή ρεύματος σε όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους υπέρογκους λογαριασμούς. Διαγραφή χρεών για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες.

Ταυτόχρονα τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την οργάνωση της αλληλεγγύης. Για να μη βρεθεί κανένα λαϊκό σπίτι στο σκοτάδι, να υψωθεί τείχος προστασίας των οικογενειών που το επόμενο διάστημα δεν θα μπορούν να αντεπεξέλθουν στις υπέρογκες χρεώσεις.

«Μόνο ο λαός σώζει τον λαό, βαδίζοντας στο δρόμο της ανατροπής»: Κάνοντας πράξη ξανά το σύνθημα αυτό, μπορούν οι εργαζόμενοι να πάρουν κουράγιο, για να μπουν ακόμα πιο μαχητικά στην πάλη, να δυναμώσει η συμπόρευση με το ΚΚΕ παντού.

Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου