Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022

ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ Με εντατικούς ρυθμούς ετοιμάζουν το συλλαλητήριο της ΔΕΘ

 

Δυναμική και μαζική απάντηση σε ακρίβεια και φοροληστεία ετοιμάζονται να δώσουν εργατικά Συνδικάτα με τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη, στην πλατεία ΧΑΝΘ, στις 6 μ.μ.

«Οργάνωση, Αγώνας, Αλληλεγγύη - Για να μην πληρώσει ξανά ο λαός - Για την αντεπίθεση του εργατικού κινήματος»: Με το σύνθημα αυτό, το ΠΑΜΕ απευθύνει κάλεσμα μάχης σε όλα τα συνδικάτα.

Παράλληλα το ΠΑΜΕ καλεί Συνδικάτα, Επιτροπές Αγώνα, συνδικαλιστές και εργαζόμενους σε σύσκεψη την Πέμπτη 1 Σεπτέμβρη στις 7 μ.μ. στο Πάρκο των Εποχών στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.

 

Τα σωματεία μπαίνουν στον αγώνα για να προστατευτεί το λαϊκό εισόδημα, για να δοθεί αγωνιστική απάντηση στις ραγδαίες ανατιμήσεις, διεκδικώντας μέτρα ουσιαστικής προστασίας του εισοδήματος, με το ΠΑΜΕ να απευθύνει κάλεσμα να δυναμώσει ο διεκδικητικός αγώνας: «Για αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις πάνω από το ύψος του πληθωρισμού, για την κάλυψη όλων των σύγχρονων αναγκών μας. Κατάργηση όλων των φόρων στο ρεύμα και στο φυσικό αέριο, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Γενναία μείωση τιμών και πλαφόν στα βασικά είδη, στην Ενέργεια, στα καύσιμα. Διαγραφή χρεών, κανένα εργατικό - λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και τρόφιμα. Μέτρα προστασίας από την πανδημία, ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας με μόνιμους γιατρούς - νοσηλευτές, εξοπλισμό και πόρους».

Γιατί όπως τονίζει «δεν είναι σύγχρονο και ρεαλιστικό να συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα, να μετράμε τη ζωή μας με το σταγονόμετρο. Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε ως τετελεσμένο γεγονός την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και της απεργίας, να παρακολουθούμε τις αντεργατικές ανατροπές να διαδέχονται η μία την άλλη, να αντιμετωπίζουμε ως φυσιολογική εξέλιξη τη νομοθέτηση της ΕΓΣΣΕ με πρωθυπουργικά διαγγέλματα, να βλέπουμε τα εργατικά δικαιώματα να συρρικνώνονται.

Γιατί είναι ρεαλιστικό σήμερα να παλεύουμε για 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο με σταθερό χρόνο εργασίας, γιατί είναι ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας στους χώρους δουλειάς, στους κλάδους, ενάντια σε απολύσεις και απληρωσιά. Να δυναμώσει η αντεπίθεση του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, να ριζώσει η οργανωμένη εργατική απάντηση παντού!».

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου