Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022

ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ Απέρριψαν με συνοπτικές διαδικασίες τις τροπολογίες του ΚΚΕ για μέτρα ανακούφισης του λαού

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Ούτε κουβέντα δεν βρήκαν να πουν, τόσο η κυβέρνηση όσο και τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τις τροπολογίες που είχε καταθέσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Υπενθυμίζεται ότι το ΚΚΕ είχε ζητήσει με τροπολογίες την κατάργηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, καθώς και για την κατάργηση του ΦΠΑ και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, στην Ενέργεια, την επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ με πλήρη δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενούς της, και μέτρα για τα στεγαστικά δάνεια των παλιννοστούντων ομογενών που κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους.

Σύσσωμες όμως απορρίφθηκαν από την κυβέρνηση, ενώ θα μπορούσαν πραγματικά να προσφέρουν ανακούφιση στο λαό και τους εργαζόμενους, ενώ η αφωνία κομμάτων όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ που εσχάτως «βγαίνουν στα κεραμίδια», ήταν χαρακτηριστική και αποκαλυπτική για την ουσία της πολιτικής τους απέναντι στο λαό.

Την ίδια ώρα, με τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που προσθέτει νέα, ακόμα πιο προκλητικά προνόμια για τους εφοπλιστές και τη φορολογία τους, την ώρα που τα λαϊκά νοικοκυριά στενάζουν από την ενεργειακή φτώχεια και την ακρίβεια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να καταψήφισε επί της αρχής, ωστόσο, επιδόθηκε σε... πλειοδοσία με την κυβέρνηση για το ποιος εξυπηρετεί καλύτερη και αποτελεσματικότερα τα συμφέροντα των εφοπλιστών. Μάλιστα, υπερψήφισε πάνω από 20 άρθρα του νομοσχεδίου. 

Το ΚΚΕ καταψήφισε το νομοσχέδιο αναδεικνύοντας την απροκάλυπτη ταξικότητά του, καθώς εξυπηρετεί τα συμφέροντα και την κερδοφορία του εφοπλιστικού κεφαλαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου