Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022

Η ΠΕΙΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ. ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ, Η ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ.

 

 

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΘΕΣΣ/ΝΙΚΗΣ

( ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΤΑ, ΠΑΣΑΣ-ΔΕΗ, ΔΕΚΟ-ΤΡΑΠΕΖΩΝ)


 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Συνάδελφοι συνταξιούχοι.

Τώρα που η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την έξοδο της χώρας από την ενισχυμένη επιτήρηση των Ευρωπαϊκών μηχανισμών, οι εργαζόμενοι καθώς και εμείς οι συνταξιούχοι βρισκόμαστε «σφιγμένοι» στη μέγγενη των 700 και πλέον μνημονιάκων νόμων, που εξακολουθούν να ισχύουν και των ακόμα 340 αντιλαϊκών νόμων, που ψήφισε η σημερινή κυβέρνηση.

Τώρα που η ακρίβεια θεριεύει και νέο κύμα ανατιμήσεων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, που ο πληθωρισμός εξανεμίζει τις πενιχρές μας συντάξεις και τα είδη πρώτης ανάγκης, στα ράφια των super market, γίνονται απλησίαστα, η κυβέρνηση μας «παρηγορεί» με επιδόματα «ψίχουλα» και «ποτίζει το δένδρο» των κάλπικων προσδοκιών, της παθητικής αναμονής και της αδράνειας, με τα μέτρα που ετοιμάζεται να εξαγγείλει ο πρωθυπουργός από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Τώρα που οι τιμές στο φυσικό αέριο, στα καύσιμα θέρμανσης και κίνησης έχουν φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη και όλοι διαβεβαιώνουν για έναν χειμώνα με δυσκολίες χωρίς προηγούμενο, η κυβέρνηση επιμένει να διατηρεί τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης και τον υπέρογκο ΦΠΑ.

Τώρα που τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος ξεπερνούν, σε πολλές περιπτώσεις,  το ύψος δύο συντάξεων των χαμηλοσυνταξιούχων, που η τιμή της κιλοβατώρας από τον περασμένο Ιούλη και μέχρι σήμερα, από 0,068 λεπτά πλησιάζει και σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνά και το ένα ( 1) ευρώ, δηλαδή μέσα σε δύο μήνες αυξήθηκε περισσότερο από 1.000%, αντί να πάρει  μέτρα ανακούφισης των λαϊκών νοικοκυριών, επιδοτεί με κρατικό χρήμα τους παρόχους ενέργειας με δισεκατομμύρια ευρώ, και επιβάλλει  πρόσθετο χαράτσι 0,ΟΟ1 λεπτό ανά κιλοβατώρα για να συνεχίσει απρόσκοπτα να τους χρηματοδοτεί και στο μέλλον.

Απογειώνει δε την κοροϊδία υποστηρίζοντας ότι κατάργησε την ρήτρα αναπροσαρμογής, και ότι μας δίνει την δυνατότητα να επιλέγουμε ποιος από  τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας θα ληστεύει την τσέπη μας.

Τώρα που τα κρούσματα της πανδημίας έχουν εκτοξευτεί και που σε όλη την διάρκεια του καλοκαιριού οι θάνατοι από τον Covid-19 πλησιάζουν τους 50 καθημερινά ,δεν έχει πάρει κανένα μέτρο ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας.

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι.

Αυτή την τραγική πραγματικότητα, πού αφορά την πλειοψηφία των συνταξιούχων, ο πρωθυπουργός της χώρας από το Βήμα της ΔΕΘ, θα προσπαθήσει να την εξαφανίσει, όπως εξαφάνισε την πανδημία στην αρχή του καλοκαιριού, για να μην χαλάσει το «θαύμα» του τουρισμού και τα κέρδη όλων όσων επενδύουν σε αυτόν, με υποσχέσεις  για αυξήσεις στις συντάξεις, για καταβολή αναδρομικών, για ανάπτυξη «δίκαιη» και για «όλους», για δουλειά για τα παιδιά και τα εγγόνια μας, για καλύτερους μισθούς,

Στη θέση της θα περιγράψει μία ……. μελλοντική ειδυλλιακή εικόνα της οικονομίας και της κοινωνίας, στην οποία θα είμαστε όλοι ευτυχισμένοι, αρκεί βέβαια να αφήσουμε ανενόχλητη την κυβέρνησή του και αυτούς που εκπροσωπεί, να ισοπεδώσουν κάθε εργασιακό, μισθολογικό, ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό μας δικαίωμα.

Την δική τους ικανότητα να μας προσφέρουν  την ίδια ειδυλλιακή εικόνα, θα μας υποσχεθούν, από βήμα της ΔΕΘ, και όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν, ή συγκυβέρνησαν  στο παρελθόν και που τώρα ετοιμάζονται να αντικαταστήσουν την σημερινή κυβέρνηση.

Συναδέλφισσα συνάδελφε.  ΣΚΕΨΟΥ!!!!

Πόσες φορές και από πόσες κυβερνήσεις δεν άκουσες τις ίδιες υποσχέσεις, που όχι μόνο δεν βελτίωσαν τη ζωή σου, αλλά μετατράπηκαν σε σκληρούς αντισυνταξιουχικούς, αντιασφαλιστικούς νόμους και σταδιακά, βήμα το βήμα, σε έφεραν σήμερα στην απόλυτη φτώχεια;

Όπως και τις προηγούμενες φορές έτσι και τώρα οι υποσχέσεις αυτές έχουν έναν και μοναδικό στόχο. Την υφαρπαγή της ψήφου σου στις επόμενες εκλογές, όποτε τις αποφασίσει ο πρωθυπουργός.

Συνάδελφοι συνταξιούχοι.

Η ΠΕΙΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ. ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ, Η ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ.

Δεν εμπιστευόμαστε τα μεγάλα λόγια τα ψεύτικα και τις υποσχέσεις των  κυβερνήσεων.

 Δικό μας ασφαλές κριτήριό μας οι νόμοι που ψηφίζουν εναντίον μας.

ΟΔΡΟΜΟΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΧΑΡΑΧΘΕΙ.  Είναι ο ανυποχώρητος αγώνας μας, για να ικανοποιηθεί το σύνολο των αιτημάτων και των διεκδικήσεων μας.

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΜΑΣ.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ στις 6:00 μ.μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ της ΧΑΝΘ

 

   Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις της Θες/νίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου